Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Cóż Ty za herezje prawisz? Takie seksowne, piękne, mroczne spojrzenie tu ma, a Ty go od czarownic... A kysz! ;-)
Colin jako Van der Meer podoba mi sie, ale akurat nie an tym zdjeciu. Wprawdzie i w filmie mial fryz ala Miss Jaga 2003, ale było mu z tym bardzo do twarzy. Nadawalo mu własnie tej mroczności.
Natomiast to zdjecie - sorry Winnetou.
och nie wiem czego wy od niego chcecie
jest ujmujący, może odstrasza was ilość dzieci???
![]()
Ilość dzieci w normie, postać - mniam, wyglad postaci - tez. Ale tamto konkretne zdjecie - zgrozo!!!
właśnie jestem po filmie What a girl wants" z Colinem. Jakoś nie mogłam przestać się uśmiechać podczas sceny gdy udawał przed lustrem że gra na gitarze będąc w spodniach typowych dla motocyklisty (nie wiem czy one są skórzane czy nie...) ale i tak świetnie wyglądał
właśnie jestem po filmie What a girl wants" z Colinem.
Co to za film?
Co to za film?
O czym marzy dziewczyna.
Caitri, a może przegladniesz jeszcze raz moja liste, ktora Ci wyslalam?
Co to za film?
O czym marzy dziewczyna.
Caitri, a może przegladniesz jeszcze raz moja liste, ktora Ci wyslalam?
Eeee... Był i ja go nie wyłapałam?! Tzn. w sumie nie wiem co to za film (komedia?). No ale z boskim C. Chyba sie znów do Ciebię odezwę...
Dobra, to przegladnij jeszcze raz, zgadamy sie i dosle Ci jeszcze godzine swini i Czarna zmije z Colinem
No io tego Robina z Wildem
Czarna Żmija z Colinem? Super!
NapiszÄ™
Colin występował w TEJ "Czarnej żmii" z Jasiem Fasolą? :?:
Film o dziewczynie (amerykance) ktora postanawia poleciec do Anglii aby spotkać się ze swoim ojcem (właśnie tego ojca gra Boski C.) z ktorym nigdy wcześniej się nie spotkała. Nie chce więcej opowiadać bo to bez sensu. Jest to komedia romantyczna. Inne osoby grające w tym filmie to Amanda Bynes (nastoletnia gwiazda w ameryce u nas znania z jednego z seriali komediowych o siostrach na tvn 7, lecialo to jakis czas temu), Kelly Preston.
Beju - dziękuję serdecznie za opis
Diana - konkretnie w filmie "Czarna Żmija: Tam i z powrotem" i boski C. zagrał Williama Shakespeare'a.
Diana - konkretnie w filmie "Czarna Żmija: Tam i z powrotem" i boski C. zagrał Williama Shakespeare'a.
1. Z wszystkich komedii z Colinem, To własnie miłość i O czym marzy... są moimi ulubionymi Świetny scenariusz, fajna akcja, dobrze zagrane.
2. Tyle ze to jest bez polskiej wersji Jeszcze.
No moj opis byl wielce niedoskonaly, mimo wszystko mam nadzieje ze nie zniechecilam nikogo do tego filmu.
Niestety jestem pozbawiona daru dobrego opowiadania.
Daphne (Amanda Bynes), amerykańska nastolatka, mieszka z matką w Nowym Jorku i nawet jej nie jest źle... ale ma dość życia bez ojca (Colin Firth). Wyrusza do Wielkiej Brytanii, w poszukiwaniu Lorda Dashwooda (ubiegającego się o miejsce w sejmie), a pomaga jej w tym poznany chłopak, Ian (Oliver James). Daphne w końcu znajduje ojca i zamieszkuje z nim, jego narzeczoną oraz przyszłą pasierbicą. Niestety zachowanie Amerykanki daleko odbiega od zachowania, jakie przystoi córce kandydata na posła, co powoduje wiele zabawnych sytuacji...
z filmwebu
Daphne (Amanda Bynes), amerykańska nastolatka, mieszka z matką w Nowym Jorku i nawet jej nie jest źle... ale ma dość życia bez ojca (Colin Firth). Wyrusza do Wielkiej Brytanii, w poszukiwaniu Lorda Dashwooda (ubiegającego się o miejsce w sejmie), a pomaga jej w tym poznany chłopak, Ian (Oliver James). Daphne w końcu znajduje ojca i zamieszkuje z nim, jego narzeczoną oraz przyszłą pasierbicą. Niestety zachowanie Amerykanki daleko odbiega od zachowania, jakie przystoi córce kandydata na posła, co powoduje wiele zabawnych sytuacji...
z filmwebu
wyszło na kasetach u nas i było dostępne na pewno w sieci Beverly Hills.
