Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Pami?tam jak ?ci?ga?am ostatni odcinek, szed? jak burza, wi?c nie mia?am serca wy??cza? komputera, a pó?niej do 4 nad ranem ogl?da?am goCzyste szale?stwo, ale co tam, dobrze mi z tym
![]()
Nastazjo, a pami?tasz t? scen? w której Nicholas zaprasza Johna na lunch do tawerny pracowników? JT z podwini?tymi r?kawami koszuli wygl?da? bardzo m?sko :oops:
:oops:
Odebra?am przesy?k? z Londynu o 19,do domu wróci?am o 21.Zjad?am co?, po czym rozpocz??am ogl?da? (ka?dy odcinek po 2 razy). W rezultacie po?o?y?am si? o 6,ale nie mog?am zasn??. :oops:
Jak si?gn? pami?ci? nigdy mi jeszcze tak nie odbi?o na punkcie filmu
S?ysza?am, ?e na dvd oprócz filmu jest równie? wywiad z Richardem, to prawda?
A tu inny filmik, po??czenie Dumy i N&S, ?liczne :oops:
http://www.savefile.com/files/7713312
Filmik bardzo fajny. Podoba? mi si? ten monta? z dotykaj?cymi si? d?o?mi, ale panna z tego S&N to taki ksi??yc w pe?ni, on rzeczywi?cie m?ski, ale nos troch? spiczasty, rzecz gustu zreszt?.
Nie s?dzi?am tylko, ?e dozyj? czasów, ?e teraz to zakochane kobiety b?d? m??czyzn po r?kach ca?owa?. Za moich czasów by?o odwrotnie. Có?, chyba pora si? powoli zbiera?....
Filmik bardzo fajny. Podoba? mi si? ten monta? z dotykaj?cymi si? d?o?mi, ale panna z tego S&N to taki ksi??yc w pe?ni, on rzeczywi?cie m?ski, ale nos troch? spiczasty, rzecz gustu zreszt?.
Tez obejrzalam. Montaz ciekawy, filmy wydaja sie podobne
Mam podobne uwagi co Alison. Z tych bohaterek wole Keire, bo ta druga jakos malo romantyczna z wygladu
No i ku swojemu zdumieniu stwierdzilam, ze lepiej w moich oczach wypada Matthew, choc chwilami jest zabawny, a nie o to chodzilo przeciez ...
Ten z NS fryzure ma taka malo twarzowa, przylizana i ten nos ... ale wierze ze film moze byc ciekawy a i glowny bohater zyskiwac na wygladzie w samym filmie w miare rozwoju akcji.
Co do calowania meskiej reki, to tez mi sie to nie podoba.
Co te kobiety, takie desperatki?
S?ysza?am, ?e na dvd oprócz filmu jest równie? wywiad z Richardem, to prawda?
Tak.Sprawia wra?enie uczuciowego intelektualisty,jednocze?nie odpowiedzialnego i zdecydowanego.Uwielbiam takich m??czyzn. :oops:
Przyznam, ?e w Dumie ca?owanie d?oni nie przekona?o mnie wcale, patrzy?am si? na t? scen? i nic mnie nie ruszy?o, nie wzruszy?o, pomy?la?am sobie, po jakie licho ona ca?uje jego d?o?. Ale ju? w N&S to by?o to co?, jedno z najpi?kniejszych wyzna? mi?o?ci, no i ten pe?en zachwytu wzrok Thorntona :oops:
Mi osobi?cie Thorton nie spodoba? si? od samego pocz?tku, musia?am ws?ucha? si? w jego g?os, pozna? go bli?ej i scena po scenie coraz bardziej robi? si? fascynuj?cy, m?ski, prawdziwy idea?.
Aktorka graj?ca Margaret wygl?da troch? jak pyza, ale nie mog? sobie wyobrazi? na jej miejscu takiej chudzinki jak Keira.
A propo Danieli Denby Ashe (Margaret) to jej rodzice pochodz? z Polski, a ona sama mówi p?ynnie po polsku
S?ysza?am, ?e na dvd oprócz filmu jest równie? wywiad z Richardem, to prawda?Tak.Sprawia wra?enie uczuciowego intelektualisty,jednocze?nie odpowiedzialnego i zdecydowanego.Uwielbiam takich m??czyzn. :oops:
Co tu du?o mówi?. Prawdziwy idea? :oops: W dodatku czyta?am ?e jest wolny
Przykaza?am moim krewnym,aby zrobili sobie zdj?cie z Richardem i poprosili go o autograf z dedykacj? dla mnie,je?li tylko zobacz? go na ulicy,w metrze,teatrze,kinie.
Daniela robi bardzo sympatyczne wra?enie,zdecydowanie pasuje do roli Margaret.
Nastazjo, no to masz na co czeka? Zazdroszcz? Ci, dla mnie jedynym rozwi?zaniem by?aby przeprowadzka do Londynu
Pewnie zemdla?abym z wra?enia widz?c Armitage'a na ulicy :oops:
Margaret ?licznie wygl?da w kapeluszach, musz? przyznac ?e pomimo okr?g?ej twarzyczki ma w sobie co? ciep?ego, uroczego, poza tym ma bardzo ?adnie wykrojone usta
A to Margaret i John wspó?cze?nie
http://img105.imageshack.us/img105/7549/fanart019pm.jpg
O rety,to zdj?cie jest ?wietne!! Kiedy by?o robione?
