Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
JEZU DROGI, MAM WÅ‚AÅšNIE PRZED SOBÄ„ ORYGINALNE DVD Z NORTH AND SOUTH 8O :oops: :!:
wiek dojrzały musi mieć swoje prawa... a i lubi też kusić.... :twisted:
JEZU DROGI, MAM WÅ‚AÅšNIE PRZED SOBÄ„ ORYGINALNE DVD Z NORTH AND SOUTH 8O :oops: :!:
Moniko... szczęściaro... jak to zdobyłaś???/?
Dzięki mojej drogiej, wspaniałej koleżance
Jejku, jakie to niesamowite uczucie trzymać w ręku ten pakiecik :oops:
Kupione w GB?
i ile kosztuje na nasze?
Bardzo gratuluję i jednocześnie zazdroszczę koleżanki......
Kupione w GB?
i ile kosztuje na nasze?
W Szkocji, za 20 funtów
Bardzo gratuluję i jednocześnie zazdroszczę koleżanki......
Właśnie, te nieszczęsne 20 funtów... Też mogłam mieć, ale cena niestety była jak bardzo zimny prysznic. Monika, szczęściaro! Obejrzyj i opowiedz wszystko o dodatkach
Gratualuję i, co tu kryć - ciutkę zazdroszczę
Miłego oglądania!
Powiem na pociechę albo dla zachęty: ja jestem szczęśliwą posiadaczką oryginalnej płyty z serialem DiU z 1995. Początkowo wyglądało to równie przerażająco jak z N&S: 20 funtów i nie chciało być inaczej ani w Londynie ani w Dublinie. Ale w końcu trafiła się wyprzedaż i - bingo!! Jeżeli macie kogoś, kto może trzymać na miejscu rękę na pulsie - to hołubcie go i dopieszczajcie .
Nowy tydzień rozpoczynamy z trzpiotką-idiotką ;-)
„O kobietkach słów kilka – Edith” – rozdz. XXIX „ A ray of sunshine”, str. 277 (...)
Hilfe, hilfe!
Już wiem, czemu od początku nie trawiłam Edith. Jakaż ona głupia! A może tylko na razie taką się wydaje... Nieee, pamietam, że jak czytałam początek książki, też mi się nie podobała. Taka pusta, trajkocząca w kółko gęś - w XXI wieku pół życia spędzałaby w solarium i na zakupach.
Doskonale przełożony fragment, Alison, myślę, że świetnie oddaje charakter postaci.
Oj, jak dobrze, że to Margaret pojechała do Milton, a nie ona, bo by John musiał starym kawalerem zostać ;-)
A swoją drogą jak Margaret mogła lubić towarzystwo Edith?
Przecież w swoich ocenach była dość surowa
Zaraz przypomina mi sie Darcy i jego przyjaciel ten alkoholik Hurst
Gosieńko ty tu nie kokietuj, tylko nam to przetłumacz z dobroci swojego serca.
Pożytki będą obopulne.
To, że jesteśmy dorosłe mamy już ustalone.
Mi tu nie chodzi o dorosłość, tylko o to, że... no ten... czy to w ogóle jest zgodne z obyczajami wiktoriańskimi? ;-)
Oj, zazdrościm, zazdrościm :-) Ja też uruchomiłam pewne kontakty, ale nie wiem, co z tego wyjdzie i kiedy :-(
A swoją drogą jak Margaret mogła lubić towarzystwo Edith?
Przecież w swoich ocenach była dość surowa
Zaraz przypomina mi sie Darcy i jego przyjaciel ten alkoholik Hurst
Masz rację, Ewo, doskonałe porównanie.
Margaret nie miała chyba żadnej innej bliskiej kuzynki w podobnym wieku, więc chyba niejako była na nią skazana.
O Matko, ale ją wzięło! Oczy jej się wybałuszyły, jedno jej się nawet zmrużyło, potem język jej wypadł, cała się zaróżowiła, aż w końcu dostała ataku śmiechu :-)
No ale się nie dziwię, też by mnie tak skołowało ze szczęścia. A koleżankę to ze dwa dni trzeba by na rękach ponosić ;-)
Gosieńko ty tu nie kokietuj, tylko nam to przetłumacz z dobroci swojego serca.
Pożytki będą obopulne.
To, że jesteśmy dorosłe mamy już ustalone.Mi tu nie chodzi o dorosłość, tylko o to, że... no ten... czy to w ogóle jest zgodne z obyczajami wiktoriańskimi? ;-)
A czy w epoce wiktoriańskiej dzieci bociany przynosiły?
No ale dziewczyny, nie mówcie że w raz z Thorntonem skończyła się czułość, delikatność i wrażliwość rodzaju męskiego.
Mysle ze tak jednak jest ...
No fajnie, to mnie pocieszyłaś. Ale na przekór wszystkiemu (zdrowemu rozsądkowi także ) nadzieję mieć będę
Ależ Moni, oczywiście że są tacy faceci. Czasem jak Jasiek twardzi na zewnątrz i nie widać że czuli i wrażliwi w stosunku do ukochanej. Trzeba tylko oczy szeroko otwarte mieć i szukać 8)
ty nasza dobra, zręcznopalca, czuła damulko.
nasze niebo jest zawsze niebieskie, słońce świeci nieustająco
no no, pierwsze słyszę o Londynie
MyÅ›lÄ™, że kocham go dużo bardziej niż męża, który robi siÄ™ gruby i zrzÄ™dliwy – a nazywa siÄ™ to, że „jest zajÄ™ty”.
hihihihihi, a to dobre...
och Alison, wielkie dzięki
słodkie trzpiotki-idiotki wprowadzają czasem taką lekkość
Miłoszu, kim są panowie nr 2 i 4?
JT, CF oraz Hugh i Gerarda rozpoznajÄ™
Dwójka to Timothy Dalton (grał m.in. w drugiej części "Przeminęło z wiatrem" i któregoś Bonda) a czwóreczka to niesamowity Jeremy Northam (pan Knightley z "Emmy")
A kto to jest ten Jackman? W czym grał?
zajrzyj tutaj (AKTORZY wÄ…tek "jeÅ›li nie Colin to kto, strona 12)http://www.janeausten.pl/modules.php?na … ;start=275
Dwójka to Timothy Dalton (grał m.in. w drugiej części "Przeminęło z wiatrem" i któregoś Bonda) a czwóreczka to niesamowity Jeremy Northam (pan Knightley z "Emmy")
faktycznie że Dalton, tylko że tu w jakimś stroju z epoki jest, a młodszy niż w "Scarlett"...i włos jakby dłuższy
Jeremy Northam aaaaa
dzięki Moniko