Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Strony: 1
Wymienię Wives and Doughters na DVD (lub inny film) na Rozważną i romantyczną. RR mam tylko na VHS, przegraną z tv i bardzo bym była wdzięczna, gdyby któraś z Was podzieliła się ze mną DVD.
ProooszÄ™ :oops: :oops: :oops:
P.S. Z kostiumowych seriali BBC mam też m.in. Middlemarch i starą (z lat 80-tych) Jane Eyre (oba na DVD)
Marianno, czy chodzi o przegrany, czy oryginalny?
O przegrany oczywiście. Użyłam słowa "wymienię" w przenośni, tzn chętnie przegram coś i wyślę w zamian za przegranie mi RR. Nie wiem tylko, czy ktoś jest zainteresowany W&D.
W każdym razie, jednym słowem, poszukuję RR na DVD
No to juz masz.
Napisz tylko do mnie maila.
AineNiRigani, dziękuję bardzo serdecznie , ale już sobie właśnie "załatwiłam".
Jeśli jednak ktoś jest zainteresowany filmami, które wymieniłam, to chętnie się podzielę.
P&P juz sie ze mna podzieliłas Co do reszty - Middlemarch - co to takiego? Nie kojarze.
http://www.filmweb.pl/Film?id=112408
Na podstawie powieści "Miasteczko Middlemarch" George Eliot (to ta od 'Daniela Derondy').
Serial BBC na podstawie powieści George Eliot (trzecia z wielkiej trójki pisarek brytyjskich XIX w.- po Austen i Gaskell) Książka wyszła po polsku (mam ją, ale jeszcze nie przeczytałam), nie potrafię powiedziać o czym dokładnie jest film, bo jeszcze nie obejrzałam w całości. Pewnie o miłości, jak wszystko
no... coraz mocniej mnie interesuje
Na okładce DVD jest napis: "An epic story of love, politics and frustrated passion" 8)
Przypominam że "wymiany" płytek "nie do końca oryginalnych" nie ogłaszamy na forum, ustalamy to wyłącznie między sobą.
hej zali ja tez jakoś bym się Na Rozważną mogła jakoś załapać jakimś cudem?
Napisz do mnie: marymadeline@vp.pl, mam na DVD
Strony: 1