Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A mo?e jaki? miks: kolory z tego, ogród z tamtego?
Có?, trzeba przyzna?, ?e projekcik Vasco wygl?da bardziej profesjonalnie cho? z pocz?tkowym pomys?em ogrodu i soczystej zieleni niewiele ma wspólnego
Ale jako najwi?ksza forumowa maruda (przynajmniej w tym temacie ) musz? si? do czego? przyczepi?.
A wi?c:
1. graficzka na górze jest pi?kna, ale nie powinna si? znajdowa? na stronie g?ównej, bo sugerowa?aby, ?e Jane Austen to przede wszystkim P&P 1995. Dlatego podtrzymuj? pomys? ogrodu. Zdj?cia z "Dumy..." pasowa?yby natomiast tam, gdzie b?dzie info o serialu, tyle ?e to wymusza zorganizowanie podobnej grafiki do aryku?ów o innych ekranizacjach...
2. ta jasna ziele? mi si? podoba, ale je?li na górze b?dzie ogród, to t? ciemn? trzeba b?dzie do niego dopasowa?; by? mo?e nada si? co? z naszysch wcze?niejszych prpozycji i wtedy b?dzie bardziej soczy?cie
I to tyle z uwag w?asnych, bo o czcionkach ju? Pak wpomina? Jak wida? te? si? przywi?za?am do ogrodu
Zgadzam si? z moj? przedmówczyni?. Znacznie bardziej podoba mi sie zdj?cie ogrodu na stronce, zw?aszcza je?li tytu?em pozostanie "W ogrodzie Jane Austen". B?dzie to sygna?, ?e ka?dy mo?e znale?? tu co? dla siebie, nie tylko mi?o?nik D&U.
Jednak pomys? z grafik? P&P 1995 uwa?am za trafiony, gdy wy?wietli nam si? strona o serialu. By?obyby to ciekawe, gdyby przy ka?dej nowo otwieraj?cej si? stronie, pojawia?a si? grafika odno?nie do zawartej tre?ci. Nie wiem jednak, jak wiele jest z tym zwi?zanej pracy i czy adminowi zechcia?oby si? tym zaj?c...
A jesli chodzi o ogród, to chetnie widzia?abym zdj?cie typowego angielskiego ogrodu, czyli troch? bardziej naturalnego...
Poza tym, kolory zieleni zaproponowane przez Paka bardzo mi si? podobaj?, jako? tak cieplej i przytulniej wygl?da ta stronka... :-)
A mo?e co? takiego?
Obrazek wybra?am do?? przypadkowo (nie znalaz?am nic ?adniejszego w stylu angielskim, google wida? preferuje ogrody japo?skie ). Nad kolorami trzeba jeszcze popracowa?, no i czcionki zmieni? (nie rusza?am ich, bo mi si? nie chcia?o
)
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-05-29 09:26:03)
Elbereth - to jest cude?ko!!!
Jeszcze tylko troszk? bardziej stylowa czcionka i b?dzie super.
Dzi?kuj? bardzo! :oops: Dopiero co zaczynam si? bawi? w grafika, ale jeszcze kilka takich pochwa? i naprawd? zaczn? wierzy?, ?em taka utalentowana :oops:
W zasadzie to te? bym si? zgodzi?a z Elbereth. Projekt Vaska ma du?a klas?, ale jest ciut zimny. Lubi? oliwk? i jej odcienie, ale ten kolor raczej nadaje dystans, zamiast zaprosi? "czym chata bogata"
Je?li chodzi o propozycj? Elbereth, to ja zmieni?abym kolory Jane. W tych odcieniach tam nie pasuje.
Co do ogrodu angielskiego - wystarczy?by albo widok na Pemberley, albo zaraz poszukam konkretne przyk?ady.
Co do ogrodu angielskiego - wystarczy?by albo widok na Pemberley, albo zaraz poszukam konkretne przyk?ady.
Te? o tym my?la?am, mam nawet kilka fotosów z filmu, ale Chatsworth ma raczej ogród francuski. Poza tym to te? by?oby jakie? tam nawi?zanie do "Dumy" a tego chcia?am unikn??.
Je?li chodzi o propozycj? Elbereth, to ja zmieni?abym kolory Jane. W tych odcieniach tam nie pasuje.
A na jakie?
Jestem ma?o "kolorystyczna", ale wydaje mi si?, ?e Jane mog?aby mie? troszk? bardziej naturalne (ludzkie) kolory.
Hmm, mo?na spróbowa? j? pokolorowa? (bo portret jest czarno-bia?y), ale nie wiem na ile uda si? osi?gn?? efekt naturalno?ci...
Ma?a sugestia mo?e do tych zieleni doda? troch? br?zów.
To mo?e jakie? z?ó?kni?te br?zy, ?e niby stara rycina?
Hmm, mo?na spróbowa? j? pokolorowa? (bo portret jest czarno-bia?y), ale nie wiem na ile uda si? osi?gn?? efekt naturalno?ci...
Kolory Jane. Jak dla mnie za bardzo si? odcina od t?a. Doda??bym odrobin? zó?ci. Ale ciute?k?, ?eby nie by?a taka br?zowa. Powinna by? chyba jeszcze ciutke rozmazana, tak jak ogród. Wydaje mi si?, ?e rozmazanej Jane nawet nie trzeba by by?o specjalnie tych kolorów dobiera?. Ot lekki retusz.
Ja Was dziewczyny podziwiam. Dla mnie wszelkie programy do obróbki rysunków i zdj?? to czarna magia. Co? tam próbowa?am, ale jestem s?abiutka w te klocki.
he he ja te? nie jestem dobra w te klocki. Ale pokrytykowa? - a ju?ci, czemu nie?
Ja ju? pisa?am, ?e j??li chodzi o grafik?, to dopiero si? rozkr?cam
A z t? Jane to si? w?a?nie ba?am, ?eby si? za bardzo nie zlewa?a z ogrodem. Ale có?... pomy?lim, zobaczym i poprawi? raczym (jak czasu stanie )
Aine, jakby? znalaz?a jakie? ?adne angielskie ogrody to by?abym wdzi?czna za nie. Wrzu? tu linki albo wy?lij mi na majla (elbereth@wp.pl)
he he ja te? nie jestem dobra w te klocki. Ale pokrytykowa? - a ju?ci, czemu nie?
Lubie tak? odwag? :twisted: :twisted: :twisted:
Dione, a tu jeste?? http://forum.northandsouth.info/index.php
Jeszcze nie, niestety. A co kto? si? pode mnie podszywa?
Nogi mu z d.... po..... :evil:
Elbereth, wiem gdzie szukac, potrzebuje tylko troche czasu.
Co do Jane, w??snie dlatego, ?e jest taka ostra zbyt wybija si? z otoczenia. Mo?na popróbowa? rozmy? same krawedzie, niekoniecznie ca?o??. Te kontury Jane troche mi ?wiec? po oczach
P.S. 1. To nie odwaga, to moja estetyczno-w?cibska natura.
P.S. 2. Dione, niejednemu psu na imi? Burek
Marija, to nie odwaga, to moja estetyczno-w?cibska natura.
P.S. Dione, niejednemu psu na imi? Burek
Ale pow?cieka? si? zawsze mo?na
A ja nic nie mówi?am........
Jeszcze nie, niestety. A co kto? si? pode mnie podszywa?
Nogi mu z d.... po..... :evil:
Na razie nie musisz nikomu wyrywa?, tak si? pytam niewinnie :oops:
A ja nic nie mówi?am........
Ja mówi?am...
Aine troszk? si? co? pomyli?o :twisted: :twisted: