Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#101 2006-08-22 19:04:00

caroline
Użytkownik

Re: forumowy kalendarz

Chyba zacz??o si? od tego, ?e urodzi?am si? w tym samym dniu, co Claudio Monteverdi, a potem pochwalilam sie Pakowi, ?e wiem, ba! nawet, ?e s?ucha?am Lully'ego. (...) Jednym s?owem offtop jak................................

To co, dzielimy, czy koniec rozmowy o Lully'm i spó?ce? wink

#102 2006-08-22 21:31:31

AineNiRigani
Użytkownik

Oj megg megg, to to ja wiem big_smile big_smilebig_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#103 2006-08-22 23:12:12

megg
Użytkownik

Droga Caroline, koniec rozmowy o Lully'm i spó?ce smile Je?li odczuj? nagl?c? potrzeb? za?o?enia w?tku o nim, zrobi? to,ale póki co.... wink Zatem nie dzielmy big_smile

#104 2006-09-14 13:20:38

pak4
Użytkownik

A propos odgadywania kim si? jest -- istnieje taka stronka:

http://www.myheritage.com/FP/Company/tr … nition.php

Jak si? prze?le swoje zdjecie, to program próbuje znale?? podobnych "znanych" ludzi.

Nie dzia?a to zbyt dobrze (uwa?a, ?e jestem podobny do Yound Li, Michai?a Gorbaczowa i Colina Firtha jednocze?nie wink ), ale mo?na si? zabawi?.

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#105 2006-09-14 14:04:06

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie swego czasu wysz?o 90% podobie?stwo do Tarkana. I wcale bym tak nie zaprzecza?a (krew Tatarska si? odzywa) To zdj?cie, które mieli w swojej bazie niew?tpliwie by?o niezwykle podobne... nawet d?ugo?? w?osów big_smile
Ale na Dominica Monaghana to ju? bym si? tak do ko?ca nie zgodzi?a... big_smile

#106 2006-09-15 12:35:53

megg
Użytkownik

Sprawdzi?am swoje podobie?stwa i pi?knie dzi?kuj?, ju? wi?cej tego nie zrobi? :? Musz? chyba spyta? rodziców, czy nie jestem adoptowana :?

#107 2006-09-15 13:15:34

Marija
Użytkownik

A propos kalendarzy, to ja mam jutro urodziny.... :oops: Prezentów nie oczekuj? big_smile Mo?e by? najwy?ej wirtualny kot albo jamnik króliczy wink

#108 2006-09-15 13:22:24

AineNiRigani
Użytkownik

no ale do kogo jeste? podobna?
Powiedz, powiedz, powiedz!!!

#109 2006-09-15 13:37:16

Gandzia
Użytkownik

Co do kalendarza to urodziny mam 6 sierpnia (zrzucenie bomby atomowej na Hiroszim?) 8O

Richard Armitage chodz?cy idea?.

gg 8006519

#110 2006-09-15 14:02:09

pak4
Użytkownik

Gandzia -- masz poetycki dzie?: 6 sierpnia urodzili si?: Alfred Tennyson, Paul Claudel i Kazimiera I??akowiczówna.
Do tego: Alexander Fleming, Robert Mitchum i Andy Warhol. ?wi?ta niepodleg?o?ci na Jamajce i w Boliwii (przynajmniej w tym roku) smile

A Mariji lepiej si? nie nara?a?: Kutuzow i Doenitz big_smile
A z poza tym: Franciszek ?wirko, Lauren Bacall, B.B. King, Peter Falk, Tadeusz Goc?owski, Mickey Rourke i David Copperfield. ?wi?ta: Meksyku i Papui Nowej Gwinei. A poza tym Mi?dzynarodowy Dzie? Ochrony Warstwy Ozonowej!

