Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Wtorek, godzina 12 w po?udnie "Daniel Deronda" na BBC Prime. Dla nieangloj?zycznych dodam, ?e b?d? napisy Naprawd? warto ogl?dn??, kolejny ?wietny serial produkcji bbc
Link do strony BBC:
http://www.bbc.co.uk/drama/deronda/
Ale pora nadawania fatalna
Ju? który? raz go daj?. I chyba ten kana? ju? klasycznie puszcza znane seriale kostiumowe itp. w po?udnie w dni powszednie. Dziwna pora.
Dla osób z funkcj? timera taka pora to ?aden problem
Dla osób z funkcj? timera taka pora to ?aden problem
A sa takie?
Oczywi?cie chodzi?o mi o video z funkcj? timera
moze ja jakas nieswiatowa jestem, ale o czym to jest?
Bardzo mi si? ten serial podoba? i bardzo ch?tnie obejrz? go raz jeszcze. Hugh wypad? w nim ca?kiem nie?le.
"Daniel Deronda" to adaptacja powie?ci George Eliot. Nie jest to typowa romantyczna wiktoria?ska historia, w du?ym stopniu bowiem dotyka problemu ?ydów.
1860 r. Daniel Deronda jest wrazliwym inteligentnym m?odym cz?owiekiem, synem artystokraty. Pochodzenie jego osnute jest jednak tajemnic?.
Pi?kna Gwendolen Harleth jest z natury hazardzistk?. Gdy ci dwoje spotkaj? si? przy ruletce - posypi? si? iskry. Gwendolen mimo rodz?cego si? uczucia pragnie wystawnego ?ycia, którego Daniel nie mo?e jej zapewni?. Wychodzi za bogatego Henleigha Grandcourta. Po pewnym czasie zdaje sobie spraw? ?e pieni?dze to nie wszystko, nie jest szcz?sliwa, zwraca si? o pomoc do Daniela. On jednak jest juz zafascynowany kim? innym. M?od? ?ydówk?. Czuje si? rozdarty mi?dzy oddaniem dla Gwendolen i rodz?cym si? uczuciem dla Mirah.
Odkrywa w ko?cu kim naprawd? jest i ... kim chce by?
Moniko w?a?nie chcia?m zrobi? to samo I w?a?ciwie znalaz?am te same zdj?cia
Dodam tylko jeszcze pann? Lapidoth
Magnetowid programowa? umi?
Ale mo?e kto? mó?by nagra? ten serial na p?ytki?
Bardzo lubi? Jodhi May, gra?a równie? w "Burmistrzu Casterbridge"
A tu trzy panie, które znamy (oczywi?cie zak?adaj?c ?e oprócz mnie kto? jeszcze widzia? pann? May w jakie? produkcji )
Jodhi May, Keeley Hawes i Anna Chancellor
Moniczko a gdzie przeczyta?a?, ?e b?da napisy?
Bo o tej godzinie to ich raczej nie daj?.
Duma 1995 te? by?a bez napisów.
Ja znalaz?am tylko to
http://serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,, … _AKPA.html
Giteczko, przeczyta?am to w programie telewizyjnym (Tele ?wiat) - Daniel Deronda opatrzony znaczkiem PL
Niestety obawiam si? ?e mog? si? myli? :cry:
A dosta?a? mój e-mail?
tak, dzi?ki. Pomy?l? o tych filmach
W serialu tym gra Amanda Root, znana nam z Perswazji.
A tu trzy panie, które znamy (oczywi?cie zak?adaj?c ?e oprócz mnie kto? jeszcze widzia? pann? May w jakie? produkcji)
Jodhi May, Keeley Hawes i Anna Chancellor
Jodhi May kojarz? tylko z "Ostatniego Mohikanina". A zdj?cie bardzo mi si? podoba - wszystkie panie wysz?y bardzo wdzi?cznie i pi?knie. Zaskakuje mnie co i rusz uroda Anny Chancellor, która w "Dumie..." jest okropna, a na ?ywo prezentuje si? bardzo ?adnie - powinna pozwa? charakteryzatora ;-) ?liczna jest tu te? Keeley Hawes, jedno z najbardziej korzystnych jej zdj??, jakie widzia?am.
Lo jej, wiecie ze Anna Chancellor mi sie kojarzyla na tym zdjeciu i teraz jak mowicie ze to z Dumy, to sobie dopiero przypomnialam, ze to panna Bingley. :oops:
B?dzie szed? z napisami.Powiedzcie mi,prosz?,czy te cztery godzinne odcinki to ca?o???
Cztery? A nie by?y tylko trzy?
S? cztery.Od wtorku do piatku.Po 60 minut.Czasowo mo?e to samo.
Duma tez sz?a w wersji cztero i sze?cioodcinkowej.
Sorki. Masz Justyno racj?. S? cztery odcinki, 60 minut ka?dy.