Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ja w sprawie wypowiedzi: "W nowym dwutygodniku filmowym Okey! Holiday b?d? si? ukazywa?y kolejne odcinki powie?ci Duma i uprzedzenie. Jak napisano w reklamie "W ka?dym numerze fragment bestselleru Jane Austen". Numer kosztuje 5,95.
Czy kto? mo?e mi zeskanowa? pierwsz? cz??? "Dumy.." i przes?a?? Bardzo prosz?!!! Nie mog? znale?? nigdzie tej gazety - podejrzewam, ?e ju? wykupiuone...
Je?li ktos mko?e mi pomóc to bardzo prosz? o kontakt: moniczekw@o2.pl
Moniczek nie ma sprawy, mog? Ci wys?a? mój numer, bo mi tak bardzo na tym nie zale?y. podaj tylko adres mo?e na gg - 25045
Widzia?am wczoraj t? gazet? i by? to dopiero pierwszy numer i jak dobrze widzia?am to by? tam film "ROXY" i jeszcze jedna p?yta z angielskim serialem "Co ludzie powiedz?". Czy wysz?o jeszcze co? innego?
Sylwia jeszcze nic innego nie by?o. Jest to dwutygodnik, drugi numer z "Emm?" powinien si? ukaza? po niedzieli.
Acha dobra dzi?ki bo ju? my?la?am ?e to wszystko ju? by?o, ka?dy pisze o tej gazecie i o tym ?e ma by? "Duma..." w odcinkach ?e my?la?am ?e co? przegapi?am, a w takim razie b?de teraz spokojnie chodzi?a do kiosku pyta? si? o kolejne cz??ci Okey Holiday. Dzi?ki jeszcze raz.
W takim razie skoro ju? wesz?a do kiosków to dzisiaj po ni? lece
Oj koniecznie Sylwia koniecznie, bo nie wiej jak u Ciebie, ale w moim kiosku to z?apa?am ostatni numer no i kolejny odcinek Dumy te? jest, ci?gle ze zdj?ciami z "Emmy" he he he
Powiedz Mi Ula a kiedy b?dzie w gazecie "Duma..." w nast?pnym numerze? Czy b?dziemy musia?y jeszcze na ni? poczeka??
Sylwia, Dum? w tej gazetce (jak na razie) to tylko drukuj? - w odcinkach. Nic nie pisz? o filmie. Pewnie to za trudne do zrealizowania, zw?aszcza za cen? pi?ciu z?otych z groszami. Ale poczekamy i zobaczymy Jakbym si? czego? dowiedzia?a to dam szybko zna?
Ogarn??a mnie bezsilno??!... Mój kiosk zamykaj? zanim wróc? z pracy... A przez kratk? dojrza?am JEDEN tylko numer Okey Holiday!...
Musz? "zapolowa?" jutro od rana. Mam nadziej?, ?e nie b?dzie za pó?no...
hi hi hi Moniczek Ty to masz pecha .... daj zna?, jakby co, ja teraz odwiedzam klientów wi?c du?o je?d?e po mie?cie, w którym? kiosku mo?e jeszcze znajd?.
Mam! Dorwa?am ten jedyny egzemplarz! No i mam film. W ka?dym razie dzi?ki Ula za ofiarno??...
Ja te? ju? mam! W sumie to jest bardziej broszurka ni? gazeta, nie wiedzia?am, ?e to takie cienkie jest... szkoda tylko, ?e nie ma w niej nic sensownego oprócz fragmentów "P&P". Gdyby nie "Emma" w ?yciu bym tego nie kupi?a. Ech, czego si? nie robi dla ukochanych ksi??ek... W ka?dym razie dzisiaj to ju? chyba nie obejrz?, ale mo?e jutro
A tak przy okazji - te? spotkali?cie si? z dziwn? reakcj? kioskarek, gdy chcia?y?cie kupi? t? nieszcz?sn? gazet??
Najpierw wylecia?o mi z g?owy, jak to si? nazywa. Potem zacz??am mamrota?, ?e to chyba "Holiday". Pani patrzy?a na mnie z zainteresowaniem, a potem westchn??a i spyta?a: "Znowu Emma?"
