Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#601 2006-05-01 22:45:31

caroline
Użytkownik

Re: N&S cd.

W ksi??ce jest bardzo podobna, Sinead by?a genialna w tej roli. Mówi? wkrótce, bo nied?ugo pojawi si? w ciasteczkach.

#602 2006-05-01 22:57:24

Gosia
Użytkownik

No to grzecznie bardzo, poczekam na te ciacha big_smile

#603 2006-05-01 22:58:39

Kaziuta
Użytkownik

W?a?nie wróci?am z majówki, ?mierdz? jeszcze ogniskiem, ale zaraz zabra?am si? do czytania kolejnego odcinka i musze przyzna? racje Alison.
Pinda ... i to bez dwóch zda?.
Bo?e! ?eby mi tak jaki? ch?op powiedzia?, ?e kocha mnie jak ?aden m??czyzna nie kocha? jeszcze ?adnej kobiety, i ?e dodaje warto?ci jego ?yciu i ...etc. etc.
Nigdy w ?yciu si? chyba tego nie doczekam, a ona sie doczeka?a i jeszcze nosem kr?ci, ?e to j? obra?a.
Chyba jej sie z tego dobrobytu w du.... ku poprzewraca?o.
PS. Zdaje sobie spraw?, ?e zgodnie z naszym forumowym savoir vivrem nie powinnam u?ywac tego typu wyra?en, ale normalnie kurcze po ludzku nie wytrzyma?am.

#604 2006-05-01 23:02:36

caroline
Użytkownik

Sprzysi??enie brodatych avatarów!
:twisted:

#605 2006-05-01 23:07:56

Kaziuta
Użytkownik

Widac bródki ??cz? szczególnie przy 1 maja.
Brodaci wszystkich krajów ??czcie si?!

#606 2006-05-01 23:11:49

Alison
Użytkownik

Pinda ... i to bez dwóch zda?.
Bo?e! ?eby mi tak jaki? ch?op powiedzia?, ?e kocha mnie jak ?aden m??czyzna nie kocha? jeszcze ?adnej kobiety, i ?e dodaje warto?ci jego ?yciu i ...etc. etc.
Nigdy w ?yciu si? chyba tego nie doczekam, a ona sie doczeka?a i jeszcze nosem kr?ci, ?e to j? obra?a.
Chyba jej sie z tego dobrobytu w du.... ku poprzewraca?o.

YES,YES, YES!!!
Kaziutka I L O V E Y O U!!!
Wiedzia?am, ?e Szczecin nas nie opu?ci w potrzebie.
Nie gólmy si?! B?d?my brodatymi siostrami!!!
Och jak mi ul?y?o...

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#607 2006-05-01 23:15:54

Kaziuta
Użytkownik

B?d?my brodate do ko?ca.
?ywcem nas nie wezm?! O! (tu nast?puje ca?us w pi???)

#608 2006-05-01 23:27:03

GosiaJ
Użytkownik

Marsz do lozka!
[URL=http://img489.imageshack.us/my.php?image=episode1moneta0rr.jpg]http://img489.imageshack.us/img489/8977/episode1moneta0rr.th.jpg[/URL]
Juz ide kochanie! big_smile

Gosiu, nie poznaj? kole?anki, a te niewinne ocz?ta to ju? tak ca?kiem dla picu ;-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#609 2006-05-01 23:29:43

Alison
Użytkownik

B?d?my brodate do ko?ca.
?ywcem nas nie wezm?! O! (tu nast?puje ca?us w pi???)

Ale w swoj? jak mniemam, nie na krzy?? 8O
Tak, ?e niby mo?ecie nam skoczy?... po zapa?ki...
OK. Po naszym trupie! Tylko ju? zapomnia?am o co walczymy... ale niewa?ne, z Tob? cho?by i o stokrotki...