Ale raczej z gatunku filmów dla nastolatek
faktycznie film typowy dla nastolatek, co mnie w sumie nie przeszkadza bo do tego filmu mam odpowiedni wiek, a poza tym ja moge obejrzec kazdy film, nie ma to jak uzaleznienie od filmow i kina
Dla mnie to jest film przede wszystkim dla kobiet. I nie ma tutaj granic wiekowych. No może jedynie w dół.
Moze jakis szczesliwiec ma taki kanal:
Cinemax
28 kwietnia, PiÄ…tek
20:00 Donovan Quick
film jest z 1999 r.
http://hem.passagen.se/lmw/dq.html
http://www.imdb.com/title/tt0213623/
http://www.britfilms.com/britishfilms/c … oGtSCEEB5C
Moze kolejny szczesliwiec ma to:
"6 maja, Sobota HBO2
08:25 Bądźmy poważni na serio" (Importance of Being Earnest 2002)
A ja u nas w serwisie trafiłam ostatnio na takiego newsa:
Colin Firth w musicalu o Abbie
Colin Firth dołączył do gwiazdorskiej obsady filmowej wersji musicalu z piosenkami szwedzkiego zespołu Abba "Mamma Mia!".
Historia opowiada o przygotowującej się do ślubu dziewczynie (Amanda Seyfried) i jej matce (Meryl Streep), która nigdy nie powiedziała córce, kto jest jej ojcem. Dlatego dziewczyna szuka go na własną rękę, a następnie zaprasza na ślub trzech mężczyzn, których podejrzewa o ojcostwo. Były Bond, Pierce Brosnan, zagra jednego z nich. W kolejnego "podejrzanego" wcieli się właśnie Firth. Będzie to jego pierwsza rola musicalowa. Trzecim kandydatem na ojca będzie aktor Stellan Skarsgard.
W musicalu autorstwa Judy Craymer i Catherine Johnson wykorzystano 22 przeboje Abby, m.in. "Dancing Queen," "Take a Chance on Me" i "The Winner Takes It All". Film wyreżyseruje reżyser teatralny Phyllida Lloyd. Produkcją zajmą się członkowie nieistniejącego już zespołu - Benny Andersson i Bjoern Ulvaeus.
Spektakl "Mamma Mia!" wystawiano m.in. w Londynie, Nowym Jorku i Las Vegas.
Zdjęcia do filmu rozpoczną się latem w Londynie.
Colin bedzie śpiewać? Nie wiem czy to dobry pomysł ;)
Znowu jakaś zaginiona córka? Czyzby wpadał w kolejny schemat? Hm, zobaczymy...
Pierce, Skelan i Streep (no i Colin - niech bedzie ) w jednym!!!
I dlaczego ja tego nie oglÄ…dnÄ™? HÄ™?
AineNiRigani napisa³:
Pierce, Skelan i Streep (no i Colin - niech bedzie
) w jednym!!!
I dlaczego ja tego nie oglÄ…dnÄ™? HÄ™?
A ja owszem , z czystej ciekawości. Wszystko co z Colinem ogladam z czystej ... ciekawości.
Lizzy, Słońce, to było pytanie retoryczne, gdzie odpowiedz jest z góry znana - ponieważ nie wierzę, aby ten film do nas dotarł. Ot co!!!
AineNiRigani napisa³:
Lizzy, Słońce, to było pytanie retoryczne, gdzie odpowiedz jest z góry znana - ponieważ nie wierzę, aby ten film do nas dotarł. Ot co!!!
A może dotrze, skąd takie pesymistyczne nastawienie.
Dzisiaj Colin w telewizorze o 20.00 na Ale Kino, ale nie obejrzę. No, jestem zła.
Kolejne emisje 14 czerwca, czwartek, godz. 16:15, 20 czerwca, środa, godz. 21:55. Może mi się uda kiedyś zobaczyć... Dzisiaj tylko początek...