Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Chyba zacz??o si? od tego, ?e urodzi?am si? w tym samym dniu, co Claudio Monteverdi, a potem pochwalilam sie Pakowi, ?e wiem, ba! nawet, ?e s?ucha?am Lully'ego. (...) Jednym s?owem offtop jak................................
To co, dzielimy, czy koniec rozmowy o Lully'm i spó?ce?
Droga Caroline, koniec rozmowy o Lully'm i spó?ce Je?li odczuj? nagl?c? potrzeb? za?o?enia w?tku o nim, zrobi? to,ale póki co....
Zatem nie dzielmy
A propos odgadywania kim si? jest -- istnieje taka stronka:
http://www.myheritage.com/FP/Company/tr … nition.php
Jak si? prze?le swoje zdjecie, to program próbuje znale?? podobnych "znanych" ludzi.
Nie dzia?a to zbyt dobrze (uwa?a, ?e jestem podobny do Yound Li, Michai?a Gorbaczowa i Colina Firtha jednocze?nie ), ale mo?na si? zabawi?.
Mnie swego czasu wysz?o 90% podobie?stwo do Tarkana. I wcale bym tak nie zaprzecza?a (krew Tatarska si? odzywa) To zdj?cie, które mieli w swojej bazie niew?tpliwie by?o niezwykle podobne... nawet d?ugo?? w?osów
Ale na Dominica Monaghana to ju? bym si? tak do ko?ca nie zgodzi?a...
Sprawdzi?am swoje podobie?stwa i pi?knie dzi?kuj?, ju? wi?cej tego nie zrobi? :? Musz? chyba spyta? rodziców, czy nie jestem adoptowana :?
A propos kalendarzy, to ja mam jutro urodziny.... :oops: Prezentów nie oczekuj? Mo?e by? najwy?ej wirtualny kot albo jamnik króliczy
no ale do kogo jeste? podobna?
Powiedz, powiedz, powiedz!!!
Co do kalendarza to urodziny mam 6 sierpnia (zrzucenie bomby atomowej na Hiroszim?) 8O
Gandzia -- masz poetycki dzie?: 6 sierpnia urodzili si?: Alfred Tennyson, Paul Claudel i Kazimiera I??akowiczówna.
Do tego: Alexander Fleming, Robert Mitchum i Andy Warhol. ?wi?ta niepodleg?o?ci na Jamajce i w Boliwii (przynajmniej w tym roku)
A Mariji lepiej si? nie nara?a?: Kutuzow i Doenitz
A z poza tym: Franciszek ?wirko, Lauren Bacall, B.B. King, Peter Falk, Tadeusz Goc?owski, Mickey Rourke i David Copperfield. ?wi?ta: Meksyku i Papui Nowej Gwinei. A poza tym Mi?dzynarodowy Dzie? Ochrony Warstwy Ozonowej!
A Mariji lepiej si? nie nara?a?: Kutuzow i Doenitz![]()
Aaaaaa, 8O psy wojny..... A ja my?la?am, ?e jestem taka owca
no ale do kogo jeste? podobna?
Powiedz, powiedz, powiedz!!!
Heh, nie ma co ukrywa?, cho? od wczoraj cz?sto przegl?dam si? w lusterku. Ale zadzwoni?am do mamy i mówi, ?e nie by?am adoptowana, ani ona...hm....nie mia?a nigdy romansu z obcokrajowcem....
Otó?, wys?a?am 3 zdjecia i.....wyskoczy?o mi 25 Japonek, których nazwisk nie potrafi? ani wymówi? ani napisa?. A poza nimi, z nie-Azjatek, Goldie Hawn, Britney Spears(???), Kimberly Williams, Clara Bow, Norma Shrear (ona mia?a gra? w pierwszej wersji "P&P") i....hm....River Phoenix...Britney i Goldie nie wiem, sk?d, bo nie jestem blondynk?. Ale te Japonki mnie za?ama?y, tymbardziej, ?e 4 zdj?cia si? powtórzy?y i tymbardziej, ?e jak mi znajomi mówili o rzekomym posiadaniu przeze mnie sko?nych oczu, to nie wierzy?am............
Te? mia?em paru Azjatów do?? wysoko, cho? nie a? tylu.
Natomiast przegl?daj?c wyniki zgaduj?, ?e program nie wy?apuje takich szczegó?ów jak 'sko?ne oczy'. Typowa?bym raczej, ?e potrafi wy?apa? fryzur?, kolor w?osów, 'geometri? twarzy' (czy bardziej poci?g?a, czy okr?g?a) -- i tyle. Oczywi?cie zdj?cia pasuj? tylko w niektórych kategoriach.
Nie mam takiego zdj?cia, ?eby wys?a?. Jeszcze by mi wyszed? jaki? Aborygen? (?arty, pr?dzej jakis W?och). Albo insza nacja po?udniowa :?
