Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Gdy pisa?am odpowied? na posta nasun?? mi si? nowy temat. Lubicie odstresowa? si? dobr? komedi? romantyczn?? Jaka najbardziej na Was dzia?a? Która jest najlepszym lekarstwem?
Nie lubi? komedii w stylu "G?upi i g?upszy". Je?li mam si? odpr??y?, wol? filmy w typie "Love actually" (chyba moja ukochana), "Notting Hill" czy "Bridget Jones". Czyli takie ?mieszno-smutne komedie. Ewentualnie co? kompletnie absurdalnego w typie "Monty Pythona i ?wi?tego Graala".
Zdecydowanie moh? ukochan? komedi? romantyczn? jest "Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^
Zdecydowanie moh? ukochan? komedi? romantyczn? jest "Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^
podpisuj? si?
Tak, obejrzalam j? po raz pierwszy ca?kiem niedawno i uwa?am, ?e to kawa?ek swietnego ?amacza pod?ych nastrojów. " Notting Hill te? bardzo lubi?, ale zawsze z przyjemno?ci? wracam te? do starego dobrego Pretty woman
"Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^
Zaraz zaraz. Wydawa?o mi sie, ?e to ca?kiem ?wie?y film. Ile mo?e mie? lat, skoro ogl?dasz go co roku?
A co powiecie na Bridget Jones? My mi?o?niczki Darcy'ego nie mo?emy sie z ni? nie identyfikowa?
Ja chyba jestem za m?oda, ale si? nie identyfikuj?
ok. Przesadzi?am z t? identyfikacj? w ogole. Chodzi?o mi o szczegó?y (Darcy, walka z wiatrakami typu tusza, na?ogi) no i oczywi?cie o niezl? w sumie zabaw? podczas ogladania
Lubi? wszystkie z Meg Ryan - Kiedy Harry spotka? Sally, Masz wiadomo??, Francuski poca?unek. "To w?a?nie mi?o??" jako? nie zaliczy?abym do komedii romantycznych, bo ja na tym filmie i smiej? si? i p?acz?, ale za nim przepadam. Bardzo lubi? te? "Ja ci? kocham a ty ?pisz". Nie wiem któr? najbardziej. Uwielbiam Notting Hill, a Spike jest moim najukocha?szym filmowym brzydalem. Spadam z krzes?a za ka?dym razem kiedy myli majonez z jogurtem, chodzi po domu w piance i masce do nurkowania, a ju? kiedy pr??y si? przed lustrem w szarych gaciuszkach wyg?aszj?c s?ynne "girls love grrreys" to ja jestem gotowa.
Spike jest cudowny.... Tekst o puszce Pandory xD xD xD
Jego pierwsze pojawienie si? w filmie zawsze mnie zbija z nóg
Co ciekawe, ten sam aktor zagra? Dobbina w "Targowisku Pró?no?ci".
Alison pod wszystkimi które wymieni?a? podpisuj? si? obiema r?kami.
Doda?abym równie? "Czego pragna kobiety" z Melem Gibsonem (taniec ala Fred Aster uroczy), "Rzymskie wakacje" i "Sabrine".
Z rodzimych produkcji "Mi?dzy ustami, a brzegiem pucharu". Mo?e to nie do ko?ca komedia romantyczna, ale czy? rola ?p. Henryka Bisty nie by?a fantastycznie komediowa. Poza tym mimo wielu s?ów krytyki podoba?o mi si? "Tylko mnie kochaj".
Tak, tak Spike dodaje koloru tej komedyjce. Natomiast my?l?, ze Love aktuelly jest jak najbardziej komedi? romantyczn?, Ali. to ju? taki gatunek filmu, ?e ma w równej mierze ?mieszy?, co wzrusza?. Ja bardzo lubi? angielskie komedie - Od Czterech wesel pocz?wszy, przez Notting Hill, Bridget Jones,(itd. itp) a? do "Love..." i to wcale nie ze wzgl?du na Hugh. Bardzo odpowiada mi taki rodzaj humoru
Mo?e to nie do ko?ca komedia romantyczna, ale czy? rola ?p. Henryka Bisty nie by?a fantastycznie komediowa. Poza tym mimo wielu s?ów krytyki podoba?o mi si? "Tylko mnie kochaj".
Ja te? si? podpisuj?. Bista super - panie hrabio, mo?e by?my...
Nie s?ysza?am o krytykach "Tylko mnie kochaj" - mnie sie bardzo ten film podoba?, by? max nierealny, ale tak uroczy do ogl?dania, a ta malusia taka s?odka, ?e jak sie uka?e na DVD, to go sobie na pewno kupie na chandry jesienne...
Alison te? sobie kupi? "Tylko mnie kochaj" ale nie tylko dla malutkiej. Jedne du?y tez mi sie podoba?.
Przypomnia?o mi si? jak to dok?adnie by?o z Bist?:
- Panie hrabio mamy zaproszenie na wesele.
- Franc to znaczy, ?e ja tez jestem zaproszony?
Przypomnia?a mi si? jeszcze jedna fajna komedia romantyczna pt. „Pozew o mi?o??” z Julianne Moore i Piercem Brosnanem. Graj? par? rywalizuj?cych prawników, specjalizuj?cych si? w sprawach rozwodowych. Na trze?wo si? nienawidz? (tzn. po prawdzie to ona jego), a „po pijaku” l?duj? ze sob? w ?ó?ku, a nawet bior? romantyczny fikcyjny ?lub, z którego fikcyjno?ci, d?ugo nie zdaj? sobie sprawy. Oczywi?cie wszystko ko?czy si? – ?yli d?ugo i szcz??liwie, czyli tak jak lubimy ;-)
Moje typy: Ja Ci? kocham, a ty ?pisz, To w?a?nie mi?o??, Dziennik B.J., Francuski poca?unek.
Amelii nie widzia?am. Ale kto? (chyba Ania) w innym w?tku przypomnia? mi o filmie "Mi?o?? ma dwie twarze"; bardzo go lubi?.
wszystko z Meg, szczegolnie Kiedy Harry pozna? Sally
do tego M?? idelany (wielbiam Wilde'a, chociaz important... chyba najmniej)
zebra z klasa
shreki
To9 w?asnie mi?osc
Bridget
4 wesela...
Pod S?o?cem Toskanii
a przede wszystkim serial M.A.S.H. Kiedys lecial, mam nawet nagrane na video, ale nie potrafie tego wrzucic na DVD lub divixa.
Bo? to kawa?ek naprawd? niezlej komedii Caiti- z gwiazdorsk? obsad? i ca?? kup? niez?ych pomys?ów (cho?by wspominany ww?tku o kobietach doskonaly k?s )
Shreki te? niew?tpliwie sa komedia romantyczn? - jakby na to nie spojrze?!!!
Ja trawi? tylko angielskie komedie romant. Nieromantyczne za? to m. in.:
"Tajemnica morderstwa na Manhatanie"
fr. "Plotka"
"Brunet wieczorow? por?" i in. Barei.