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#610 2006-05-01 23:29:59

GosiaJ
Użytkownik

Hmmm... intelektualista? lol

Moniko, ale? mi si? to zdj?cie podoba, w okularkach i szlafroku lol

#611 2006-05-01 23:35:34

GosiaJ
Użytkownik

Mi?osz Ty konformistyczny zdrajco! Zostawiasz mnie sam? na placu boju o Ja?ka przeciwko Margaret? Ca?a nadzieja jeszcze w GosiJ, co te? mnie popar?a.
A Margaret jest zo?za i zdania nie zmieni? cho?bysta mie ko?em ?amali.
Przypominam, ?e mówi? o ksi??kowej!
Filmow? ty? kocham... :oops:

Bo ja to my?l?, ?e ona jest okrutna i tyle! No ja rozumiem, rzuci? si? na niego nie mog?a (chocia? w zasadzie mog?a, ja tam bym si? nie opiera?a, a przecie? on tylko o tym my?la? - to i mog?a ;-)). No ale ok, XIX wiek itd. Ale ?eby go tak nie rozumie?, tak mu serce ?ama?, tak nim pogardza?, tak go lodowatym g?osem dobija?, naszego Ja?ka kochanego i zakochanego - to? to ?okrucie?stwo niemo?ebne i tak si? nie robi!

#612 2006-05-01 23:42:07

Alison
Użytkownik

Bo ja to my?l?, ?e ona jest okrutna i tyle! No ja rozumiem, rzuci? si? nie mog?a (chocia? w zasadzie mog?a, ja tam bym si? nie opiera?a, a przecie? on tylko o tym my?la? - to i mog?a ;-)). No ale ok, XIX wiek itd. Ale ?eby go tak nie rozumie?, tak mu serce ?ama?, tak nim pogardza?, tak go lodowatym g?osem dobija?, naszego Ja?ka kochanego i zakochanego - to? to ?okrucie?stwo niemo?ebne i tak si? nie robi!

Jeszcze GosiaJ, jeszcze, nie ko?cz za szybko, bo tak w?asnie jest jak mówisz :-)
Wiedzia?am, ?e sie na Tobie nie zawiod?, gdy? swój ch?op jeste? i tyle.
A Margaret jest zo?za... Chyba w tej sprawie nawet sobie podpis zmieni?! Nikt nie b?dzie naciska? na moje ci??ko wypracowane pogl?dy!

#613 2006-05-01 23:52:48

ewa7
Użytkownik

Tak zgadzam si? To ZO?ZA
Jak mo?na by?o tak potraktowa? zakochanego Ja?ka??
Ale to ma te? swoj? dobr? stron?- mamy dwa odcinki wi?cej big_smile Dzi?ki naszej Margaret
I przyja?? :?: Ja?ka z Higginsem i scen? w ?niegu "Look....... " i jako? tam dalej i w ko?cu scen? peronow? i w ko?cu mamy si? o co sprzecza? big_smile

#614 2006-05-01 23:54:03

Gosia
Użytkownik

Gosiu, nie poznaj? kole?anki, a te niewinne ocz?ta to ju? tak ca?kiem dla picu

Nie wiem co mam powiedziec :oops:
i jeszcze wyzej oczeta wznosze wink

#615 2006-05-01 23:56:18

GosiaJ
Użytkownik

Jeszcze GosiaJ, jeszcze, nie ko?cz za szybko, bo tak w?asnie jest jak mówisz :-)
Wiedzia?am, ?e sie na Tobie nie zawiod?, gdy? swój ch?op jeste? i tyle.
A Margaret jest zo?za... Chyba w tej sprawie nawet sobie podpis zmieni?! Nikt nie b?dzie naciska? na moje ci??ko wypracowane pogl?dy!

A jasne, ?e swój ch?op, w ko?cu z jednego ?l?ska, nie? ;-) A jak tylko znów czytam ten Twój t?umaczony fragment i jeszcze potem kawa?ek kolejnego rozdzia?u, to mi si? serce kraje i potem musz? przeczyta? zako?czenie, ?eby si? mog?a zrehabilitowa? i ?eby mi ju? nie by?o smutno. Ma szcz??cie, ?e na ko?cu ju? g?upot takich nie gada, a raczej co? w stylu Ole?ki B. ("J?dru?, ran twoich...", znaczy, "Ja?ku..." ;-)).

