Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2004-12-13 20:03:59

moniczek
Użytkownik

Ad. Okey! Holiday

Ja w sprawie wypowiedzi: "W nowym dwutygodniku filmowym Okey! Holiday b?d? si? ukazywa?y kolejne odcinki powie?ci Duma i uprzedzenie. Jak napisano w reklamie "W ka?dym numerze fragment bestselleru Jane Austen". Numer kosztuje 5,95.
Czy kto? mo?e mi zeskanowa? pierwsz? cz??? "Dumy.." i przes?a?? Bardzo prosz?!!! Nie mog? znale?? nigdzie tej gazety - podejrzewam, ?e ju? wykupiuone...
Je?li ktos mko?e mi pomóc to bardzo prosz? o kontakt: moniczekw@o2.pl

#2 2004-12-14 10:07:43

ula
Użytkownik

Re: Ad. Okey! Holiday

Moniczek nie ma sprawy, mog? Ci wys?a? mój numer, bo mi tak bardzo na tym nie zale?y. smile podaj tylko adres mo?e na gg - 25045

#3 2004-12-15 11:31:20

Sylwia
Użytkownik

Widzia?am wczoraj t? gazet? i by? to dopiero pierwszy numer i jak dobrze widzia?am to by? tam film "ROXY" i jeszcze jedna p?yta z angielskim serialem "Co ludzie powiedz?". Czy wysz?o jeszcze co? innego?

#4 2004-12-15 11:41:12

ula
Użytkownik

Sylwia jeszcze nic innego nie by?o. Jest to dwutygodnik, drugi numer z "Emm?" powinien si? ukaza? po niedzieli.

#5 2004-12-15 11:53:08

Sylwia
Użytkownik

Acha dobra dzi?ki bo ju? my?la?am ?e to wszystko ju? by?o, ka?dy pisze o tej gazecie i o tym ?e ma by? "Duma..." w odcinkach ?e my?la?am ?e co? przegapi?am, a w takim razie b?de teraz spokojnie chodzi?a do kiosku pyta? si? o kolejne cz??ci Okey Holiday. Dzi?ki jeszcze raz.

#6 2004-12-20 10:46:22

ula
Użytkownik

Ju? mam "Emm?" na p?ytce, dzisiaj si? ukaza?a. ?apcie smile

#7 2004-12-20 10:53:33

Sylwia
Użytkownik

W takim razie skoro ju? wesz?a do kiosków to dzisiaj po ni? lece tongue

#8 2004-12-20 10:59:21

ula
Użytkownik

Oj koniecznie Sylwia koniecznie, bo nie wiej jak u Ciebie, ale w moim kiosku to z?apa?am ostatni numer smile no i kolejny odcinek Dumy te? jest, ci?gle ze zdj?ciami z "Emmy" he he he

#9 2004-12-20 11:14:29

Sylwia
Użytkownik

Powiedz Mi Ula a kiedy b?dzie w gazecie "Duma..." w nast?pnym numerze? Czy b?dziemy musia?y jeszcze na ni? poczeka??

#10 2004-12-20 11:20:32

ula
Użytkownik

Sylwia, Dum? w tej gazetce (jak na razie) to tylko drukuj? - w odcinkach. Nic nie pisz? o filmie. Pewnie to za trudne do zrealizowania, zw?aszcza za cen? pi?ciu z?otych z groszami. Ale poczekamy i zobaczymy smile Jakbym si? czego? dowiedzia?a to dam szybko zna? smile

#11 2004-12-20 19:18:44

moniczek
Użytkownik

Ogarn??a mnie bezsilno??!... Mój kiosk zamykaj? zanim wróc? z pracy... A przez kratk? dojrza?am JEDEN tylko numer Okey Holiday!... sad
Musz? "zapolowa?" jutro od rana. Mam nadziej?, ?e nie b?dzie za pó?no...

#12 2004-12-21 15:12:58

ula
Użytkownik

hi hi hi Moniczek Ty to masz pecha .... daj zna?, jakby co, ja teraz odwiedzam klientów wi?c du?o je?d?e po mie?cie, w którym? kiosku mo?e jeszcze znajd?.

#13 2004-12-21 16:17:51

moniczek
Użytkownik

Mam! Dorwa?am ten jedyny egzemplarz! No i mam film. W ka?dym razie dzi?ki Ula za ofiarno??... big_smile

#14 2004-12-21 18:02:22

dorotka
Użytkownik

Ja te? ju? mam! W sumie to jest bardziej broszurka ni? gazeta, nie wiedzia?am, ?e to takie cienkie jest... szkoda tylko, ?e nie ma w niej nic sensownego oprócz fragmentów "P&P". Gdyby nie "Emma" w ?yciu bym tego nie kupi?a. Ech, czego si? nie robi dla ukochanych ksi??ek... big_smile W ka?dym razie dzisiaj to ju? chyba nie obejrz?, ale mo?e jutro

Normalnie zacz??am wirtualny ekshibicjonizm big_smile
Mam bloga tongue Kto nie wierzy, niech sprawdzi big_smile

