Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#76 2006-03-22 22:54:27

Narya
Użytkownik

Re: Przywitalnia

Cze??,
W?a?nie si? szcz??liwie zalogowa?am i - jak wymaga dobre wychowanie wink - witam Wszystkich serdecznie. Od jakiego? czasu obserwuj? "przebieg wydarze?" na forum i - poniewa? dorobi?am si? swojego internetu - wreszcie mog? si? do Was przy??czy? big_smile . big_smile No wi?c jeszcze raz WITAM

#77 2006-03-22 23:04:12

AineNiRigani
Użytkownik

Cze?? dziewczyny. Witam bardzo cieplutko i serdecznie big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#78 2006-03-22 23:05:55

Gosia
Użytkownik

Hello smile

#79 2006-03-23 13:05:35

Caitriona
Użytkownik

Serdecznie witamy! big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#80 2006-03-23 17:42:50

Kaziuta
Użytkownik

Witamy, witamy, witamy tu piekne damy,
Lecz g?owy za to nie damy
Czy lubia nas piekne damy.

PS. Pami?tam te pioseneczk? z dzieci?stwa z przedstawienia TV "Pi?kna i bestia". Troch? pasuje wi?c zacytowa?am.

#81 2006-03-23 18:35:36

Narya
Użytkownik

Bardzo Wam wszystkim dzi?kuj? za tak serdeczne przyj?cie roll
Kaziuta - je?li chodzi o mnie, to g?ow? mo?esz spokojnie dawa? wink
Migotko - dzi?kuj? za trosk? - nie jest ?le smile Tobie te? tego ?ycz? big_smile

#82 2006-03-25 17:05:22

frycia
Użytkownik

Duzo by opowiadac, ale przemilcze to gdzie pracuje i czym sie zajmuje lol
W kazdym razie jest to sfera kultury.

hmm tak sobie Gosiu my?l?, skoro zajmujesz sie sprawami Kultury to mo?e skonczylas kierunek kulturoznawstwo :?: bo ja dosyc powaznie wiaz? swoja przysz?osc z tym kierunkiem, ale znajomi mi odradzaja sad to mo?e mog?abys mi cos napisac o tym kierunku......

skoro juz sie odezwa?am to napsize cos o sobie, ale króciutko bo nie jest to mój ulubiony temat :oops: na imi? mam Agnieszka i mieszkam na prowincji w okolicach Olsztyna. jako sie wcze?niej rzek?o planuj? pój?c na Kulturoznawstwo, ale niech Was nie zmyl? pozory matur? masz juz za sob? big_smile chwilowo do konca sierpnia sobie sta?uje 8)

,, ?ycie to ?art i wszystko temu dowodzi" (GG)

#83 2006-03-25 17:16:08

AineNiRigani
Użytkownik

Ja mog? si? wypowiedzie? na temat tego kierunku niejako po?rednio. Cholernie ciekawych rzeczy tam ucz?, które potem w ?yciu w niczym si? nie przydadza big_smile
A tak powa?niej - je?li si? ineteresujesz szeroko poj?t? kultur? (literatura, film, teoria kultury itd.) to ten kierunek i zg??bianie wiedzy da Ci wiele satysfakcji. Ale perspektywy pracy s? marne. Przynajmniej u nas na terenie ma?opolskiego i ?laskiego.

#84 2006-03-25 18:57:16

frycia
Użytkownik

dzi?kuj? Ci bardzo Aine big_smile
czyli jest w?a?nie tak jak my?la?am, no ale przeciez powinno si? robi? to co si? lubi i sprawia satysfakcje 8)

#85 2006-03-25 19:04:14

Gosia
Użytkownik

Nie konczylam kulturoznawstwa, tylko troche inny kierunek humanistyczny.
Ale faktycznie pracuje " w sferze kultury" big_smile

#86 2006-03-25 19:10:00

Admete
Użytkownik

Frycia w ?yciu to najlepiej robi? to co przynosi pieni?dze, a potem te pieni?dze wydawa? na to, co si? lubi. Kulturoznawstwo to sobie zostaw jako hobby i wybierz co? co pomo?e Ci sie utrzyma?. Chocia? cynicznie to zabrzmia?o, to rada p?ynie z serca.

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

Commander Jeffrey Sinclair / Babylon 5

#87 2006-03-25 19:19:22

AineNiRigani
Użytkownik

Frycia Admete ma racj?. Z satysfakcji nie wy?yjesz.

#88 2006-03-25 20:07:12

Ania
Użytkownik

Czy wiadomo jakie studia dzi? mog? przynie?? pieni?dze w przysz?o?ci i jakie mog? zagwarantowa?, ?e nie bedziesz mie? problemu z prac? i fors?? Ja tam wiedzia?am, ?e po studiach humanistycznych w dodatku z kierunkiem pegagogicznym kokosów mie? nie b?d?, a jednak, gdybym dzi? mia?a wybra? raz jeszcze, zrobi?abym to samo. Tak wi?c Frycia id? za g?osem serca! A nu? trafi Ci si? kulturalny milioner i b?dziesz si? mog?a zaj?? tylko tym, co lubisz bez ogl?dania si? na mamon?... wink lol (czego zreszt? Ci z serca ?ycz?!)

