Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-25 10:18:08

Georginia
Użytkownik

Naj..melodie z P&P 2005

Dla mnie najpi?kniejsza jest Darcy's Letter bo takie to smutne i przejmuj?ce-zw?aszcza ta wiolonczela....poza tym wszystkie melodie ta?ców,wi?kszo?ci nie ma na p?ycie...jak zwykle :-(
Ciekawa jestem który utwór podoba? wam si? najbardziej

#2 2006-02-25 13:34:35

Diana
Użytkownik

Re: Naj..melodie z P&P 2005

Georginio, ja bym ch?tnie zag?osowa?a, tylko nie wiem, która to by?a melodia, jak Lizzy w deszczu lecia?a przez most, by potem spoka? nastawionego na wyznania mi?o?ci Darcy'ego. Prosz? o podpowied?! wink

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#3 2006-02-25 13:43:03

Georginia
Użytkownik

Ta scena to pocz?tek melodii Darcy's Letter,jak ona biegnie przez most,potem w trakcie o?wiadczyn jest cisza,a po wszystkim leci dalszy ci?g dalszy melodii

#4 2006-02-26 00:14:40

GeorgianaDarcy
Użytkownik

Ubostwiam utwor "Your Hands Are Cold" jest taki piekny i przejmujacy... szczegonie moment w ktorym wchodzi wiolenczolela. Wzbudza to we mnie bardzo duzo emocji. I mysle ze w kazdej osobie kochajacej muzyke rownie moco.
"Darcy's Letter" rownierz bardzo mi sie podoba. W?asciwie to te dwa utwory przesluichiwalam najczesciej smile

You have bewitched me body and soul.

#5 2006-02-26 11:28:32

Georginia
Użytkownik

A co s?dzicie o ta?cu Lizzy i Darcy'ego tzn "Postcard..." ?liczna jest ta melodia....a je?li chodzi o taniec,to mia?am wra?enie,?e to 'zagadywanie' Darcyego przez Lizzy ?wiadczy?o o ej wielkim zak?opotaniu.
A ju? to,?e powiedzia?,?e ma nadzieje by? bardziej zrozumia?ym w przysz?o?ci....!!!...bior?c pod uwag? ówczesne konwenanse to zabrzmia?o ju? niemal jak o?wiadczyny!
I to przy takiej muzyce....Potem by? chyba klasyczny w dziejach cz?owieka moment...kobieta si? zastanawia co m??czyzna mia? na my?li:-) moim zdaniem w tej wersji Dumy mi?o?? zaczyna si? w?a?nie wtedy....kiedy ludzie zaczynaj? my?le? ;-)

#6 2006-02-26 19:33:03

Caitriona
Użytkownik

Muzyka z tego filmu jest naprawd? pi?kna. W taki czysty, klasyczny sposób. S?ucham jej od jakiego? czasu i ci?gle nie mam do??. Zarówno "Darcy's Letter" jak i "Your Hands Are Cold" s? przejmuj?ce, fragmentami niepokoj?ce i pi?kne, ale mi osobi?cie najbardziej przypad? do gustu utwór "Postcard To Henry Purcell". Te solowe skrzypce... Gdy s?ysz? ten fragment to po prostu odp?ywam.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#7 2006-02-26 19:39:50

Caitriona
Użytkownik

A tak na marginesie to moje pozosta?e "naj" z p?yty to: skoczny "Meryton Townhall" i taki ?ywszy, bardziej dynamiczny utwór "Georgiana".

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#8 2006-02-26 19:44:43

Bonduelle
Użytkownik

"Darcy's Letter" - za dramatyzm. A "Meryton Downhall" te? lubi?, a? rwie si? ta?czy?/pl?sa?/podskakiwa? (chyba jestem inna :oops: roll )

#9 2006-02-26 20:00:47

Caitriona
Użytkownik

A "Meryton Downhall" te? lubi?, a? rwie si? ta?czy?/pl?sa?/podskakiwa? (chyba jestem inna :oops: roll )

Bonduelle - nie wydaje mi si?. Albo we dwie jeste?my nieco inne wink

#10 2006-02-26 20:02:30

Bonduelle
Użytkownik

W ogóle jak ogl?dam te bale z nowej "Dumy", to a? ?ciska, ?e nigdy czego? podobnego nie prze?yjemy roll

#11 2006-02-26 20:05:45

Margarett
Użytkownik

rzecz jasna Your hands are cold i Darcy's letter...Mr. Darcy jest te? fajne...zreszt? wszystko smile

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#12 2006-02-26 21:29:46

mara7
Użytkownik

Mnie sie podoba:
*A Postcard To Henry Purcell
*Darcy's Latter
*Living Scluptures of Pemberley(czy jako? tak wink )
*Lizie on the top of the world
*ach i w ogóle chyba wszystkie utwory do nowej Dumy, ale te co wymieni?am to wysuwaj? sie na pierwsze miejsca big_smile big_smile big_smile
Za muzyke to powinni dosta? Oskara!! big_smile big_smile Jak sobie tak s?ucham w domowym zaciszu..tych piosenek to jako? tak sie nastrajam...ach :oops:

#13 2006-02-27 15:46:50

Deska
Użytkownik

Tylko jak cz?owiek si? ca?ymi dniami snuje z ksi??k? przy muzyce i o ?wiecie zapomina to rodzina zaczyna dziwnie spogl?da?..... big_smile

#14 2006-02-27 18:35:58

Gosia
Użytkownik

Nie mam soundtracka, ale przesluchalam fragmenty i oto co mi sie podoba:
Dawn, Stars and Butterflies, The Secret Life of Daydreams, Darcy's Letter, Your Hands are Cold, Mrs. Darcy.
A w ogole jak slucham ta muzyke, (a zwlaszcza Dawn) to jakbym sluchala Chopina. Swietny soundtrack, choc mi sie podobaja tylko te romantyczne, teskne utwory.

