Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
A oto i zbiorczy wÄ…tek dla propozycji programowych naszej telewizji
Dziewczeta (i chłopcy) jeśli znajdziecie coś wartego polecenia - piszcie. Osobiście będę na Was żerować
w czwartek na Ale kino będzie "Żona dla zuchwałych" a ja oczywiście nie mam tego programu buuuu
wiecej o filmie: http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=154968
ale chyba fanom Bollywoodu nie musze nic opisywać...
TVP 1 jako największy hit w tygodniu propnuje "Desperado" - sobota, godz. 20:15.
W niedzielę o 18:15 na Polsacie będzie można się pośmiać z posłanki Renaty Beger w 1-szym odcinku nowego programu Mandaryny "Let's Dance" (a może pani poseł zadziwi nas swoimi umiejętnościami? kto wie? może taniec to jej drugi "konik" - zaraz po seksie ).
Tego samego dnia na TVP 1 dalszy ciąg serialów "Scarlett" (odc. 3, godz. 20:15) i "Napoleon" (odc. 4 i ost., godz.21:50)
W poniedziałek natomiast na TV 4 film pt. "Całkowite zaćmienie", opowiadający o tragicznej miłości dwóch wielkich poetów francuskich Paula Verlaine'a i Artura Rimaulda. Więcej o filmie tutaj: http://www.filmweb.pl/Film?id=22
moim faworytem jest zdecydowanie ta ostatnia pozycja
moim także
a ja polecam Tajemnice twórców map. TVP3 19:00 we wtorek 22 sierpnia
Tego samego dnia o 22:00 na TV4 ZÅ‚odziejka
Już jutro film z Colinem na Zone Europa. Nie wiem czy gra tam ważną rolę ale dla Colina warto obejrzeć każdy film
http://www.filmweb.pl/Film?id=38807
Colin znowu w „ZwiÄ…zkach rodzinnych” na Pulsie jak ktoÅ› wtedy przegapiÅ‚ to może jutro uda mu siÄ™ obejrzeć 12:40
10 września "Król Artur" na Polsacie o 20:00 z Keirą
coś szczęśliwy ten 10.września:) bo na bbc prime zaczynają "DUMĘ I UPRZEDZENIE" z Colin'em:) godzina 23:00,aha i kolejne pięć dni o tej samej porze:)
chyba uznali,że od maja (czy jakoś tak) widzowie stęsknili się za ta wersją...i słusznie:)
aha,dla wszystkich fanów nowej ekranizacji "Dumy..." z MacFadyen'em: w piątki 21:00 bbc prime SPOOKS:)
http://www.bbc.co.uk/drama/spooks/series2.shtml
obecnie emitują 2.sezon, ado końca trzeciego gra "stara ekipa" (potem zmina:/
Niestety jakość napisów na BBC Prime jest żenująca Gorszych dawno nie widziałem. Przeinaczenia, skróty zmieniające sens wypowiedzi, fragmenty bez żadnych napisów (słowotok Pani Bennet).
Niestety jakość napisów na BBC Prime jest żenująca Gorszych dawno nie widziałem. Przeinaczenia, skróty zmieniające sens wypowiedzi, fragmenty bez żadnych napisów (słowotok Pani Bennet).
:twisted: Na moim kablu nie ma BBC Prime. Teraz nie wiem - cieszyc się czy smucić??
przez przypadek zauwazylam ze dzis tzn 24 wrzesnia o 23.00 na bbc prime zaczyna sie emisja serialu pt Nasz wspolny przyjaciel!powtorki sa o 3.00 nastepnego dnia!serial z napisami;-)6odcinkow-ostatni 29 wrzesnia!
Dokładnie Aine. :cry:
1. czemu ja nie mam bbc prime??!!
2. czemu to głupie tvp nie reaguje na protesty wielbicieli JA?
3. 7 października na TVNie "Dziennik Bridget Jones". nareszcie w wyraznej wersji zobacze jak pan Darcy wali w pysk ( ) Cleavera...
4. zamiast puszczać filmy w stylu "po raz setny w telewizji" mogliby poświęcić się dla zagorzałych fanek romantyczności i puścić coś wartościowego, ciekawego... np "wieczór z ekranizacjami powieści angielskich". na pierwszy ogień oczywiście DiU. potem W W (z Mateuszkiem), Mansfield Park (Johnny Lee Miller jest cudowny..... ), Rozwazna i Romantyczna, a potem już jak leci, włącznie z "Jane Eyre" i "Niebezpiecznymi związkami" (litości, czekam od czerwca na powtórkę na Pulsie...)
[zgryźliwa uwaga po ataku pedantyzmu]Do wieczoru 'ekranizacji powieści angielskich' można by jeszcze dodać "Wiek niewinności", "Przeminęło z wiatrem", "Miłość Swanna", "Wojnę i pokój" i "Annę Kareninę" :twisted: [/zgryźliwa uwaga po ataku pedantyzmu]
Hmm. Ja bym dodała jeszcze kilkanaście, ale nie mam zgryźliwego ataku pedantyzmu
P.S. Pak, Tołstoj do powieści angielskich? Joseph Kondrad - zgodzę się, ale Tołstoj?
Aine: Lemonick mnie podkusiła wpisując do powieści angielskich "Niebezpieczne związki"
W poniedziałek 2.10.2006 w telewizji regionalnej będą "Wichrowe Wzgórza" tylko nie wiem czy ktoś to obejrzy, bo film będzie nadany o godzinie... 0:30 i potrwa do godziny... 2:25 oczywiście wersja z roku 1998
no faak... Ci, co układają ramówkę powinni mysleć też o tych, co:
a)chodzą do szkoły
b)nie są nocnymi markami i nie cierpią na bezsenność
c)nie lubią chodzić spać o 4 i łazić z workami po kartoflach pod powiekami...
ych.... już się przyzwyczaiłam
A wczoraj był Shrek... I znowu nie miałam programu TV i dowiedziałam się pod koniec filmu, gdy przypadkiem zmieniłam kanał
I jeszcze przegapiłam na Zone Europa "Złotą" z Kate Backingsale, Umą Thurman i Nickiem Nolte
Buuu!!
Szkoda, że tak późno... a raczej tak wcześnie są te Wichrowe Wzgórza. Nawet nie będę próbowała wytrzymać ostatnio cały tydzień oglądałam na BBC Prime DiU o 23:00 i już to sprawiało że miałam trudności żeby nie zasnąć na lekcji. :evil:
Pomijajaąc fak5t że filmy te mam w domu chciałabym je zobaczyć w TV np bez napisów czy na dużym ekranie.
Ehh
TV rulezzzzzzzzzzzzzz
chyba ściągne sobie na kompa ten "nielegalny" dekoder, który leży w szafie zakurzony...
kolejny raz ominęła mnie "DiU". nawet nie żałuję, bo nie mam BBC :cry:
Katarzynko, że się tak wyrażę, musisz mieć ładne "worki po kartoflach" pod oczętami...