#616 2006-05-01 23:58:49

GosiaJ
Użytkownik

Nie wiem co mam powiedziec :oops:
i jeszcze wyzej oczeta wznosze wink

Có?... Ja tam Ci si? nie dziwi? - ten ch?op zakonnic? by do grzechu przywiód?, tak my?l? :-) I to ca?kiem pr?dko!

#617 2006-05-02 00:20:40

Gosia
Użytkownik

Moje oczeta niewinne przywiodl, oj przywiodl ...
zbalamucil z kretesem :oops: big_smile

#618 2006-05-02 00:36:29

Caitriona
Użytkownik

Alison - cudowna poetko Ty nasza i t?umaczko dzielna. Co my by?my bez Ciebie zrobi?y?! Dzi?ki za ten wiersz, ?wietny! I nawet jest w nim wzmianka o mnie - jestem wniebowzi?ta!! big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#619 2006-05-02 00:36:35

GosiaJ
Użytkownik

Moje oczeta niewinne przywiodl, oj przywiodl ...
zbalamucil z kretesem :oops: big_smile

W?a?nie widz?, ?e zba?amuci? :-) Ja to nie wiem, mo?e ta Margaretka to taka troch? ?lepawa by?a aboco? Albo ze ?ci?ni?cia tym gorsetem w mózgu tlenu mia?a ma?o? ;-)
Przypomnia?a mi si? Margaret t?umacz?ca panu Bellowi, ?e wcale ?le nie my?li o Thorntonie - i tu j? lubi? :-) Nadzieja na szcz??liwy fina? si? szykuje. skoro nie mog? teraz ogl?da? filmu, to przynajmniej przypomn? sobie kilka scen "w g?owie" ;-)

#620 2006-05-02 08:46:52

Gosia
Użytkownik

Gdzie ciasteczko? :cry:
Mam niedobor cukru!!! lol

#621 2006-05-02 08:55:30

Gosia
Użytkownik

A bo Caroline dzis tlumaczy chyba.
To bedzie five`o`clock big_smile
Moze do tej pory nie oslabne z glodu wink

#622 2006-05-02 08:57:10

Gosia
Użytkownik

http://www.acemarsupial.co.uk/
http://www.acemarsupial.co.uk/

Dzieki, tego mi bylo dzis trzeba big_smile

#623 2006-05-02 10:31:33

Monika24
Użytkownik

Dziewczyny, mo?ecie mi zdradzi? jak umieszczacie tu pomniejszone zdj?cie, które mo?na powi?kszy? klikaj?c na nie? Bo mi pomys?ów na to brak sad
http://img68.imageshack.us/img68/1699/pdvd2024ic.jpg

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#624 2006-05-02 11:09:37

GosiaJ
Użytkownik

Ale to ma te? swoj? dobr? stron?- mamy dwa odcinki wi?cej big_smile Dzi?ki naszej Margaret
I przyja?? :?: Ja?ka z Higginsem i scen? w ?niegu "Look....... " i jako? tam dalej i w ko?cu scen? peronow? i w ko?cu mamy si? o co sprzecza? big_smile

Na szcz??cie ca?o?? ko?czy si? szcz??liwie - tak my?l?, ?e gdyby to Polak pisa?, to za?atwi?by Jasia T. ze szcz?tem, jak Prus Wokulskiego...
I te pó?niejsze sceny filmowe wynagradzaj? te wcze?niejsze dramatycznie smutne... I mamy rzeczywi?cie co?, co mo?na nazwa? m?sk? przyja?ni? i porozumieniem, i scen? peronow?, o której mo?emy rozmawia? godzinami :-)
Tak my?l?, ?e gdtby by?o zako?czenie bli?sze ksi?zkowemu albo gdyby w peronowej umie?ci? ten dialog z zako?czenia ksi??kowego, te? by by?y motylki big_smile

#625 2006-05-02 11:11:55

GosiaJ
Użytkownik

Gdzie ciasteczko? :cry:
Mam niedobor cukru!!! lol

Oj tak, dzi? ciasteczko popo?udniowe, trza si? uzbroi? i w ramach oczekiwa? jeszcze raz wróci? do ciasteczka wczorajszego... które okazuje si? nad podziw ?wie?e i smaczne, chocia? z dodatkiem czego? gorzkiego.

Stopka forum