Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-03-05 11:58:52

Nastazja
Użytkownik

Re: Napisy do "North and south"

Pami?tam jak ?ci?ga?am ostatni odcinek, szed? jak burza, wi?c nie mia?am serca wy??cza? komputera, a pó?niej do 4 nad ranem ogl?da?am go lol Czyste szale?stwo, ale co tam, dobrze mi z tym wink

Nastazjo, a pami?tasz t? scen? w której Nicholas zaprasza Johna na lunch do tawerny pracowników? JT z podwini?tymi r?kawami koszuli wygl?da? bardzo m?sko :oops:

:oops:

Odebra?am przesy?k? z Londynu o 19,do domu wróci?am o 21.Zjad?am co?, po czym rozpocz??am ogl?da? (ka?dy odcinek po 2 razy). W rezultacie po?o?y?am si? o 6,ale nie mog?am zasn??. :oops:

John: "Was Miss Hale the woman that told you to come to me"?
Nick Higgins:"You'd be a bit more civil?"

#27 2006-03-05 12:12:24

Monika24
Użytkownik

Jak si?gn? pami?ci? nigdy mi jeszcze tak nie odbi?o na punkcie filmu lol
S?ysza?am, ?e na dvd oprócz filmu jest równie? wywiad z Richardem, to prawda?
A tu inny filmik, po??czenie Dumy i N&S, ?liczne :oops:
http://www.savefile.com/files/7713312

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#28 2006-03-05 14:01:20

Alison
Użytkownik

Filmik bardzo fajny. Podoba? mi si? ten monta? z dotykaj?cymi si? d?o?mi, ale panna z tego S&N to taki ksi??yc w pe?ni, on rzeczywi?cie m?ski, ale nos troch? spiczasty, rzecz gustu zreszt?.
Nie s?dzi?am tylko, ?e dozyj? czasów, ?e teraz to zakochane kobiety b?d? m??czyzn po r?kach ca?owa?. Za moich czasów by?o odwrotnie. Có?, chyba pora si? powoli zbiera?....

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#29 2006-03-05 15:10:23

Gosia
Użytkownik

Filmik bardzo fajny. Podoba? mi si? ten monta? z dotykaj?cymi si? d?o?mi, ale panna z tego S&N to taki ksi??yc w pe?ni, on rzeczywi?cie m?ski, ale nos troch? spiczasty, rzecz gustu zreszt?.

Tez obejrzalam. Montaz ciekawy, filmy wydaja sie podobne wink
Mam podobne uwagi co Alison. Z tych bohaterek wole Keire, bo ta druga jakos malo romantyczna z wygladu wink
No i ku swojemu zdumieniu stwierdzilam, ze lepiej w moich oczach wypada Matthew, choc chwilami jest zabawny, a nie o to chodzilo przeciez ...
Ten z NS fryzure ma taka malo twarzowa, przylizana i ten nos ... ale wierze ze film moze byc ciekawy a i glowny bohater zyskiwac na wygladzie w samym filmie w miare rozwoju akcji. wink

Co do calowania meskiej reki, to tez mi sie to nie podoba.
Co te kobiety, takie desperatki? wink

#30 2006-03-05 16:21:40

Nastazja
Użytkownik

Tak.Sprawia wra?enie uczuciowego intelektualisty,jednocze?nie odpowiedzialnego i zdecydowanego.Uwielbiam takich m??czyzn. :oops:

#31 2006-03-05 16:24:06

Monika24
Użytkownik

Przyznam, ?e w Dumie ca?owanie d?oni nie przekona?o mnie wcale, patrzy?am si? na t? scen? i nic mnie nie ruszy?o, nie wzruszy?o, pomy?la?am sobie, po jakie licho ona ca?uje jego d?o?. Ale ju? w N&S to by?o to co?, jedno z najpi?kniejszych wyzna? mi?o?ci, no i ten pe?en zachwytu wzrok Thorntona :oops:
Mi osobi?cie Thorton nie spodoba? si? od samego pocz?tku, musia?am ws?ucha? si? w jego g?os, pozna? go bli?ej i scena po scenie coraz bardziej robi? si? fascynuj?cy, m?ski, prawdziwy idea?.
Aktorka graj?ca Margaret wygl?da troch? jak pyza, ale nie mog? sobie wyobrazi? na jej miejscu takiej chudzinki jak Keira.
A propo Danieli Denby Ashe (Margaret) to jej rodzice pochodz? z Polski, a ona sama mówi p?ynnie po polsku wink