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#111 2006-09-15 14:30:27

Marija
Użytkownik

A Mariji lepiej si? nie nara?a?: Kutuzow i Doenitz big_smile

Aaaaaa, 8O psy wojny..... A ja my?la?am, ?e jestem taka owca big_smile

#112 2006-09-15 14:53:01

megg
Użytkownik

no ale do kogo jeste? podobna?
Powiedz, powiedz, powiedz!!!

Heh, nie ma co ukrywa?, cho? od wczoraj cz?sto przegl?dam si? w lusterku. Ale zadzwoni?am do mamy i mówi, ?e nie by?am adoptowana, ani ona...hm....nie mia?a nigdy romansu z obcokrajowcem....

Otó?, wys?a?am 3 zdjecia i.....wyskoczy?o mi 25 Japonek, których nazwisk nie potrafi? ani wymówi? ani napisa?. A poza nimi, z nie-Azjatek, Goldie Hawn, Britney Spears(???), Kimberly Williams, Clara Bow, Norma Shrear (ona mia?a gra? w pierwszej wersji "P&P") i....hm....River Phoenix...Britney i Goldie nie wiem, sk?d, bo nie jestem blondynk?. Ale te Japonki mnie za?ama?y, tymbardziej, ?e 4 zdj?cia si? powtórzy?y i tymbardziej, ?e jak mi znajomi mówili o rzekomym posiadaniu przeze mnie sko?nych oczu, to nie wierzy?am............

#113 2006-09-15 15:03:54

pak4
Użytkownik

Te? mia?em paru Azjatów do?? wysoko, cho? nie a? tylu.
Natomiast przegl?daj?c wyniki zgaduj?, ?e program nie wy?apuje takich szczegó?ów jak 'sko?ne oczy'. Typowa?bym raczej, ?e potrafi wy?apa? fryzur?, kolor w?osów, 'geometri? twarzy' (czy bardziej poci?g?a, czy okr?g?a) -- i tyle. Oczywi?cie zdj?cia pasuj? tylko w niektórych kategoriach.

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#114 2006-09-15 15:07:47

Marija
Użytkownik

Nie mam takiego zdj?cia, ?eby wys?a?. Jeszcze by mi wyszed? jaki? Aborygen? (?arty, pr?dzej jakis W?och). Albo insza nacja po?udniowa :?

#115 2006-09-15 17:56:48

megg
Użytkownik

Te? mia?em paru Azjatów do?? wysoko, cho? nie a? tylu.
Natomiast przegl?daj?c wyniki zgaduj?, ?e program nie wy?apuje takich szczegó?ów jak 'sko?ne oczy'. Typowa?bym raczej, ?e potrafi wy?apa? fryzur?, kolor w?osów, 'geometri? twarzy' (czy bardziej poci?g?a, czy okr?g?a) -- i tyle. Oczywi?cie zdj?cia pasuj? tylko w niektórych kategoriach.

Hm to w moim przypadku, je?li chodzi o nie-Azjatki, kolor w?osów i fryzura totalnie nie trafiona, gdy? mam si? do blondynki tak jak 'johnie walker' do 'kubusia'. A co do Azjatek-mój znajomy rzuci? m?skim okiem na zdj?cia, stwierdzi?, ?e zaiste jest pewne podobie?stwo, a kiedy doszed? do Lucy Liu, ochrzani? mnie, ?e nie wiem, kto to i powiedzia?, ?e z podobie?stwa do Niej mo?na si? tylko cieszy?, wi?c samopoczucie mi sie poprawi?o. [kto to Lucy Liu?]

#116 2006-09-16 06:45:49

pak4
Użytkownik

Lucy Liu to aktorka, która gra?a prawniczk? Ling Woo w "Ally McBeal" (nie wiedzia?em, teraz znalaz?em informacj?; a ja ju? wiem to i przypominam sobie i rzeczywi?cie powinno to poprawia? humor wink ).

