Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-03-25 21:20:39

Ania
Użytkownik

Ulubione komedie

Gdy pisa?am odpowied? na posta nasun?? mi si? nowy temat. Lubicie odstresowa? si? dobr? komedi? romantyczn?? Jaka najbardziej na Was dzia?a? Która jest najlepszym lekarstwem?

#2 2006-03-25 21:28:57

GosiaJ
Użytkownik

Re: Ulubione komedie

Nie lubi? komedii w stylu "G?upi i g?upszy". Je?li mam si? odpr??y?, wol? filmy w typie "Love actually" (chyba moja ukochana), "Notting Hill" czy "Bridget Jones". Czyli takie ?mieszno-smutne komedie. Ewentualnie co? kompletnie absurdalnego w typie "Monty Pythona i ?wi?tego Graala".

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#3 2006-03-25 21:41:42

Bonduelle
Użytkownik

Zdecydowanie moh? ukochan? komedi? romantyczn? jest "Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^

#4 2006-03-25 21:43:12

Margarett
Użytkownik

Zdecydowanie moh? ukochan? komedi? romantyczn? jest "Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^

podpisuj? si?

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#5 2006-03-25 21:48:01

Ania
Użytkownik

Tak, obejrzalam j? po raz pierwszy ca?kiem niedawno i uwa?am, ?e to kawa?ek swietnego ?amacza pod?ych nastrojów. " Notting Hill te? bardzo lubi?, ale zawsze z przyjemno?ci? wracam te? do starego dobrego Pretty woman

#6 2006-03-25 21:51:58

Ania
Użytkownik

"Love Actually", ogl?dam co roku przed ?wi?tami i zawsze daje mi tyle nadziei, rado?ci i optymizmu ^^

Zaraz zaraz. Wydawa?o mi sie, ?e to ca?kiem ?wie?y film. Ile mo?e mie? lat, skoro ogl?dasz go co roku?

#7 2006-03-25 21:53:32

Bonduelle
Użytkownik

Nie no, widzia?am raptem 3 razy wink

#8 2006-03-25 22:03:09

Ania
Użytkownik

A co powiecie na Bridget Jones? My mi?o?niczki Darcy'ego nie mo?emy sie z ni? nie identyfikowa? wink lol

#9 2006-03-25 22:04:09

Bonduelle
Użytkownik

Ja chyba jestem za m?oda, ale si? nie identyfikuj? wink

#10 2006-03-25 22:09:44

Ania
Użytkownik

ok. Przesadzi?am z t? identyfikacj? w ogole. Chodzi?o mi o szczegó?y (Darcy, walka z wiatrakami typu tusza, na?ogi) no i oczywi?cie o niezl? w sumie zabaw? podczas ogladania wink

#11 2006-03-25 22:24:02

Alison
Użytkownik

Lubi? wszystkie z Meg Ryan - Kiedy Harry spotka? Sally, Masz wiadomo??, Francuski poca?unek. "To w?a?nie mi?o??" jako? nie zaliczy?abym do komedii romantycznych, bo ja na tym filmie i smiej? si? i p?acz?, ale za nim przepadam. Bardzo lubi? te? "Ja ci? kocham a ty ?pisz". Nie wiem któr? najbardziej. Uwielbiam Notting Hill, a Spike jest moim najukocha?szym filmowym brzydalem. Spadam z krzes?a za ka?dym razem kiedy myli majonez z jogurtem, chodzi po domu w piance i masce do nurkowania, a ju? kiedy pr??y si? przed lustrem w szarych gaciuszkach wyg?aszj?c s?ynne "girls love grrreys" to ja jestem gotowa.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#12 2006-03-25 22:34:36

Bonduelle
Użytkownik

Spike jest cudowny.... Tekst o puszce Pandory xD xD xD
Jego pierwsze pojawienie si? w filmie zawsze mnie zbija z nóg wink

Co ciekawe, ten sam aktor zagra? Dobbina w "Targowisku Pró?no?ci".

#13 2006-03-25 22:39:23

Kaziuta
Użytkownik

Alison pod wszystkimi które wymieni?a? podpisuj? si? obiema r?kami.
Doda?abym równie? "Czego pragna kobiety" z Melem Gibsonem (taniec ala Fred Aster uroczy), "Rzymskie wakacje" i "Sabrine".
Z rodzimych produkcji "Mi?dzy ustami, a brzegiem pucharu". Mo?e to nie do ko?ca komedia romantyczna, ale czy? rola ?p. Henryka Bisty nie by?a fantastycznie komediowa. Poza tym mimo wielu s?ów krytyki podoba?o mi si? "Tylko mnie kochaj".