Musz? przyzna?, ?e mnie to troch? zbi?o z tropu, ale wyja?ni?a mi, ?e nie jestem pierwsza i na pewno nie ostatnia (pocieszaj?ce) i ?e ju? niewiele egzemplarzy zosta?o. Nie wiem, czy jeszcze kupi? kiedy? t? gazet?...
hi hi hi no to mia?a? przygod? Dorotka, ale z gazetki nie rezygnuj - zmie? tylko kiosk
....
S?uchajcie ale te zdj?cia z Emmy w odcinkach Dumy s? troch? denerwuj?ce, mo?e faktycznie napisa? s?ówko do redakcji ... niech w ramach rekompensaty za dwa b?ednie wydrukowane numery, wklej? zdj?cie Colina na ca?? stron? w duzym zbli?eniu
co wy na to???
Z tym zdj?ciem to ca?kiem niez?y pomys?. Te? jeszcze mi si? wczoraj uda?o zdoby? t? gazetk? wi?cej tam krzy?ówek ni? czegokolwiek innego a strona o "Dumie..." to musz? przyzna? ?e si? nie postarali najlepiej ?eby napisa? do nich o p?yty z wszystkimi odcinkami "P&P" zrobi? co? po?ytecznego i napewno b?d? mieli niez?y utarg.
TAT TAK TAK!!! Bardzo prosz? o duuu?e zdj?cie Colina i o wszystkie odcinki! W stopce redakcyjnej jest podany email, kto pisze do nich? My?licie, ?e mog? bez skrupu?ów wyrazi? swoj? opini? o gazecie, czy na razie si? powstrzyma?, ?eby si? nie obrazili i jednak post?pili zgodnie z naszymi propozycjami???
Dorotko spokojnie!! bo si? wystrasz? i jeszcze zemszcz? na nas wstawiaj?c zdj?cie np. nie Colina Firtha tylko Mr. Collinsa hahahaha
mo?e jak wszystkie napiszemy to potraktuj? nas powa?nie co??
He he, jak ich zasypiemy ich mailami i b?dziemy w dodatku bardzo natr?tne, to pewnie w ko?cu ulegn?. Zreszt?, s?ysza?am od "kilku" osób, ?e potrafi? by? uparta i natr?tna, gdy mi na czym? zale?y, wi?c mo?ecie na mnie liczy?
Ja te? si? na to pisz?. Mam nadziej? ?e to poskutkuj? tak wi?c obstawiamy za du?ym zdj?ciem (lub zdj?ciami) Colina i p?ytkami z "P&P". Mam nadziej? ?e si? uda :?:
Aby "nazbiera? " ca?? Dum? trzeba b?dzie kupi? 100 numerów. To si? raczej nie op?aca. Lepiej ju? kupi? ksi??k?. By?oby cudownie, gdyby do??czali p?yty, po jednym odcinku. W ko?cu do??czaj? inne seriale BBC (np.ten o pani Bukietowej, hehe)
He he, pod choink? dosta?am ksi??k? "Dum? i uprzedzenie" (czy?by jaka? aluzja?!). Chyba zaczn? kolekcjonowa? ró?ne wersje j?zykowe, jak na razie mam polsk? i angielsk?, ale z czasem...
Ja mam ju? wszystkie powie?ci Austen w polskiej wersji, wi?kszo?? w angielskiej i wi?kszo?? kontynuacji przet?umaczonych na polski ,ale kiedy widz? w ksi?garni inne wydania, mam ochot? je kupowa? i kolekcjonowa?, a przecie? ró?ni? si? tylko ok?adkami. To chyba jaka? choroba!!Lepiej kolekcjonowa? wydania w ró?nych j?zykach. Ciekawe, czy mo?na gdzie? dosta? francuskie . :?:
je?li ci zale?y mog? poprosi? kuzynk?, mieszka we Francji i na upartego da?oby si? skombinowa?. Pewnie mo?na te? znale?? na stronie jakiej? ksi?garni wysy?kowej, ale trzeba mie? kart? kredytow?