A co do w?osów -- wracaj?c z pracy tak sobie my?lalem jak JA bym zrobi? taki system. I musz? powiedzie?, ?e mój program zupe?nie nie przejmowa?by si? w?osami big_smile Po prostu znane mi i jako tako zrozumia?e dla mnie metody ograniczaj? si? do samej twarzy, przy czym wy?apuj? cechy niekoniecznie takie, jakie wy?apaliby ludzie, gdyby przysz?o im opisa? czyj?? twarz. Ale nie b?d? wchodzi? w szczegó?y, bo mi jeszcze pieska poka?ecie big_smile

PS.
Jakby by?y zapowiedziane z wi?kszym wyprzedzeniem to bym nie pami?ta?. A tak pami?tam: Wszystkiego najlepszego Marijo i oby maj zawsze go?ci? w Twojej duszy. Jako za??cznik kwiatki sfotografowane przeze mnie, gdy wraca?em z pracy, w?a?nie na pocz?tku maja (troch? wia?o, wi?c ustawi?o ostro?? na niew?a?ciwe kwiatki...):
http://img209.imageshack.us/my.php?image=1001027hc6.jpg

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#117 2006-09-16 10:48:41

caroline
Użytkownik

Urodzinowo!
[URL=http://img97.imageshack.us/my.php?image=bun4lm2.jpg]http://img97.imageshack.us/img97/6370/bun4lm2.th.jpg[/URL]
Sto lat!
big_smile

#118 2006-09-16 13:14:04

AineNiRigani
Użytkownik

Marijo dla Ciebie moje ukochane ?yczenia:
Zdrowia szz??cia pomara?czy,
Niech Ci Darcy nago ta?czy D:
STO LAT!!!

http://img149.imageshack.us/img149/5171/foto53velikaol2.jpg

#119 2006-09-16 13:16:20

AineNiRigani
Użytkownik

a co do twarzy, to moje podobienstwo do Tarkana by?o i nie by?o dla mnie zaskoczeniem.
A podobie?stwo do Lucy to prawdziwy komplement big_smile

#120 2006-09-16 15:53:25

megg
Użytkownik

Marijo

STO LAT!!!!!!!!! big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

#121 2006-09-16 22:25:28

megg
Użytkownik

a co do twarzy, to moje podobienstwo do Tarkana by?o i nie by?o dla mnie zaskoczeniem.
A podobie?stwo do Lucy to prawdziwy komplement big_smile

Tsia....zobaczy?am sobie zdj?cia Lucy, bo mnie zaintrygowa?a?, i stwierdzam z przykro?ci?, ?e mam rzeczywi?cie taki sam kolor w?osów...i to wszystko :cry: :cry:

#122 2006-09-18 07:43:36

Marija
Użytkownik

Dzi?kuj?, dzi?kuj?, dzi?kuj?!!!!! big_smile No i wcale nie poczu?am, ?e jestem o rok starsza!!!! wink

#123 2006-09-19 09:50:49

Dione
Użytkownik

A ja znowu w postach spó?niona....
Chyba musz? sobie wreszcie za?o?y? tego neta w mieszkaniu, bo ile mo?na siedzie? w pracy... roll

22 lipca, rak (a spotka?am si? te? z kalendarzem, w którym by?am lwem)

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#124 2006-09-19 10:13:47

pak4
Użytkownik

W?ród urodzonych tego dnia wida? pewn? nadreprezentacj? uczuonych (Bessel, Mednel, Herz), trafiaj? si? politycy (Bob Dole), aktorzy (jak Willem Dafoe). Do tego dwie pami?tne postacie z polskiego podwórka: Boles?aw Wieniawa-D?ugoszowski i Janusz Korczak!

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#125 2006-09-19 10:17:26

Dione
Użytkownik

W?ród urodzonych tego dnia wida? pewn? nadreprezentacj? uczuonych (Bessel, Mednel, Herz), trafiaj? si? politycy (Bob Dole), aktorzy (jak Willem Dafoe). Do tego dwie pami?tne postacie z polskiego podwórka: Boles?aw Wieniawa-D?ugoszowski i Janusz Korczak!

To teraz wiem, co robi? w swojej katedrze roll

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

Stopka forum