Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dla mnie najpi?kniejsza jest Darcy's Letter bo takie to smutne i przejmuj?ce-zw?aszcza ta wiolonczela....poza tym wszystkie melodie ta?ców,wi?kszo?ci nie ma na p?ycie...jak zwykle :-(
Ciekawa jestem który utwór podoba? wam si? najbardziej
Georginio, ja bym ch?tnie zag?osowa?a, tylko nie wiem, która to by?a melodia, jak Lizzy w deszczu lecia?a przez most, by potem spoka? nastawionego na wyznania mi?o?ci Darcy'ego. Prosz? o podpowied?!
Ta scena to pocz?tek melodii Darcy's Letter,jak ona biegnie przez most,potem w trakcie o?wiadczyn jest cisza,a po wszystkim leci dalszy ci?g dalszy melodii
Ubostwiam utwor "Your Hands Are Cold" jest taki piekny i przejmujacy... szczegonie moment w ktorym wchodzi wiolenczolela. Wzbudza to we mnie bardzo duzo emocji. I mysle ze w kazdej osobie kochajacej muzyke rownie moco.
"Darcy's Letter" rownierz bardzo mi sie podoba. W?asciwie to te dwa utwory przesluichiwalam najczesciej
A co s?dzicie o ta?cu Lizzy i Darcy'ego tzn "Postcard..." ?liczna jest ta melodia....a je?li chodzi o taniec,to mia?am wra?enie,?e to 'zagadywanie' Darcyego przez Lizzy ?wiadczy?o o ej wielkim zak?opotaniu.
A ju? to,?e powiedzia?,?e ma nadzieje by? bardziej zrozumia?ym w przysz?o?ci....!!!...bior?c pod uwag? ówczesne konwenanse to zabrzmia?o ju? niemal jak o?wiadczyny!
I to przy takiej muzyce....Potem by? chyba klasyczny w dziejach cz?owieka moment...kobieta si? zastanawia co m??czyzna mia? na my?li:-) moim zdaniem w tej wersji Dumy mi?o?? zaczyna si? w?a?nie wtedy....kiedy ludzie zaczynaj? my?le? ;-)
Muzyka z tego filmu jest naprawd? pi?kna. W taki czysty, klasyczny sposób. S?ucham jej od jakiego? czasu i ci?gle nie mam do??. Zarówno "Darcy's Letter" jak i "Your Hands Are Cold" s? przejmuj?ce, fragmentami niepokoj?ce i pi?kne, ale mi osobi?cie najbardziej przypad? do gustu utwór "Postcard To Henry Purcell". Te solowe skrzypce... Gdy s?ysz? ten fragment to po prostu odp?ywam.
A tak na marginesie to moje pozosta?e "naj" z p?yty to: skoczny "Meryton Townhall" i taki ?ywszy, bardziej dynamiczny utwór "Georgiana".
"Darcy's Letter" - za dramatyzm. A "Meryton Downhall" te? lubi?, a? rwie si? ta?czy?/pl?sa?/podskakiwa? (chyba jestem inna :oops: )
A "Meryton Downhall" te? lubi?, a? rwie si? ta?czy?/pl?sa?/podskakiwa? (chyba jestem inna :oops:
)
Bonduelle - nie wydaje mi si?. Albo we dwie jeste?my nieco inne
W ogóle jak ogl?dam te bale z nowej "Dumy", to a? ?ciska, ?e nigdy czego? podobnego nie prze?yjemy
rzecz jasna Your hands are cold i Darcy's letter...Mr. Darcy jest te? fajne...zreszt? wszystko
Mnie sie podoba:
*A Postcard To Henry Purcell
*Darcy's Latter
*Living Scluptures of Pemberley(czy jako? tak )
*Lizie on the top of the world
*ach i w ogóle chyba wszystkie utwory do nowej Dumy, ale te co wymieni?am to wysuwaj? sie na pierwsze miejsca
Za muzyke to powinni dosta? Oskara!!
Jak sobie tak s?ucham w domowym zaciszu..tych piosenek to jako? tak sie nastrajam...ach :oops:
Tylko jak cz?owiek si? ca?ymi dniami snuje z ksi??k? przy muzyce i o ?wiecie zapomina to rodzina zaczyna dziwnie spogl?da?.....
