Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Najchętniej wszystkich :-) Z powodu braku asertywności często pożyczam płyty ludziom, którzy nie mają zamiaru ich oddawać. W ten sposób pozbyłam sie "Dumy..." 2005 :-(
Jeśli chodzi o filmy na podstawie powieści Austen to w chwili obecnej mam tylko "P&P" '95 i "S&S" '81. Niezbyt mogę ściągnąć pozostałe z internetu, gdyż mój komputer łączy się z siecią przez modem (ach, ta zawrotna prądkość... :? )
Dlatego byłabym bardzo wdzięczna za udostępnienie innych ekranizacji, jak już pisałam - chętnie je przegram i wyślę wszystkim chętnym.
Ja mam Opactwo oraz Perswazje z Epelpola, Masnfield Park , 2 Emmy oraz Ri R z Emmą Thompson, oraz Diu z przyjaciólki i RiR takze z przyjaciólki ..Była jeszcze fajna wolna ekranizacja Dumy z Haskil ..taka wspólczesna..
tez co nie co moge przegrać
Robercie, czy mam rozumieć, że zamierzasz się podzielić swoimi zbiorami? Wiem, że dziewczyny już wcześniej wymieniały się filmami drogą korespondencyjną, ale nie mam pojęcia, co mógłybyś chcieć w zamian za swoje dobre serce... :oops:
Pozdrawiam serdecznie!!!
Jęsli Robercie masz ochotę się podzielić to będzie bardzo wspaniałomyślne z Twej strony
Oczywiście! nie ma problemu..tylko jak to zrobimy?
moge przegrać i wysłac a ktoras z was dopiero wtedy zwroci mi za plytki albo cos w tym rodzaju..chyba ze macie lepszy pomysł? Kasiek? Elbereth?
Trudno będzie chyba wykombinować coś lepszego :-) Chyba, że poszukujesz jakiś filmów, które my mogłybyśmy Ci udostępnić... W każdym razie jak tylko zdradzisz swój email to prześlę Ci mój adres do korespondencji. :-)
Jeśli jakinmś cudem będę miała ten film to naturalnie udosteponiam.
wydaje mi się iż to doskonałe wyjście
usiłowałem zmienić w ustawieniach , zeby pokazywało moj mail..albo choc okienko ale nie wiem czy się udało..
eee..to nie wiem jak to siÄ™ robi..
zatem piszę ręcznie
farinello@op.pl
Robercie, wiadomość wysłana. W Tobie moja nadzieja
DLA ZAINTERESOWANYCH: Ponieważ "Przyjaciółka" najwyraźniej wznawia kolekcję Jane Austen ( z następnym numerem "Emma"), prawdopodobnie doczekamy się wszystkich filmów z pakietu Epelpolu.
jupi
Czyli mam się zwracać do życzliwego uczynnego Roberta czy czekac na Przyjaciólki(Które możliwe że przegapie )
Z 1996 bodajże - ta z Kate Beckinsale (czyli wersja z Epelpolu).
Wczoraj dałam o tym znać adminowi przez ten link 'zamieść artykuł', ale w dalszym ciągu nic nie widzę na stronie głównej
Z tÄ… niewiastÄ… z Pearl Harbour?
To tÄ… wersje mam akurat
Od wczoraj jest na stronie głównej! Jupi, jestem szczęśliwa
Powiem mamie, to może zasponsoruje
Pisałem, że jestem na wakacjach! Byłem w i-cafe i wtedy dodałem. Sorki.
Ależ nic się nie stało. Wypoczywaj sobie spokojnie! Po prostu nie chciałam, żeby ktoś przegapił film, ot co.
Radość ze wznowionej w "Przyjaciółce" kolekcji JA była przedwczesna - wygląda na to, że na klejny film z serii przyjdzie poczekać co najmniej dwa tygodnie (jeśli wogóle się ukaże). Do następnego nr-u zostanie bowiem dołączona 1. część "Pożegnania z Afryką" oraz "Pięknej i Bestii" (do wyboru).
a jak wersja bedzie pięknej i besti??
W sumie nie lubie wydań gazetowych, ale akurat na oryginalne obecnie mnie nie stać. Trza sie zadowoliś półśrodkiem
Nie rozpoznaję wersji "Pięknej i Bestii" - zdjęcie zamieścili niewielkie i w dodatku z profilu :? A "Pożegnanie..." - cóż, gazetowe, nie gazetowe, mieć trzeba