Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Ostatnio wygrał monologiem w stylu Hamleta: "Batory oddzielił od królewszczyzny... ale w sumie nie oddzielił... chociaż właściwie to oddzielił... czekajcie, sprawdzę potem." I nikt do tej pory nie wie, co ta enigmatyczna informacja miała znaczyć...
Ech, ja chyba wiem o co mu chodziło
Dorotko, dziwem jest, że cokolwiek wyniosłaś ze szkoły. Ja miałam tylko podobne przeboje z niemieckim. najpierw uczyła mnie pani, która była 3 miesiące na "saksach" i ukończyła tam kurs. Potem uczyła mnie pani magister rybołóstwa, potem nasza matematyczka (dyktując nam zdania do wykucia). Dopiero w klasie maturalnej przyszła porządna nauczycielka, ale dla większości ludzi z klasy było już za późno.
Gdzie jest nasz Książę??? Dziewczyny przywołuję Was do porządku
Jak z filmem?? Ściagnięty???
Ja już chcę próbować poprzez brata w UK!!! :oops: Po tym zwiastunie cogo mamy w nowościach to aż mnie skręca z ciekawości!!!
Niestety, okazało się, że to hinduska wersja, nazwana o dziwo, Pride and Prejudice 2005 - ktoś chciał się zabawić naszym kosztem :twisted:[/i]
Aine, to o co mu chodziło? Bo to mnie niesłychanie fascynuje, a on już nie chce jakoś wrócić do tego tematu
Historia jest świetna
Już jesteśmy grzeczne, tylko taki mały pościk o królewszczyźnie
Jak już wspomniałam CHYBA wiem o co chodziło. Pewności 100% nie mam ( ), ale najprawdopodobniej chodziło tutaj o powstanie wojska kwarcianego powołanego bodajże w 1562 albo w 1563 r. (nie chce mi się sprawdzać :evil: ). Po prostu co 4 część dochodów została od królewszczyzn oddzielona na utrzymanie stałej armii. Czyli 1/4 królewszczyzny szła na wojsko.
Acha Dorotko - tak w razie czego, w podpisie mam GG. Nawet jak jestem niewidoczna, zawsze się kręcę obok kompa (który pracuje 24 godz/dobę )
Mój ulubiony humor z zeszytów szkolnych z historii:
W starożytności Grecy walczyli z Persami. Grekom pomagała Armia Czerwona. Ona zawsze chętnie pomaga.
No masz ci los!!! Poryczałam się ze śmiechu, cały makijaż diabli wzieli. Muszę zrobić na nowo i się spóźnie na autobus.
Warto!!!
Osobiście doszło mi jeszcze wczoraj
Epoka brÄ…zu to mieszanka miedzi z cyjankiem,
Rosyjska Duma, to jest to, że byli patriotycznym i dumnym narodem.
Ja jestem po tej drugiej stronie barykady i kolekcjonujÄ™ raczej teksty nauczycieli
Aine, wiesz, że jak przypomnieliśmy sorowi, to powiedział mniej więcej to samo co ty? Tylko najpierw się zamotał, a potem zajrzał do swojej książki
Więc wreszcie wiem, o co chodzi. Jak będę potrzebować dalszych konsultacji, zgłoszę się na gg
Zapraszam, zapraszam Bardzo cieplutko
Uprzejmie donosze, że dziś na TVN 7 o 22.40 Tysiąc Akrów z boskim Colinem i trójką znakomitych aktorek na dokładkę.
Ten wątek powinien bbyc chyba na forum Emisje w TV, ale nie chciałam robic bałaganu zagładając tam nowy na ten sam temat.
Ostatnio edytowany przez fringilla (2007-05-09 20:59:53)