#15 2004-12-21 18:11:00

dorotka
Użytkownik

A tak przy okazji - te? spotkali?cie si? z dziwn? reakcj? kioskarek, gdy chcia?y?cie kupi? t? nieszcz?sn? gazet??
Najpierw wylecia?o mi z g?owy, jak to si? nazywa. Potem zacz??am mamrota?, ?e to chyba "Holiday". Pani patrzy?a na mnie z zainteresowaniem, a potem westchn??a i spyta?a: "Znowu Emma?"
Musz? przyzna?, ?e mnie to troch? zbi?o z tropu, ale wyja?ni?a mi, ?e nie jestem pierwsza i na pewno nie ostatnia (pocieszaj?ce) i ?e ju? niewiele egzemplarzy zosta?o. Nie wiem, czy jeszcze kupi? kiedy? t? gazet?... wink

#16 2004-12-22 09:30:04

ula
Użytkownik

hi hi hi no to mia?a? przygod? Dorotka, wink ale z gazetki nie rezygnuj - zmie? tylko kiosk wink ....
S?uchajcie ale te zdj?cia z Emmy w odcinkach Dumy s? troch? denerwuj?ce, mo?e faktycznie napisa? s?ówko do redakcji ... niech w ramach rekompensaty za dwa b?ednie wydrukowane numery, wklej? zdj?cie Colina na ca?? stron? wink w duzym zbli?eniu wink co wy na to??? big_smile

#17 2004-12-22 11:23:04

Sylwia
Użytkownik

Z tym zdj?ciem to ca?kiem niez?y pomys?. Te? jeszcze mi si? wczoraj uda?o zdoby? t? gazetk? wi?cej tam krzy?ówek ni? czegokolwiek innego a strona o "Dumie..." to musz? przyzna? ?e si? nie postarali najlepiej ?eby napisa? do nich o p?yty z wszystkimi odcinkami "P&P" zrobi? co? po?ytecznego i napewno b?d? mieli niez?y utarg. big_smile

#18 2004-12-22 16:19:16

dorotka
Użytkownik

TAT TAK TAK!!! Bardzo prosz? o duuu?e zdj?cie Colina i o wszystkie odcinki! W stopce redakcyjnej jest podany email, kto pisze do nich? My?licie, ?e mog? bez skrupu?ów wyrazi? swoj? opini? o gazecie, czy na razie si? powstrzyma?, ?eby si? nie obrazili i jednak post?pili zgodnie z naszymi propozycjami???

#19 2004-12-22 16:32:57

ula
Użytkownik

Dorotko spokojnie!! bo si? wystrasz? i jeszcze zemszcz? na nas wstawiaj?c zdj?cie np. nie Colina Firtha tylko Mr. Collinsa wink hahahaha
mo?e jak wszystkie napiszemy to potraktuj? nas powa?nie co??

#20 2004-12-22 18:18:13

dorotka
Użytkownik

He he, jak ich zasypiemy ich mailami i b?dziemy w dodatku bardzo natr?tne, to pewnie w ko?cu ulegn?. Zreszt?, s?ysza?am od "kilku" osób, ?e potrafi? by? uparta i natr?tna, gdy mi na czym? zale?y, wi?c mo?ecie na mnie liczy? big_smile

#21 2004-12-23 08:17:01

Sylwia
Użytkownik

Ja te? si? na to pisz?. Mam nadziej? ?e to poskutkuj? tak wi?c obstawiamy za du?ym zdj?ciem (lub zdj?ciami) Colina i p?ytkami z "P&P". Mam nadziej? ?e si? uda :?:

#22 2004-12-27 02:53:29

Marianna
Użytkownik

Aby "nazbiera? " ca?? Dum? trzeba b?dzie kupi? 100 numerów. To si? raczej nie op?aca. Lepiej ju? kupi? ksi??k?. By?oby cudownie, gdyby do??czali p?yty, po jednym odcinku. W ko?cu do??czaj? inne seriale BBC (np.ten o pani Bukietowej, hehe)

#23 2004-12-27 13:53:55

dorotka
Użytkownik

He he, pod choink? dosta?am ksi??k? "Dum? i uprzedzenie" (czy?by jaka? aluzja?!). Chyba zaczn? kolekcjonowa? ró?ne wersje j?zykowe, jak na razie mam polsk? i angielsk?, ale z czasem... wink

#24 2004-12-27 15:21:26

Marianna
Użytkownik

Ja mam ju? wszystkie powie?ci Austen w polskiej wersji, wi?kszo?? w angielskiej i wi?kszo?? kontynuacji przet?umaczonych na polski ,ale kiedy widz? w ksi?garni inne wydania, mam ochot? je kupowa? i kolekcjonowa?, a przecie? ró?ni? si? tylko ok?adkami. To chyba jaka? choroba!!Lepiej kolekcjonowa? wydania w ró?nych j?zykach. Ciekawe, czy mo?na gdzie? dosta? francuskie . :?:

#25 2004-12-27 17:17:29

dorotka
Użytkownik

je?li ci zale?y mog? poprosi? kuzynk?, mieszka we Francji i na upartego da?oby si? skombinowa?. Pewnie mo?na te? znale?? na stronie jakiej? ksi?garni wysy?kowej, ale trzeba mie? kart? kredytow? wink

Stopka forum