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#32 2006-03-05 16:30:11

Monika24
Użytkownik

Tak.Sprawia wra?enie uczuciowego intelektualisty,jednocze?nie odpowiedzialnego i zdecydowanego.Uwielbiam takich m??czyzn. :oops:

Co tu du?o mówi?. Prawdziwy idea? :oops: W dodatku czyta?am ?e jest wolny lol

#33 2006-03-05 16:31:48

Nastazja
Użytkownik

Przykaza?am moim krewnym,aby zrobili sobie zdj?cie z Richardem i poprosili go o autograf z dedykacj? dla mnie,je?li tylko zobacz? go na ulicy,w metrze,teatrze,kinie. big_smile

Daniela robi bardzo sympatyczne wra?enie,zdecydowanie pasuje do roli Margaret.

#34 2006-03-05 16:48:45

Monika24
Użytkownik

Nastazjo, no to masz na co czeka? lol Zazdroszcz? Ci, dla mnie jedynym rozwi?zaniem by?aby przeprowadzka do Londynu wink Pewnie zemdla?abym z wra?enia widz?c Armitage'a na ulicy :oops:
Margaret ?licznie wygl?da w kapeluszach, musz? przyznac ?e pomimo okr?g?ej twarzyczki ma w sobie co? ciep?ego, uroczego, poza tym ma bardzo ?adnie wykrojone usta wink

A to Margaret i John wspó?cze?nie big_smile
http://img105.imageshack.us/img105/7549/fanart019pm.jpg

#35 2006-03-05 17:10:47

Nastazja
Użytkownik

O rety,to zdj?cie jest ?wietne!! Kiedy by?o robione? lol

#36 2006-03-05 17:25:11

Monika24
Użytkownik

To tylko fotomonta?, w maju zesz?ego roku jaka? fanka "zrobi?a" to zdj?cie, ?wietnie jej to wysz?o, bo przyznam ?e gdybym nie przeczyta?a ?e to spreparowane zdj?cie, nigdy bym na to nie wpad?a 8O

#37 2006-03-05 18:05:48

AineNiRigani
Użytkownik

A mnie sie nic nie otwiera

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#38 2006-03-05 18:40:04

GosiaJ
Użytkownik

Szczerze mówi?c, zupe?nie nie jestem w temacie, o jakim serialu dyskutujecie. Co wi?cej, na pocz?tku, s?dz?c po tytule, my?la?am, ?e fascynujecie si? starym serialem o wojnie secesyjnej z P. Swayze ;-) No tak, chyba tylko ja jestem tak stara, ?eby to pami?ta? ;-)
Czy kto? mo?e mi przybli?y?, co to za serial, o którym rozmawiacie i dlaczego tyle "ochów" wzbudza? :-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#39 2006-03-05 18:51:32

AineNiRigani
Użytkownik

Gosie?ko ja te? my?la?am ?e to o tamten serial chodzi?o. Ale co? mi si? nie zgadza?o, wi?c sie nie odzywa?am - lol lol

#40 2006-03-05 19:00:51

GosiaJ
Użytkownik

Gosie?ko ja te? my?la?am ?e to o tamten serial chodzi?o. Ale co? mi si? nie zgadza?o, wi?c sie nie odzywa?am - lol lol

Hehe, tamten serial te? wzbudza? moje ochy ;-) W czasach podstawówki mniej wi?cej - szczególnie losy tej jednej, co to by?a ?on? takiego okrutnika, a kocha?a si? w Patricku S. A to by?y czasy, kiedy S. ?wi?ci? triumfy w "Dirty Dancing", wi?c mia? mnogo wielbicielek :-)

#41 2006-03-05 19:08:59

Gosia
Użytkownik

W pierwszym momencie myslalam, ze to nowa adaptacja tamtego starego filmu z P. Swayzem (lata 80-te chyba), ktory zreszta mi sie nie podobal (to znaczy i Swayze i sam film), ale obejrzalam teledysk z tym nowym filmem NS (2004) i strone tego filmu i wyglada na to, ze to zupelnie co innego, bo tam nic o wojnie nie ma.

#42 2006-03-05 19:14:34

Nastazja
Użytkownik

Mia?am dwa lub trzy lata,kiedy serial z Patrickiem S. by? po raz pierwszy nadawany w Polsce. smile Siedzia?am na kolanach mojej ?p. babci i ogl?da?am z zapartym tchem.

