Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Czy kto? ogl?da? film "Hope Springs" (polski tytu?: Miasto nadziei) w którym gra Colin? S?ysza?am, ?e to do?? dobra romantyczna komedia, gdzie bohater grany przez s?odkiego Colina zostaje porzucony przez swoj? narzeczon? (ta zdradza go z innym). Chc?c wyleczy? si? z tej mi?o?ci i uniezale?ni? emocjonalnie od kobiety, która tak wzgardzi?a jego uczuciami, wyje?d?a do niewielkiego miasta i tam spotyka kobiet? zgo?a inn? ni? ta, któr? kocha? do tej pory. Taka mniej wi?cej jest recenzja tego filmu. A jak Wy go oceniacie? Czy warto ten film kupi?? A mo?e kto? go ma i móg?by przegra?? Prosz? o opinie i pozdrawiam.
Czesc - tu kolejna wieloletnia wielbicielka Colina, po raz pierwszy na tym forum. Widzialam "Hope Springs" w orginale i... podobalo mi sie ale na kolana mnie nie powalilo. Nie jest to film do ktorego chcialabym powracac wiele razy, rozkoszowac sie ogladaniem pewnych scen po wielokroc itd. Mysle, ze jesli mozesz to wypozycz go sobie zanim zdecydujesz sie na kupno.
Pozdrawiam
Luisa
Nie wiedzialam czy zaczynac nowy watek, ale zdecydowalam sie ze temat tak malutki, ze lepiej podczepic pod inny z Colinem
Czy widzial kto? fragment, albo parodie Benny Hilla (chyba) i programu historycznego, gdzie Colin udajac ameryka?ski (chyba ) akcent udaje Liama Neesona?
Nie widzia?am, ale ch?tnie bym to zrobi??. Gdzie to mo?na obejrze???
"Hope Springs" widzia?am, takie sobie, cho? ka?da fanka powinna zobaczy?
Co do tego drugiego - te? bym obejrza?a, jaki tytu??
Takie cus kiedy? widzia?am. ?liczne Nosi tytu? "Saturday Night Live - Colin Firth- Passion of the Christ vs. Benny Hill", ale ?e nie ma tam ani Hilla, a program jest parodi? programu na licencji "Atlantide" - efekt jest naprawd? niez?y. Colin z na?elowanymi w?osami, zaczesanymi do ty?u (chocia? bez ulizania) sili si? na
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2008-09-30 01:38:46)
Dla posiadaczek emula i podobnych podaj? link, dost?pno?c jest tragiczna, ale mo?e wespó? wzespó?... :-)
ed2k://|file|Saturday%20Night%20Live%20-%20Colin%20Firth-%20Passion%20of%20the%20Christ%20vs.%20Benny%20Hill.avi|23232512|D4EB7C45A18EB98C7AEDD6039E267929|/
podpinam si? pod ten temat z pytaniem:czy kto? z was ogl?da? film z Colinem w roli g?ównej pod tytu?em"Fever Pitch" polski tytu? to zdaje si? "Mi?o?c kibica". Polecam, nie jest to kino najwy?eszych lotów, nawet dok?adnie nie wiem do jakiego gatunku to zaliczy?, chyba dramat, nie wiem co pisze na specjalistycznych stronach, w kazdym razie polecam, rola Colina to nauczyciel angielskiego którego jedynym celem w ?yciu jest ogl?dac mecze swojej ukochanej dru?yny pi?karskiej jak? jest Arsenal Londyn
ostrzegam ?e dla kogo? kto nie lubi pi?ki no?nej ten film mo?e byc irytuj?cy pomimo boskiego Colina, bo rzeczywi?cie fanatyzm kibiców pi?karskich jest sam w sobie arcyciekawym zjawiskiem
ale Colin w rozczochranej fryzurce jest s?odki jak zawsze
Ja ogl?da?am i podoba? mi si?, na kolana nie powali?, ale by? mi bliski. Mój m?z te? jest typem fanatyka, mo?e nie pi?ki i mo?e nie do tego stopnia, ale zdecydowanie rozumia?am co prze?ywa bohaterka.