#14 2006-03-25 22:47:16

Ania
Użytkownik

Tak, tak Spike dodaje koloru tej komedyjce. Natomiast my?l?, ze Love aktuelly jest jak najbardziej komedi? romantyczn?, Ali. to ju? taki gatunek filmu, ?e ma w równej mierze ?mieszy?, co wzrusza?. Ja bardzo lubi? angielskie komedie - Od Czterech wesel pocz?wszy, przez Notting Hill, Bridget Jones,(itd. itp) a? do "Love..." i to wcale nie ze wzgl?du na Hugh. Bardzo odpowiada mi taki rodzaj humoru

#15 2006-03-25 22:50:32

Alison
Użytkownik

Mo?e to nie do ko?ca komedia romantyczna, ale czy? rola ?p. Henryka Bisty nie by?a fantastycznie komediowa. Poza tym mimo wielu s?ów krytyki podoba?o mi si? "Tylko mnie kochaj".

Ja te? si? podpisuj?. Bista super - panie hrabio, mo?e by?my... wink
Nie s?ysza?am o krytykach "Tylko mnie kochaj" - mnie sie bardzo ten film podoba?, by? max nierealny, ale tak uroczy do ogl?dania, a ta malusia taka s?odka, ?e jak sie uka?e na DVD, to go sobie na pewno kupie na chandry jesienne...

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#16 2006-03-25 22:59:23

Kaziuta
Użytkownik

Alison te? sobie kupi? "Tylko mnie kochaj" ale nie tylko dla malutkiej. Jedne du?y tez mi sie podoba?.

#17 2006-03-25 23:01:49

Kaziuta
Użytkownik

Przypomnia?o mi si? jak to dok?adnie by?o z Bist?:
- Panie hrabio mamy zaproszenie na wesele.
- Franc to znaczy, ?e ja tez jestem zaproszony?

#18 2006-03-25 23:07:23

Alison
Użytkownik

Przypomnia?a mi si? jeszcze jedna fajna komedia romantyczna pt. „Pozew o mi?o??” z Julianne Moore i Piercem Brosnanem. Graj? par? rywalizuj?cych prawników, specjalizuj?cych si? w sprawach rozwodowych. Na trze?wo si? nienawidz? (tzn. po prawdzie to ona jego), a „po pijaku” l?duj? ze sob? w ?ó?ku, a nawet bior? romantyczny fikcyjny ?lub, z którego fikcyjno?ci, d?ugo nie zdaj? sobie sprawy. Oczywi?cie wszystko ko?czy si? – ?yli d?ugo i szcz??liwie, czyli tak jak lubimy ;-)

#19 2006-03-25 23:10:53

Caitriona
Użytkownik

Moje typy: Ja Ci? kocham, a ty ?pisz, To w?a?nie mi?o??, Dziennik B.J., Francuski poca?unek. big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#20 2006-03-25 23:26:20

Ania
Użytkownik

A Ameli? lubicie? Ja pasjami. lol lol

#21 2006-03-25 23:28:08

Caitriona
Użytkownik

Amelii nie widzia?am. Ale kto? (chyba Ania) w innym w?tku przypomnia? mi o filmie "Mi?o?? ma dwie twarze"; bardzo go lubi?.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#22 2006-03-25 23:36:52

AineNiRigani
Użytkownik

wszystko z Meg, szczegolnie Kiedy Harry pozna? Sally
do tego M?? idelany (wielbiam Wilde'a, chociaz important... chyba najmniej)
zebra z klasa
shreki
To9 w?asnie mi?osc
Bridget
4 wesela...
Pod S?o?cem Toskanii
a przede wszystkim serial M.A.S.H. Kiedys lecial, mam nawet nagrane na video, ale nie potrafie tego wrzucic na DVD lub divixa.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#23 2006-03-25 23:40:03

Ania
Użytkownik

Bo? to kawa?ek naprawd? niezlej komedii Caiti- z gwiazdorsk? obsad? i ca?? kup? niez?ych pomys?ów (cho?by wspominany ww?tku o kobietach doskonaly k?s wink )

#24 2006-03-25 23:43:27

Ania
Użytkownik

Shreki te? niew?tpliwie sa komedia romantyczn? - jakby na to nie spojrze?!!!

#25 2006-03-26 10:13:06

Diana
Użytkownik

Ja trawi? tylko angielskie komedie romant. Nieromantyczne za? to m. in.:
"Tajemnica morderstwa na Manhatanie"
fr. "Plotka"
"Brunet wieczorow? por?" i in. Barei.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

Stopka forum