To tylko fotomonta?, w maju zesz?ego roku jaka? fanka "zrobi?a" to zdj?cie, ?wietnie jej to wysz?o, bo przyznam ?e gdybym nie przeczyta?a ?e to spreparowane zdj?cie, nigdy bym na to nie wpad?a 8O
Szczerze mówi?c, zupe?nie nie jestem w temacie, o jakim serialu dyskutujecie. Co wi?cej, na pocz?tku, s?dz?c po tytule, my?la?am, ?e fascynujecie si? starym serialem o wojnie secesyjnej z P. Swayze ;-) No tak, chyba tylko ja jestem tak stara, ?eby to pami?ta? ;-)
Czy kto? mo?e mi przybli?y?, co to za serial, o którym rozmawiacie i dlaczego tyle "ochów" wzbudza? :-)
Gosie?ko ja te? my?la?am ?e to o tamten serial chodzi?o. Ale co? mi si? nie zgadza?o, wi?c sie nie odzywa?am -
Gosie?ko ja te? my?la?am ?e to o tamten serial chodzi?o. Ale co? mi si? nie zgadza?o, wi?c sie nie odzywa?am -
![]()
Hehe, tamten serial te? wzbudza? moje ochy ;-) W czasach podstawówki mniej wi?cej - szczególnie losy tej jednej, co to by?a ?on? takiego okrutnika, a kocha?a si? w Patricku S. A to by?y czasy, kiedy S. ?wi?ci? triumfy w "Dirty Dancing", wi?c mia? mnogo wielbicielek :-)
W pierwszym momencie myslalam, ze to nowa adaptacja tamtego starego filmu z P. Swayzem (lata 80-te chyba), ktory zreszta mi sie nie podobal (to znaczy i Swayze i sam film), ale obejrzalam teledysk z tym nowym filmem NS (2004) i strone tego filmu i wyglada na to, ze to zupelnie co innego, bo tam nic o wojnie nie ma.
Mia?am dwa lub trzy lata,kiedy serial z Patrickiem S. by? po raz pierwszy nadawany w Polsce. Siedzia?am na kolanach mojej ?p. babci i ogl?da?am z zapartym tchem.
Ma?gosiu,serial o którym mówimy powsta? na podstawie powie?ci angielskiej pisarki Elizabeth Gaskell.
G?ownymi tematami s? mi?o?? i stosunki ekomoniczno - spo?eczne w XIX w. Anglii.
Pierwszoplanow? bohaterk? jest Margaret Hale,córka by?ego pastora z po?udnia kraju (dok?adnie Helstone),który rezygnuje z nauczania i przybywa z rodzin? do "industrialnego" Milton na pó?nocy.Tu m?oda kobieta poznaje elektryzuj?cego,charyzmatycznego,pozornie bezwzgl?dnego fabrykanta Johna Thorntona. M??czyzna od razu obdarza j? gor?cym uczuciem.Ona z pocz?tku nie odwzajemnia mi?o?ci. Up?yw czasu i wiele innych okoliczno?ci sprawiaj?,?e Margaret patrzy na Johna coraz przychylniej a? wreszcie...
No, moze to i dobre jest
Sadzac po tematyce, jak dla mnie, moze byc ciekawszy niz ten stary film ze Swayzem.
Ma?gosiu,serial o którym mówimy powsta? na podstawie powie?ci angielskiej pisarki Elizabeth Gaskell.
G?ownymi tematami s? mi?o?? i stosunki ekomoniczno - spo?eczne w XIX w. Anglii.
Pierwszoplanow? bohaterk? jest Margaret Hale,córka by?ego pastora z po?udnia kraju (dok?adnie Helstone),który rezygnuje z nauczania i przybywa z rodzin? do "industrialnego" Milton na pó?nocy.Tu m?oda kobieta poznaje elektryzuj?cego,charyzmatycznego,pozornie bezwzgl?dnego fabrykanta Johna Thorntona. M??czyzna od razu obdarza j? gor?cym uczuciem.Ona z pocz?tku nie odwzajemnia mi?o?ci. Up?yw czasu i wiele innych okoliczno?ci sprawiaj?,?e Margaret patrzy na Johna coraz przychylniej a? wreszcie...
Ooo, to tak czuj?, ?e mog?abym ogl?da? z zapartym tchem... Mówisz, ?e na osio?ku dost?pne, tak? A ile odcinków powsta?o, ?ebym wiedzia?a, czego konkretnie szuka??
Powsta?y 4 odcinki,serial wyprodukowano w 2004.
Powsta?y 4 odcinki,serial wyprodukowano w 2004.
Dziekuj?, id? szuka? :-) A przy okazji - s? jakie? polskie napisy czy b?d? musia?a ambitnie próbowa? zrozumiec po angielsku?
Gosiu, niestety nie ma napisów, ale dialogi nie s? trudne do zrozumienia. W ca?ym serialu mia?am mo?e dwa takie teksty które sprawi?y mi trudno??, a nie znam perfect j?zyka angielskiego
W "N&S" 2004 podoba mi si?,?e scenarzysta/re?yser znalaz? ?wietny sposób,aby pokaza? zarówno intelektualn? jak i fizyczn? stron? mi?o?ci. Johna poci?ga przede wszystkim umys? Margaret.Jednocze?nie, kilka (sic!) razy jego oczy mia?y taki wyraz,jakby za chwil? mia? si? rzuci? na ni? (nie to po,?eby bi?). :twisted:
To tylko fotomonta?, w maju zesz?ego roku jaka? fanka "zrobi?a" to zdj?cie, ?wietnie jej to wysz?o, bo przyznam ?e gdybym nie przeczyta?a ?e to spreparowane zdj?cie, nigdy bym na to nie wpad?a 8O
Filmik obejrza?am. Fajny.
Ale na tym zdj?ciu to sa jakies dwa szparagi w niczym nie przypominaj?ce tych kluseczek z filmu.
a ja zadnego filmiku nie moge otworzyc