To film na podstawie ksi??ki Nicka Hornby'ego, którego ja bardzo lubi?, on sam napisa? do niego scenariusz i to od razu wida?, film jest po prostu w klimacie Hornby'ego..
Wy?wietlaj? go od czasu do czasu na kanale Europa, Europa, by? chyba w ostatnim tygodniu, je?li kto? chce zobaczy?, musi ?ledzi? program tej stacji.
No a Colin z t? czupryn? jest boski!
No ja go w?a?nie na kanale Europa Europa dorwa?am, rzeczywi?cie pokazuje on bardzo dobrze co przy?ywa kibic pi?karski, wiem, bo sama nim jestem cho? nie w takim stopniu
A czy kto? nagra? mo?e ten film na kaset? albo ma go na p?ycie? Mówie tutaj o "Mi?o?ci kibica". Ja niestety nie mam programu 'Europa, Europa', wi?c nawet je?li ten film jeszcze poleci, to i tak nie b?d? mog?a go obejrzec :cry:
Natomiast je?li kto? chce "Miasto nadziei" z Colinem, to mam na DVD i moge przegrac
Jak nast?pnym razem b?zie lecia? mog? Ci nagra?. Tylko przegl?daj program TV, bo ja mog? przegapic.
Dziewczyny!! A mo?e za?o?ymy ma?e kó?ko samopomocowe. Mo?e raczej w dziale OG?OSZENIA ?eby Ksi??? Regent si? nie wkurzy?
Gdyby ktos mia? HBO, HBO@ lub inne kana?y z filmami gdzie pokazuj? naszego CF to móg?by nagra? i przekaza? wielbicielkom.....
Co wy na to???
Co do Hope Sprins Wczoraj lecia? na HBO. Faktycznie nie by? powalaj?cy (np jak Dziewczyna z per?? ) ale przyjemny dla oka i CF chodzi? BEZ BIELIZNY!!! :oops:
Rzeczywi?cie hope Springs nie powala (jestem na ?wie?o ), chocia? nie tyle przez braki w scenariuszu. Przyznam, ze ten mi si? nawet podoba?. Zw?aszcza humor sytuacyjny. Ale brakowa?o tego napi?cia, tego czego?, ?e z bij?cym sercem czeka si?, a? powierdz? te DWA S?OWA
A tutaj to by?o takie letniawe. Chocia? sama ko?cówka strasznie mi si? podoba?a
fringilla: Jak nast?pnym razem b?zie lecia? mog? Ci nagra?. Tylko przegl?daj program TV, bo ja mog? przegapic.
Ja te? b?d?
informuj? ?e 07 X o 19.00 w HBO leci kolejny film z CF
Mo?na liczy? na Ciebie???
Pomys? z kó?kiem samopomocowym jest bomba :-)
Ja bardzo chetnie sie przy??cz?. Mog? nagrywa? na VHS lub DVD. Problem jest tylko taki, ?e nie mam ani HBO ani CYFRY + (tych kana?ów dodatkowo p?atnych)
No niestety, je?li chodzi o C+ i HBO to nie mozna na mnie liczy? Nie mam tych programów. Natomiast jesli chodzi o Fever Pitch na kanale Europa Europa to jestem do dyspozycji.
A ja dodam tylko, ?e Hope Springs b?dzie:
6 pa?dziernika, godz. 15:45 HBO
12 pa?dziernika, godz. 13:15 HBO2
15 pa?dziernika, godz. 10:05 HBO
18 pa?dziernika, godz. 10:25 HBO2
A 21 pa?dziernika o 21:40 na CANAL+ FILM b?dzie "Dziewczyna z per??"
Niestety nie mam ani jednego ani drugiego. Jak równie? mo?liwo?ci nagrania (w jakiejkolwiek fofmie). Wisz? w prózni