Ma?gosiu,serial o którym mówimy powsta? na podstawie powie?ci angielskiej pisarki Elizabeth Gaskell.
G?ownymi tematami s? mi?o?? i stosunki ekomoniczno - spo?eczne w XIX w. Anglii.
Pierwszoplanow? bohaterk? jest Margaret Hale,córka by?ego pastora z po?udnia kraju (dok?adnie Helstone),który rezygnuje z nauczania i przybywa z rodzin? do "industrialnego" Milton na pó?nocy.Tu m?oda kobieta poznaje elektryzuj?cego,charyzmatycznego,pozornie bezwzgl?dnego fabrykanta Johna Thorntona. M??czyzna od razu obdarza j? gor?cym uczuciem.Ona z pocz?tku nie odwzajemnia mi?o?ci. Up?yw czasu i wiele innych okoliczno?ci sprawiaj?,?e Margaret patrzy na Johna coraz przychylniej a? wreszcie...

lol

#43 2006-03-05 19:16:55

Gosia
Użytkownik

No, moze to i dobre jest wink
Sadzac po tematyce, jak dla mnie, moze byc ciekawszy niz ten stary film ze Swayzem.

#44 2006-03-05 20:26:43

GosiaJ
Użytkownik

Ma?gosiu,serial o którym mówimy powsta? na podstawie powie?ci angielskiej pisarki Elizabeth Gaskell.
G?ownymi tematami s? mi?o?? i stosunki ekomoniczno - spo?eczne w XIX w. Anglii.
Pierwszoplanow? bohaterk? jest Margaret Hale,córka by?ego pastora z po?udnia kraju (dok?adnie Helstone),który rezygnuje z nauczania i przybywa z rodzin? do "industrialnego" Milton na pó?nocy.Tu m?oda kobieta poznaje elektryzuj?cego,charyzmatycznego,pozornie bezwzgl?dnego fabrykanta Johna Thorntona. M??czyzna od razu obdarza j? gor?cym uczuciem.Ona z pocz?tku nie odwzajemnia mi?o?ci. Up?yw czasu i wiele innych okoliczno?ci sprawiaj?,?e Margaret patrzy na Johna coraz przychylniej a? wreszcie...
lol

Ooo, to tak czuj?, ?e mog?abym ogl?da? z zapartym tchem... Mówisz, ?e na osio?ku dost?pne, tak? A ile odcinków powsta?o, ?ebym wiedzia?a, czego konkretnie szuka??

#45 2006-03-05 20:29:17

Nastazja
Użytkownik

Powsta?y 4 odcinki,serial wyprodukowano w 2004. big_smile

#46 2006-03-05 20:39:46

GosiaJ
Użytkownik

Powsta?y 4 odcinki,serial wyprodukowano w 2004. big_smile

Dziekuj?, id? szuka? :-) A przy okazji - s? jakie? polskie napisy czy b?d? musia?a ambitnie próbowa? zrozumiec po angielsku?

#47 2006-03-05 20:53:08

Monika24
Użytkownik

Gosiu, niestety nie ma napisów, ale dialogi nie s? trudne do zrozumienia. W ca?ym serialu mia?am mo?e dwa takie teksty które sprawi?y mi trudno??, a nie znam perfect j?zyka angielskiego wink

#48 2006-03-05 22:09:38

Nastazja
Użytkownik

W "N&S" 2004 podoba mi si?,?e scenarzysta/re?yser znalaz? ?wietny sposób,aby pokaza? zarówno intelektualn? jak i fizyczn? stron? mi?o?ci. Johna poci?ga przede wszystkim umys? Margaret.Jednocze?nie, kilka (sic!) razy jego oczy mia?y taki wyraz,jakby za chwil? mia? si? rzuci? na ni? (nie to po,?eby bi?). :twisted:

#49 2006-03-05 22:23:46

Kaziuta
Użytkownik

To tylko fotomonta?, w maju zesz?ego roku jaka? fanka "zrobi?a" to zdj?cie, ?wietnie jej to wysz?o, bo przyznam ?e gdybym nie przeczyta?a ?e to spreparowane zdj?cie, nigdy bym na to nie wpad?a 8O

Filmik obejrza?am. Fajny.
Ale na tym zdj?ciu to sa jakies dwa szparagi w niczym nie przypominaj?ce tych kluseczek z filmu.

#50 2006-03-05 22:37:39

AineNiRigani
Użytkownik

a ja zadnego filmiku nie moge otworzyc sad

Stopka forum