Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Ja w sprawie wypowiedzi: "W nowym dwutygodniku filmowym Okey! Holiday będą się ukazywały kolejne odcinki powieści Duma i uprzedzenie. Jak napisano w reklamie "W każdym numerze fragment bestselleru Jane Austen". Numer kosztuje 5,95.
Czy ktoś może mi zeskanować pierwszą część "Dumy.." i przesłać? Bardzo proszę!!! Nie mogę znaleźć nigdzie tej gazety - podejrzewam, że już wykupiuone...
Jeśli ktos mkoże mi pomóc to bardzo proszę o kontakt: moniczekw@o2.pl
Moniczek nie ma sprawy, mogę Ci wysłać mój numer, bo mi tak bardzo na tym nie zależy. podaj tylko adres może na gg - 25045
Widziałam wczoraj tą gazetę i był to dopiero pierwszy numer i jak dobrze widziałam to był tam film "ROXY" i jeszcze jedna płyta z angielskim serialem "Co ludzie powiedzą". Czy wyszło jeszcze coś innego?
Sylwia jeszcze nic innego nie było. Jest to dwutygodnik, drugi numer z "Emmą" powinien się ukazać po niedzieli.
Acha dobra dzięki bo już myślałam że to wszystko już było, każdy pisze o tej gazecie i o tym że ma być "Duma..." w odcinkach że myślałam że coś przegapiłam, a w takim razie będe teraz spokojnie chodziła do kiosku pytać się o kolejne części Okey Holiday. Dzięki jeszcze raz.
Już mam "Emmę" na płytce, dzisiaj się ukazała. łapcie
W takim razie skoro już weszła do kiosków to dzisiaj po nią lece
Oj koniecznie Sylwia koniecznie, bo nie wiej jak u Ciebie, ale w moim kiosku to złapałam ostatni numer no i kolejny odcinek Dumy też jest, ciągle ze zdjęciami z "Emmy" he he he
Powiedz Mi Ula a kiedy będzie w gazecie "Duma..." w następnym numerze? Czy będziemy musiały jeszcze na nią poczekać?
Sylwia, Dumę w tej gazetce (jak na razie) to tylko drukują - w odcinkach. Nic nie piszą o filmie. Pewnie to za trudne do zrealizowania, zwłaszcza za cenę pięciu złotych z groszami. Ale poczekamy i zobaczymy Jakbym się czegoś dowiedziała to dam szybko znać
Ogarnęła mnie bezsilność!... Mój kiosk zamykają zanim wrócę z pracy... A przez kratkę dojrzałam JEDEN tylko numer Okey Holiday!...
Muszę "zapolować" jutro od rana. Mam nadzieję, że nie będzie za późno...
hi hi hi Moniczek Ty to masz pecha .... daj znać, jakby co, ja teraz odwiedzam klientów więc dużo jeżdże po mieście, w którymś kiosku może jeszcze znajdę.
Mam! Dorwałam ten jedyny egzemplarz! No i mam film. W każdym razie dzięki Ula za ofiarność...
Ja też już mam! W sumie to jest bardziej broszurka niż gazeta, nie wiedziałam, że to takie cienkie jest... szkoda tylko, że nie ma w niej nic sensownego oprócz fragmentów "P&P". Gdyby nie "Emma" w życiu bym tego nie kupiła. Ech, czego się nie robi dla ukochanych książek... W każdym razie dzisiaj to już chyba nie obejrzę, ale może jutro
A tak przy okazji - też spotkaliście się z dziwną reakcją kioskarek, gdy chciałyście kupić tę nieszczęsną gazetę?
Najpierw wyleciało mi z głowy, jak to się nazywa. Potem zaczęłam mamrotać, że to chyba "Holiday". Pani patrzyła na mnie z zainteresowaniem, a potem westchnęła i spytała: "Znowu Emma?"
Muszę przyznać, że mnie to trochę zbiło z tropu, ale wyjaśniła mi, że nie jestem pierwsza i na pewno nie ostatnia (pocieszające) i że już niewiele egzemplarzy zostało. Nie wiem, czy jeszcze kupię kiedyś tę gazetę...
hi hi hi no to miałaś przygodę Dorotka, ale z gazetki nie rezygnuj - zmień tylko kiosk ....
Słuchajcie ale te zdjęcia z Emmy w odcinkach Dumy są trochę denerwujące, może faktycznie napisać słówko do redakcji ... niech w ramach rekompensaty za dwa błednie wydrukowane numery, wkleją zdjęcie Colina na całą stronę w duzym zbliżeniu co wy na to???
Z tym zdjęciem to całkiem niezły pomysł. Też jeszcze mi się wczoraj udało zdobyć tą gazetkę więcej tam krzyżówek niż czegokolwiek innego a strona o "Dumie..." to muszę przyznać że się nie postarali najlepiej żeby napisać do nich o płyty z wszystkimi odcinkami "P&P" zrobią coś pożytecznego i napewno będą mieli niezły utarg.
TAT TAK TAK!!! Bardzo proszę o duuuże zdjęcie Colina i o wszystkie odcinki! W stopce redakcyjnej jest podany email, kto pisze do nich? Myślicie, że mogę bez skrupułów wyrazić swoją opinię o gazecie, czy na razie się powstrzymać, żeby się nie obrazili i jednak postąpili zgodnie z naszymi propozycjami???
Dorotko spokojnie!! bo się wystraszą i jeszcze zemszczą na nas wstawiając zdjęcie np. nie Colina Firtha tylko Mr. Collinsa hahahaha
może jak wszystkie napiszemy to potraktują nas poważnie co??
He he, jak ich zasypiemy ich mailami i będziemy w dodatku bardzo natrętne, to pewnie w końcu ulegną. Zresztą, słyszałam od "kilku" osób, że potrafię być uparta i natrętna, gdy mi na czymś zależy, więc możecie na mnie liczyć
Ja też się na to piszę. Mam nadzieję że to poskutkuję tak więc obstawiamy za dużym zdjęciem (lub zdjęciami) Colina i płytkami z "P&P". Mam nadzieję że się uda :?:
Aby "nazbierać " całą Dumę trzeba będzie kupić 100 numerów. To się raczej nie opłaca. Lepiej już kupić książkę. Byłoby cudownie, gdyby dołączali płyty, po jednym odcinku. W końcu dołączają inne seriale BBC (np.ten o pani Bukietowej, hehe)
He he, pod choinkę dostałam książkę "Dumę i uprzedzenie" (czyżby jakaś aluzja?!). Chyba zacznę kolekcjonować różne wersje językowe, jak na razie mam polską i angielską, ale z czasem...
Ja mam już wszystkie powieści Austen w polskiej wersji, większość w angielskiej i większość kontynuacji przetłumaczonych na polski ,ale kiedy widzę w księgarni inne wydania, mam ochotę je kupować i kolekcjonować, a przecież różnią się tylko okładkami. To chyba jakaś choroba!!Lepiej kolekcjonować wydania w różnych językach. Ciekawe, czy można gdzieś dostać francuskie . :?:
jeśli ci zależy mogę poprosić kuzynkę, mieszka we Francji i na upartego dałoby się skombinować. Pewnie można też znaleźć na stronie jakiejś księgarni wysyłkowej, ale trzeba mieć kartę kredytową