#15 2006-02-27 22:02:01

Diana
Użytkownik

Te? mi si? te melodie kojarzy?y z Chopinem i w ogóle z muzyk? tego rodzaju. Na codzie? takiej nie s?ucham, ale w filmie mi pasowa?a.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#16 2006-04-03 22:02:46

Alraune
Użytkownik

Muzyka do filmu jest przepi?kna. Uzale?ni?am si? od niej "od pierwszego s?yszenia". Wstyd przyzna?, ale dopiero wczoraj, po paru tygodniach s?uchania soundtracku do P&P non stop, zago?ci?a na mojej playli?cie odmiana w postaci Tori Amos...
Zdecydowan? palm? pierwsze?stwa przyznaj? króciutkiemu, acz przecudownemu utworowi "Liz on Top of the World" - ten motyw pojawia si? te? w "Your Hands Are Cold" (Darcy przemierzaj?cy ??k? o ?wicie). Na drugim miejscu "A Postcard to Henry Purcell" - cudownie smutne skrzypce... No i "Darcy's Letter", utwór od pocz?tku do ko?ca idealny.
Musz? rozejrze? si? za innymi dokonaniami pana Marinellego, jestem pewna, ?e stworzy? wi?cej pi?knych rzeczy...

He's more myself than I am... Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

#17 2006-04-04 02:37:03

Caitriona
Użytkownik

Musz? rozejrze? si? za innymi dokonaniami pana Marinellego, jestem pewna, ?e stworzy? wi?cej pi?knych rzeczy...

Wiem, ?e w?a?nie on odpowiada za, moim zdaniem, ciekaw? ?cie?k? do ?wietnego filmu "Nieustraszeni bracia Grimm".

A tu ma?a próbka: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/426003

Muzyka z "P&P" jest fantastyczna. Uwielbiam j? i mog? s?ucha? ca?y czas...

#18 2006-04-04 20:27:32

Alraune
Użytkownik

Caitriona, dzi?ki za link, w?a?nie przes?uchuj? i podoba mi si?!

He's more myself than I am... Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

#19 2006-04-04 21:45:04

Caitriona
Użytkownik

Caitriona, dzi?ki za link, w?a?nie przes?uchuj? i podoba mi si?!

Nie ma za co smile
Przyznam, ?e bardzo mi si? ta muzyka spodoba?a ju? podczas ogl?dania "Nieustraszonych braci Grimm". ?wietnie wspó?gra z filmem i podkre?la to co si? w danym momencie dzieje na ekranie. W ogóle to polecam równie? sam film - naprawd? warto wink

#20 2006-05-05 21:42:42

ewelinka
Użytkownik

Napewno podoba? mi si? Darcy's Letter ( najbardziej mi utkwi?a),ale niestety reszy jako? nie do ko?ca pami?tam :cry:

#21 2006-05-05 23:41:55

aragonte
Użytkownik

W ogóle jak ogl?dam te bale z nowej "Dumy", to a? ?ciska, ?e nigdy czego? podobnego nie prze?yjemy roll

Wiecie co, dok?adnie tego to nie... ale co? da?oby si? zrobi? big_smile
Musz? pogada? z moj? kumpel? od ta?ców dawnych wink

Sceny (no i muzyk?) ta?ców z ostatniej "DiU" uwielbiam - równie? za zró?nicowanie ich stylu. A muzyka z bali przypomina mi pewn? p?ytk? z utworami Turlogha O'Carolana, cho? to podobie?stwo bierze si? pewnie st?d, ?e pochodza z tej samej epoki.

Czy "Darcy's Letter" rozbrzmiewa? te? wtedy, kiedy Lizzie sta?a na ska?ach i podziwia?a Derbyshire? Bo jesli tak, to mój nr 1 big_smile

#22 2006-05-06 13:02:21

Jeanne
Użytkownik

Mnie si? bardzo podoba muzyka jak si? zaczyna film...ta na samiu?kim pocz?tku. Ale ta jak Lizzy stoi na ska?ach te? jest ?liczna. Swoj? drog? ten widok a? zapiera dech....sama bym chcia?a tam pojecha?.

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#23 2006-05-06 13:21:11

Narya
Użytkownik

Jak ogl?da?am film pierwszy raz to muzyka wydawa?a mi si? zbyt narzucaj?ca - ?cie?ka d?wi?kowa nie powinna za bardzo przykuwa? uwagi i odwraca? jej od akcji filmu. Ale jak przes?ucha?am j? po filmie to uzna?am, ?e jest prze?liczna i podczas nast?pnego seansu ju? si? ni? zachwyca?am big_smile Najbardziej podoba mi si? utwór "Postcard To Henry Purcell". Te solowe skrzypce s? nieziemskie - mog? tego s?ucha? bez ko?ca 8)

#24 2006-07-21 22:05:51

lady_kasiek
Użytkownik

Ja w?asnie si? doerwac nie mog? smile

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#25 2006-07-21 22:06:16

lady_kasiek
Użytkownik