Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Mo?e nie b?dzie z Tomciem tak ?le...
Mi si? najbardziej podoba? w dramacie "Rainman" oraz w "Wojnie ?wiatów". W tym ostatnim gra? takiego fajnego tatusia, ?e nie mog?. By?a taka scena, jak on robi? dzieciakom kanapki z mas?em orzechowym- naprawd? niez?a. Widzia? kto??
Ja go nie trawi?. No owszem jest przystojny, ale jak widz? jak on sie z tymi swoimi kobietami fotografuje, taki zasmarkany pan i w?adca, a ledwo im do obojczyka si?ga.
A najbardziej go nie cierpi? z filmu "Magnolia" bleeeee
Mnie si? podoba? raz jeden jedyny, w koszmarnym Jerrym jakim?-tam. Gra? jak zwykle: drewniany, zadowolony z siebie dupek, ale by?a taka ?liczna malutka scenka, kiedy ca?owa? Renee Zelweger przed wej?ciem do domu i ona mu tam prawie omdlewa?a. Uch, gor?ce to by?o, nie powiem.
Tom aktorem sobie jest i to wszystko. Nie powiem, ?e nie trawi? ale szale? te? nie b?d?.
Do kina na MI posz?abym tylko tak jak Alison - przekupiona.
Te? nie mog? na niego patrze? 8) S? dwa wyj?tki: "Jerry Maquire" i "Wywiad z wampirem". Na MI III si? nie wybieram, za nic!
Iiii tam, oficjalnie by zazdro?ci?y, a za moim plecem ?acha by dar?y a? mi?o. Mnie tam pozosta? Colin, Piersik, D?ord?yk, Mel i paru innych. Takich dzieciorków jak MM czy RA pozostawiam dla Was moje Dziewuszki do wirtualnego przytulania ;-)
Z zazdro?ci by obgada?y i tyle, tylko z zazdro?ci :-) Tylko prosz? mi tu MM i RA nie wyzywa? od dzieciorków, bo jak dzieciorki nie wygl?daj? - z ?adnej strony ;-)
Te? nie mog? na niego patrze? 8) S? dwa wyj?tki: "Jerry Maquire" i "Wywiad z wampirem". Na MI III si? nie wybieram, za nic!
Tomcio przystojny, ale szczególnie mnie nie kr?ci. Podoba? mi si? jako aktor w "Wywiadzie z wampirem", "Urodzonym 4 lipca", "Magnolii", "Jerrym". Jako facet na pocz?tku "MI2", kiedy si? wspina? (na jednej r?ce!) na te ska?y - uuuchch :-) I tyle.
A przy okazji, bo temat o Clooneyu - jutro co? ma by? o nim i jego pogl?dach na ma??e?stwo w tym dodatku do "Dziennika" - "?ycie jest pi?kne".
Espresso z Georgem Clooney'em
Hollywoodzki gwiazdor George Clooney ("Good Night, and Good Luck", "Syriana") zgodzi? si? wzi?? udzia? w reklamie kawy. Spot wyre?yserowa? francuski re?yser Michel Gondry ("Zakochany bez pami?ci", "Wojna plemników"). "Jestem wielkim fanem talentu Michel'a" - powiedzia? Clooney.
Ameryka?ski aktor doda?, ?e uwa?a "Zakochanego bez pami?ci" Gondry'ego za najlepszy film, jaki zobaczy? w ubieg?ym roku. Wyrazi? te? opini?, ?e trudniej jest zrealizowa? reklam?, ni? wyre?yserowa?... film fabularny.
"Nigdy nie re?yserowa?em reklam, ale wydaje mi si?, ?e jest to o wiele trudniejsza sztuka, ni? realizowanie filmu. W ko?cu w d?ugometra?owej fabule jest czas na opowiedzenie historii".
"Reklamówka musi operowa? o wiele bardziej lakonicznym i symbolicznym j?zykiem i obrazem" - powiedzia? Clooney.
Gondry ma spore do?wiadczenie w krótkich formach. Re?yserowa? ju? bowiem spoty m.in d?insów Levis. Jest te? autorem wielu wideoklipów (m.in Bjork).
Clooney podkre?la, ?e reklama kawy, która zrobi? Gondry, charakteryzuje si? pewn? wytworno?ci?.
"To bardzo wytworny projekt. Nie chcia?bym mie? nic wspólnego z reklam?, która nie jest elegancka i wytworna. Na tym polega mój sekret".
"Nie nale?y te? nagrywa? zbyt wielu reklam. Wa?ne jest, by przy tej pracy, mie? do czynienia z lud?mi, których si? lubi i dobrze si? przy tym bawi?. No i najwa?niejsze: nie warto reklamowa? produktu, za który trzeba si? potem b?dzie wstydzi?" - zako?czy? "boski George".
Pewnie pami?ta film "Mi?dzy s?owami", w którym Bill Murray przechodzi? m?ki podczas realizacji japo?skiej reklamy whisky
http://film.interia.pl/news?inf=745246
Reklama kawy ?wietna.
Mog?abym j? pi? ca?y dzie?, a? by mi serducho wysiad?o pod warunkiem, ?e z r?k Georga.
Pilny D?ord?yk
"George Clooney intensywnie studiuje zawi?o?ci j?zyka w?oskiego, aby móc bez problemów komunikowa? si? ze swoimi s?siadami.
Aktor ma posiad?o?? nad jeziorem Como w pó?nocnych W?oszech. Aby móc prowadzi? normalne rozmowy z s?siadami po?wi?ca wieczory na s?uchanie kursów j?zykowych z p?yt CD oraz na pilne uczenie si? przydatnych zwrotów. Wci?? jednak obawia si?, ?e robi zbyt wolne post?py. - To zajmie wieczno?? - przyznaje gwiazdor. - Ale to wstyd mieszka? w kraju i nie zna? j?zyka.
Na pocz?tku przysz?ego roku w kinach pojawi si? obraz "The Good German" z Clooneyem w roli g?ównej. Na etapie postprodukcji znajduje si? tak?e dramat "Michael Clayton", w którym obok Clooneya wyst?pili Tom Wilkinson i Tilda Swinton. "