Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Wtorek, godzina 12 w południe "Daniel Deronda" na BBC Prime. Dla nieanglojęzycznych dodam, że będą napisy Naprawdę warto oglądnąć, kolejny świetny serial produkcji bbc
Link do strony BBC:
http://www.bbc.co.uk/drama/deronda/
Ale pora nadawania fatalna
Już któryś raz go dają. I chyba ten kanał już klasycznie puszcza znane seriale kostiumowe itp. w południe w dni powszednie. Dziwna pora.
Dla osób z funkcją timera taka pora to żaden problem
Dla osób z funkcją timera taka pora to żaden problem
A sa takie?
Oczywiście chodziło mi o video z funkcją timera
moze ja jakas nieswiatowa jestem, ale o czym to jest?
Bardzo mi się ten serial podobał i bardzo chętnie obejrzę go raz jeszcze. Hugh wypadł w nim całkiem nieźle.
"Daniel Deronda" to adaptacja powieści George Eliot. Nie jest to typowa romantyczna wiktoriańska historia, w dużym stopniu bowiem dotyka problemu Żydów.
1860 r. Daniel Deronda jest wrazliwym inteligentnym młodym człowiekiem, synem artystokraty. Pochodzenie jego osnute jest jednak tajemnicą.
Piękna Gwendolen Harleth jest z natury hazardzistką. Gdy ci dwoje spotkają się przy ruletce - posypią się iskry. Gwendolen mimo rodzącego się uczucia pragnie wystawnego życia, którego Daniel nie może jej zapewnić. Wychodzi za bogatego Henleigha Grandcourta. Po pewnym czasie zdaje sobie sprawę że pieniądze to nie wszystko, nie jest szczęsliwa, zwraca się o pomoc do Daniela. On jednak jest juz zafascynowany kimś innym. Młodą Żydówką. Czuje się rozdarty między oddaniem dla Gwendolen i rodzącym się uczuciem dla Mirah.
Odkrywa w końcu kim naprawdę jest i ... kim chce być
Moniko właśnie chciałm zrobić to samo I właściwie znalazłam te same zdjęcia
Dodam tylko jeszcze pannÄ™ Lapidoth
Magnetowid programować umię
Ale może ktoś mółby nagrać ten serial na płytki?
Bardzo lubię Jodhi May, grała również w "Burmistrzu Casterbridge"
A tu trzy panie, które znamy (oczywiście zakładając że oprócz mnie ktoś jeszcze widział pannę May w jakieś produkcji )
Jodhi May, Keeley Hawes i Anna Chancellor
Moniczko a gdzie przeczytałaś, że będa napisy?
Bo o tej godzinie to ich raczej nie dajÄ….
Duma 1995 też była bez napisów.
Ja znalazłam tylko to
http://serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,, … _AKPA.html
Giteczko, przeczytałam to w programie telewizyjnym (Tele Świat) - Daniel Deronda opatrzony znaczkiem PL
Niestety obawiam się że mogą się mylić :cry:
A dostałaś mój e-mail?
tak, dzięki. Pomyślę o tych filmach
W serialu tym gra Amanda Root, znana nam z Perswazji.
A tu trzy panie, które znamy (oczywiście zakładając że oprócz mnie ktoś jeszcze widział pannę May w jakieś produkcji )
Jodhi May, Keeley Hawes i Anna Chancellor
Jodhi May kojarzę tylko z "Ostatniego Mohikanina". A zdjęcie bardzo mi się podoba - wszystkie panie wyszły bardzo wdzięcznie i pięknie. Zaskakuje mnie co i rusz uroda Anny Chancellor, która w "Dumie..." jest okropna, a na żywo prezentuje się bardzo ładnie - powinna pozwać charakteryzatora ;-) Śliczna jest tu też Keeley Hawes, jedno z najbardziej korzystnych jej zdjęć, jakie widziałam.
Lo jej, wiecie ze Anna Chancellor mi sie kojarzyla na tym zdjeciu i teraz jak mowicie ze to z Dumy, to sobie dopiero przypomnialam, ze to panna Bingley. :oops:
Będzie szedł z napisami.Powiedzcie mi,proszę,czy te cztery godzinne odcinki to całość?
Cztery? A nie były tylko trzy?
Są cztery.Od wtorku do piatku.Po 60 minut.Czasowo może to samo.
Duma tez szła w wersji cztero i sześcioodcinkowej.
Sorki. Masz Justyno rację. Są cztery odcinki, 60 minut każdy.