Te? mia?em paru Azjatów do?? wysoko, cho? nie a? tylu.
Natomiast przegl?daj?c wyniki zgaduj?, ?e program nie wy?apuje takich szczegó?ów jak 'sko?ne oczy'. Typowa?bym raczej, ?e potrafi wy?apa? fryzur?, kolor w?osów, 'geometri? twarzy' (czy bardziej poci?g?a, czy okr?g?a) -- i tyle. Oczywi?cie zdj?cia pasuj? tylko w niektórych kategoriach.
Hm to w moim przypadku, je?li chodzi o nie-Azjatki, kolor w?osów i fryzura totalnie nie trafiona, gdy? mam si? do blondynki tak jak 'johnie walker' do 'kubusia'. A co do Azjatek-mój znajomy rzuci? m?skim okiem na zdj?cia, stwierdzi?, ?e zaiste jest pewne podobie?stwo, a kiedy doszed? do Lucy Liu, ochrzani? mnie, ?e nie wiem, kto to i powiedzia?, ?e z podobie?stwa do Niej mo?na si? tylko cieszy?, wi?c samopoczucie mi sie poprawi?o. [kto to Lucy Liu?]
Lucy Liu to aktorka, która gra?a prawniczk? Ling Woo w "Ally McBeal" (nie wiedzia?em, teraz znalaz?em informacj?; a ja ju? wiem to i przypominam sobie i rzeczywi?cie powinno to poprawia? humor ).
A co do w?osów -- wracaj?c z pracy tak sobie my?lalem jak JA bym zrobi? taki system. I musz? powiedzie?, ?e mój program zupe?nie nie przejmowa?by si? w?osami Po prostu znane mi i jako tako zrozumia?e dla mnie metody ograniczaj? si? do samej twarzy, przy czym wy?apuj? cechy niekoniecznie takie, jakie wy?apaliby ludzie, gdyby przysz?o im opisa? czyj?? twarz. Ale nie b?d? wchodzi? w szczegó?y, bo mi jeszcze pieska poka?ecie
PS.
Jakby by?y zapowiedziane z wi?kszym wyprzedzeniem to bym nie pami?ta?. A tak pami?tam: Wszystkiego najlepszego Marijo i oby maj zawsze go?ci? w Twojej duszy. Jako za??cznik kwiatki sfotografowane przeze mnie, gdy wraca?em z pracy, w?a?nie na pocz?tku maja (troch? wia?o, wi?c ustawi?o ostro?? na niew?a?ciwe kwiatki...):
http://img209.imageshack.us/my.php?image=1001027hc6.jpg
Urodzinowo!
[URL=http://img97.imageshack.us/my.php?image=bun4lm2.jpg][/URL]
Sto lat!
Marijo dla Ciebie moje ukochane ?yczenia:
Zdrowia szz??cia pomara?czy,
Niech Ci Darcy nago ta?czy D:
STO LAT!!!
a co do twarzy, to moje podobienstwo do Tarkana by?o i nie by?o dla mnie zaskoczeniem.
A podobie?stwo do Lucy to prawdziwy komplement
a co do twarzy, to moje podobienstwo do Tarkana by?o i nie by?o dla mnie zaskoczeniem.
A podobie?stwo do Lucy to prawdziwy komplement
Tsia....zobaczy?am sobie zdj?cia Lucy, bo mnie zaintrygowa?a?, i stwierdzam z przykro?ci?, ?e mam rzeczywi?cie taki sam kolor w?osów...i to wszystko :cry: :cry:
Dzi?kuj?, dzi?kuj?, dzi?kuj?!!!!! No i wcale nie poczu?am, ?e jestem o rok starsza!!!!
A ja znowu w postach spó?niona....
Chyba musz? sobie wreszcie za?o?y? tego neta w mieszkaniu, bo ile mo?na siedzie? w pracy...
22 lipca, rak (a spotka?am si? te? z kalendarzem, w którym by?am lwem)
W?ród urodzonych tego dnia wida? pewn? nadreprezentacj? uczuonych (Bessel, Mednel, Herz), trafiaj? si? politycy (Bob Dole), aktorzy (jak Willem Dafoe). Do tego dwie pami?tne postacie z polskiego podwórka: Boles?aw Wieniawa-D?ugoszowski i Janusz Korczak!
W?ród urodzonych tego dnia wida? pewn? nadreprezentacj? uczuonych (Bessel, Mednel, Herz), trafiaj? si? politycy (Bob Dole), aktorzy (jak Willem Dafoe). Do tego dwie pami?tne postacie z polskiego podwórka: Boles?aw Wieniawa-D?ugoszowski i Janusz Korczak!
To teraz wiem, co robi? w swojej katedrze