#89 2006-03-25 20:10:58

AineNiRigani
Użytkownik

Ja tam wiedzia?am, ?e po studiach humanistycznych w dodatku z kierunkiem pegagogicznym kokosów mie? nie b?d?,

Ja tam wcale kokosów nie chc?. Ale id?c na studia nie wiedzia?am, ?e znalezienie pracy w zawodzie zakrawa? b?dzie na cud.
Frycia - popieram Anie - pana Darcyego Ci ?ycz?. Z jego majatkiem big_smile

#90 2006-03-25 20:25:22

frycia
Użytkownik

Dzi?kuj? bardzo za wszystkie odpowiedzi big_smile racje maja obie strony. Satysfakcj? nie wyzyje i chleba nie kupi?. Z drugiej strony nie ma sensu si? m?czy? robi?c co? co ci zupe?nie nieodpowiada. wyj?ciem jest chyba zrobi? dwa kierunki. jeden dla satysfakcji a drugi dla kasy 8)

#91 2006-03-25 20:32:57

Ania
Użytkownik

I o to chodzi! Dasz sobie rad?! A póki co czeka Ci? jeden z najprzyjemniejszych okresów w Twoim ?yciu. Korzystaj z niego pe?n? piersi?!!!

#92 2006-03-25 20:35:07

GosiaJ
Użytkownik

Czy wiadomo jakie studia dzi? mog? przynie?? pieni?dze w przysz?o?ci i jakie mog? zagwarantowa?, ?e nie bedziesz mie? problemu z prac? i fors?? Ja tam wiedzia?am, ?e po studiach humanistycznych w dodatku z kierunkiem pegagogicznym kokosów mie? nie b?d?, a jednak, gdybym dzi? mia?a wybra? raz jeszcze, zrobi?abym to samo. Tak wi?c Frycia id? za g?osem serca! A nu? trafi Ci si? kulturalny milioner i b?dziesz si? mog?a zaj?? tylko tym, co lubisz bez ogl?dania si? na mamon?... wink lol (czego zreszt? Ci z serca ?ycz?!)

Równie? uwa?am, ?e nie ma sensu m?czy? si? na kierunku, który by?by kompletnie odmienny od moich zainteresowa?. Od dzieci?stwa chcia?am by? nauczycielk?, kole?anki te?, ale one z tego wyros?y ;-) Id?c na takie, a nie inne studia wiedzia?am, ?e nie b?d? mie? gór pieni?dzy. Ale przynajmniej robi? co?, co lubi? - nawet kocham :-) Jak to wspaniale zara?a? m?ode pokolenie np. fascynacj? Jane Austen :-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#93 2006-03-25 20:41:59

frycia
Użytkownik

Jak to wspaniale zara?a? m?ode pokolenie np. fascynacj? Jane Austen :-)

zgadzam si? tylko, ?e niestety m?ode pokolenie wydaje sie coraz mniej zafascynowane wszelkiego rodzaju literetura( nie chc? by? pesymistka wi?c wierz? , ze to si? zmieni big_smile ) ale to i tak temat na inna dyskusje.
a swoja droga tyle tu nauczycieli, ?e chyba b?d? musia?a zwraca? wi?ksza uwag? na moj? pisownie :oops:

#94 2006-03-25 20:44:23

AineNiRigani
Użytkownik

No tak, wy macie na to szanse...
Ech zejd? chyba z tego tematu, bo moja przysz?o?? do?? czarno mi si? widzi.

#95 2006-03-25 20:56:50

Ania
Użytkownik

Aine! Nie tragizuj! Wierz?, ?e b?dzie dobrze. Tylko zrób to, co Ci radzi?am w ostatnim mailu. Kto? z tak? osobowo?ci?, jak Twoja nie moze nie zrobi? wra?enia - a co roku wielu nauczycieli w Polsce odchodzi na emerytur?, rezygnuje z pracy z ró?nych wzgl?dów albo cho?by zaci??a (w ko?cu to sfeminizowany zawód, a mamy "becikowe" na zach?t?). Na pewno co? sie znajdzie!!! smile

#96 2006-03-25 21:06:21

AineNiRigani
Użytkownik

ech, przepraszam. Dzisiaj do?? wisielczy humor mam, przemeczona jestem. Od miesi?ca ani jednego dnia wolnego. W dodatku cala dzisiajsza robote szlag mi trafil. No i mnie czarne my?li dopad?y. St?d i skutek - sm?dz?.
Wrrrrr!!!

#97 2006-03-25 21:11:15

Ania
Użytkownik

W??cz sobie P&P'95 albo jak?? dobr? komedi? romantyczn? - mo?e To w?a?nie mi?o???

#98 2006-03-25 21:16:41

AineNiRigani
Użytkownik

No i chyba tak zrobi? big_smile Ogl?dn? sobie "Tylko mnie kochaj", albo mo?e Fantagiro? Mia?am by? zawalona robot?, ale sobie odpu?ci?am. Nie wyrobi? czasowo, wi?c po co si? m?czy?? Zaraz strzele sobie piffko, dobra herbatk?, ogladam i lulu. Jutro znowu do budy i siedzenie do wieczora. Irytuje mnie to.

#99 2006-03-25 21:20:58

frycia
Użytkownik

hmmm Aine, nie wiem o co chodzi, ale jako wieczna optymistka musz? napisa? " don;t worry be happy" lol
PS ja jak mam do?a s?ucham takiej na maxa optymistycznej piosenki "Lemon tree" big_smile big_smile big_smile

#100 2006-03-25 21:25:39

Ania
Użytkownik

Znieczulacz z piana na do?a - dobra rzecz + co? na oko i efekt murowany! Powodzenia!

Stopka forum