Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A oto i zbiorczy w?tek dla propozycji programowych naszej telewizji
Dziewczeta (i ch?opcy) je?li znajdziecie co? wartego polecenia - piszcie. Osobi?cie b?d? na Was ?erowa?
w czwartek na Ale kino b?dzie "?ona dla zuchwa?ych" a ja oczywi?cie nie mam tego programu buuuu
wiecej o filmie: http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=154968
ale chyba fanom Bollywoodu nie musze nic opisywa?...
TVP 1 jako najwi?kszy hit w tygodniu propnuje "Desperado" - sobota, godz. 20:15.
W niedziel? o 18:15 na Polsacie b?dzie mo?na si? po?mia? z pos?anki Renaty Beger w 1-szym odcinku nowego programu Mandaryny "Let's Dance" (a mo?e pani pose? zadziwi nas swoimi umiej?tno?ciami? kto wie? mo?e taniec to jej drugi "konik" - zaraz po seksie ).
Tego samego dnia na TVP 1 dalszy ci?g serialów "Scarlett" (odc. 3, godz. 20:15) i "Napoleon" (odc. 4 i ost., godz.21:50)
W poniedzia?ek natomiast na TV 4 film pt. "Ca?kowite za?mienie", opowiadaj?cy o tragicznej mi?o?ci dwóch wielkich poetów francuskich Paula Verlaine'a i Artura Rimaulda. Wi?cej o filmie tutaj: http://www.filmweb.pl/Film?id=22
moim faworytem jest zdecydowanie ta ostatnia pozycja
moim tak?e
a ja polecam Tajemnice twórców map. TVP3 19:00 we wtorek 22 sierpnia
Tego samego dnia o 22:00 na TV4 Z?odziejka
Ju? jutro film z Colinem na Zone Europa. Nie wiem czy gra tam wa?n? rol? ale dla Colina warto obejrze? ka?dy film
http://www.filmweb.pl/Film?id=38807
Colin znowu w „Zwi?zkach rodzinnych” na Pulsie jak kto? wtedy przegapi? to mo?e jutro uda mu si? obejrze? 12:40
co? szcz??liwy ten 10.wrze?nia:) bo na bbc prime zaczynaj? "DUM? I UPRZEDZENIE" z Colin'em:) godzina 23:00,aha i kolejne pi?? dni o tej samej porze:)
chyba uznali,?e od maja (czy jako? tak) widzowie st?sknili si? za ta wersj?...i s?usznie:)
aha,dla wszystkich fanów nowej ekranizacji "Dumy..." z MacFadyen'em: w pi?tki 21:00 bbc prime SPOOKS:)
http://www.bbc.co.uk/drama/spooks/series2.shtml
obecnie emituj? 2.sezon, ado ko?ca trzeciego gra "stara ekipa" (potem zmina:/
Niestety jako?? napisów na BBC Prime jest ?enuj?ca Gorszych dawno nie widzia?em. Przeinaczenia, skróty zmieniaj?ce sens wypowiedzi, fragmenty bez ?adnych napisów (s?owotok Pani Bennet).
Niestety jako?? napisów na BBC Prime jest ?enuj?ca
Gorszych dawno nie widzia?em. Przeinaczenia, skróty zmieniaj?ce sens wypowiedzi, fragmenty bez ?adnych napisów (s?owotok Pani Bennet).
:twisted: Na moim kablu nie ma BBC Prime. Teraz nie wiem - cieszyc si? czy smuci???
przez przypadek zauwazylam ze dzis tzn 24 wrzesnia o 23.00 na bbc prime zaczyna sie emisja serialu pt Nasz wspolny przyjaciel!powtorki sa o 3.00 nastepnego dnia!serial z napisami;-)6odcinkow-ostatni 29 wrzesnia!
Dok?adnie Aine. :cry:
1. czemu ja nie mam bbc prime??!!
2. czemu to g?upie tvp nie reaguje na protesty wielbicieli JA?
3. 7 pa?dziernika na TVNie "Dziennik Bridget Jones". nareszcie w wyraznej wersji zobacze jak pan Darcy wali w pysk ( ) Cleavera...
4. zamiast puszcza? filmy w stylu "po raz setny w telewizji" mogliby po?wi?ci? si? dla zagorza?ych fanek romantyczno?ci i pu?ci? co? warto?ciowego, ciekawego... np "wieczór z ekranizacjami powie?ci angielskich". na pierwszy ogie? oczywi?cie DiU. potem W W (z Mateuszkiem), Mansfield Park (Johnny Lee Miller jest cudowny..... ), Rozwazna i Romantyczna, a potem ju? jak leci, w??cznie z "Jane Eyre" i "Niebezpiecznymi zwi?zkami" (lito?ci, czekam od czerwca na powtórk? na Pulsie...)
[zgry?liwa uwaga po ataku pedantyzmu]Do wieczoru 'ekranizacji powie?ci angielskich' mo?na by jeszcze doda? "Wiek niewinno?ci", "Przemin??o z wiatrem", "Mi?o?? Swanna", "Wojn? i pokój" i "Ann? Karenin?" :twisted: [/zgry?liwa uwaga po ataku pedantyzmu]
Hmm. Ja bym doda?a jeszcze kilkana?cie, ale nie mam zgry?liwego ataku pedantyzmu
P.S. Pak, To?stoj do powie?ci angielskich? Joseph Kondrad - zgodz? si?, ale To?stoj?
Aine: Lemonick mnie podkusi?a wpisuj?c do powie?ci angielskich "Niebezpieczne zwi?zki"
W poniedzia?ek 2.10.2006 w telewizji regionalnej b?d? "Wichrowe Wzgórza" tylko nie wiem czy kto? to obejrzy, bo film b?dzie nadany o godzinie... 0:30 i potrwa do godziny... 2:25 oczywi?cie wersja z roku 1998
no faak... Ci, co uk?adaj? ramówk? powinni mysle? te? o tych, co:
a)chodz? do szko?y
b)nie s? nocnymi markami i nie cierpi? na bezsenno??
c)nie lubi? chodzi? spa? o 4 i ?azi? z workami po kartoflach pod powiekami...
ych.... ju? si? przyzwyczai?am
A wczoraj by? Shrek... I znowu nie mia?am programu TV i dowiedzia?am si? pod koniec filmu, gdy przypadkiem zmieni?am kana?
I jeszcze przegapi?am na Zone Europa "Z?ot?" z Kate Backingsale, Um? Thurman i Nickiem Nolte
Buuu!!
Szkoda, ?e tak pó?no... a raczej tak wcze?nie s? te Wichrowe Wzgórza. Nawet nie b?d? próbowa?a wytrzyma? ostatnio ca?y tydzie? ogl?da?am na BBC Prime DiU o 23:00 i ju? to sprawia?o ?e mia?am trudno?ci ?eby nie zasn?? na lekcji. :evil:
Pomijaja?c fak5t ?e filmy te mam w domu chcia?abym je zobaczy? w TV np bez napisów czy na du?ym ekranie.
Ehh
TV rulezzzzzzzzzzzzzz
chyba ?ci?gne sobie na kompa ten "nielegalny" dekoder, który le?y w szafie zakurzony...
kolejny raz omin??a mnie "DiU". nawet nie ?a?uj?, bo nie mam BBC :cry:
Katarzynko, ?e si? tak wyra??, musisz mie? ?adne "worki po kartoflach" pod ocz?tami...