Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
A ja mieszkam w Gdansku ale wrocilam z Florencji - miasta ktore kocham nad zycie. A ja jestem po studiach, a przed doktoratem ( uuu daleka droga)
Oficjalnie bezrobotna a nieficjalnie to ucze tanca dawnego, prowadze warsztaty z historii ubioru, kroju i szycia, maluje, czytam Jane Austen, rowniez, marzy mi sie praca we Florencji jako kostiumolog i konserwator tkanin.
Hej Jest ktoś z południa południowego zachodu? Tak konkretnie to np Opole albo Katowice
Wrocław jest silnie reprezentowany, m.in. Loana, Elbereth, Mike.
Katowice - czesciowo, bo mam blisko. W zasadzie tak samo blisko jak do Kraka
We Wrocku to jeszcze jest Fanturia
Chcialabym moc studiowac w Krakowie ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Witam wszystkie nowe Damy!!!
Jak ktoras z dziewczyn z Wrocka i okolic ma ochote na spotkanie to prosze o wiadomosc, z przyjemnoscia takie zorganizuje .
Wypada się przywitać, więc to czynie: witam wszystkich serdecznie
My Ciebie też witamy, Fuss
Dobry wieczór:) Przyznam, że podczytuję Was od jakichś trzech lat, ale dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować. Jestem wielbicielką Jane Austen od dawna, ale przyznam, że dopiero niedawno odkryłam ekranizację Perswazji 1995 i jestem absolutnie zauroczona. Miło mi będzie czasem napisać tu parę słów
Nam również miło przywitać nowego wielbiciela Jane
Witajcie Fuss i Mokka :
Ostatnio edytowany przez Tamara (2009-04-05 20:50:30)
Witam! Jestem nowa na forum. Cóż jestem młodsza od Lydii a powieści Jane Austen zaczęłam czytać jakoś w grudniu. Kocham je i uwielbiam!!! Moimi ulubionymi są : Duma i Uprzedzenie i Opactwo Northanger! Jeżeli chodzi o zainteresowania...przeważnie czytam, czytam i czytam potem myślę o czym przeczytałam i znów czytam Moje oddanie temu wspaniałemu zajęciu jakim jest lektura książek doprowadza do białej gorączki większość moich znajomych Poza tym uwielbiam angielski ( często czytam książki i ogląda fimy w języku angielskim a nie polskim gdyż dotarłam do tego poziomu językowego, na którym wkurza mnie złe tłumaczenie ) i francuski.
Witam, na Wasze forum trafiłam niedawno, choć nie wiem dlaczego odkryłam je tak późno szczerze obiecuję sukcesywnie zczytywać wszystkie wątki, choć zajmie mi to pewnie trochę czasu
Pozdrawiam wszystkich, cieszę się że nie jestem sama z moją obsesją JA!
Krótko o mnie: Warszawa, grafik, 24 lata, zakochana we wszystkim co związane z Jane, szaleńczo zauroczona w Panu Darcy'm i Panu Knightley'u
Witamy w sumie nie jestem jakąś najbardziej doświadczoną forumowiczką, ale pozwoliłam sobie na przywitanie osobiście nie szczytałam jeszcze wszystkich wątków i na razie nawet się do tego nie zabieram...
Pozdrawiam
cead mile failte. Szczegolnie forfowska sukienka daje Ci olbrzymi plus na wstepie...
czyli gaelika masz opanowanego - a i domator z Ciebie