Nie mam soundtracka, ale przesluchalam fragmenty i oto co mi sie podoba:
Dawn, Stars and Butterflies, The Secret Life of Daydreams, Darcy's Letter, Your Hands are Cold, Mrs. Darcy.
A w ogole jak slucham ta muzyke, (a zwlaszcza Dawn) to jakbym sluchala Chopina. Swietny soundtrack, choc mi sie podobaja tylko te romantyczne, teskne utwory.
Te? mi si? te melodie kojarzy?y z Chopinem i w ogóle z muzyk? tego rodzaju. Na codzie? takiej nie s?ucham, ale w filmie mi pasowa?a.
Muzyka do filmu jest przepi?kna. Uzale?ni?am si? od niej "od pierwszego s?yszenia". Wstyd przyzna?, ale dopiero wczoraj, po paru tygodniach s?uchania soundtracku do P&P non stop, zago?ci?a na mojej playli?cie odmiana w postaci Tori Amos...
Zdecydowan? palm? pierwsze?stwa przyznaj? króciutkiemu, acz przecudownemu utworowi "Liz on Top of the World" - ten motyw pojawia si? te? w "Your Hands Are Cold" (Darcy przemierzaj?cy ??k? o ?wicie). Na drugim miejscu "A Postcard to Henry Purcell" - cudownie smutne skrzypce... No i "Darcy's Letter", utwór od pocz?tku do ko?ca idealny.
Musz? rozejrze? si? za innymi dokonaniami pana Marinellego, jestem pewna, ?e stworzy? wi?cej pi?knych rzeczy...
Musz? rozejrze? si? za innymi dokonaniami pana Marinellego, jestem pewna, ?e stworzy? wi?cej pi?knych rzeczy...
Wiem, ?e w?a?nie on odpowiada za, moim zdaniem, ciekaw? ?cie?k? do ?wietnego filmu "Nieustraszeni bracia Grimm".
A tu ma?a próbka: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/426003
Muzyka z "P&P" jest fantastyczna. Uwielbiam j? i mog? s?ucha? ca?y czas...
Caitriona, dzi?ki za link, w?a?nie przes?uchuj? i podoba mi si?!
Caitriona, dzi?ki za link, w?a?nie przes?uchuj? i podoba mi si?!
Nie ma za co
Przyznam, ?e bardzo mi si? ta muzyka spodoba?a ju? podczas ogl?dania "Nieustraszonych braci Grimm". ?wietnie wspó?gra z filmem i podkre?la to co si? w danym momencie dzieje na ekranie. W ogóle to polecam równie? sam film - naprawd? warto
Napewno podoba? mi si? Darcy's Letter ( najbardziej mi utkwi?a),ale niestety reszy jako? nie do ko?ca pami?tam :cry:
W ogóle jak ogl?dam te bale z nowej "Dumy", to a? ?ciska, ?e nigdy czego? podobnego nie prze?yjemy
Wiecie co, dok?adnie tego to nie... ale co? da?oby si? zrobi?
Musz? pogada? z moj? kumpel? od ta?ców dawnych
Sceny (no i muzyk?) ta?ców z ostatniej "DiU" uwielbiam - równie? za zró?nicowanie ich stylu. A muzyka z bali przypomina mi pewn? p?ytk? z utworami Turlogha O'Carolana, cho? to podobie?stwo bierze si? pewnie st?d, ?e pochodza z tej samej epoki.
Czy "Darcy's Letter" rozbrzmiewa? te? wtedy, kiedy Lizzie sta?a na ska?ach i podziwia?a Derbyshire? Bo jesli tak, to mój nr 1
Mnie si? bardzo podoba muzyka jak si? zaczyna film...ta na samiu?kim pocz?tku. Ale ta jak Lizzy stoi na ska?ach te? jest ?liczna. Swoj? drog? ten widok a? zapiera dech....sama bym chcia?a tam pojecha?.
Jak ogl?da?am film pierwszy raz to muzyka wydawa?a mi si? zbyt narzucaj?ca - ?cie?ka d?wi?kowa nie powinna za bardzo przykuwa? uwagi i odwraca? jej od akcji filmu. Ale jak przes?ucha?am j? po filmie to uzna?am, ?e jest prze?liczna i podczas nast?pnego seansu ju? si? ni? zachwyca?am Najbardziej podoba mi si? utwór "Postcard To Henry Purcell". Te solowe skrzypce s? nieziemskie - mog? tego s?ucha? bez ko?ca 8)
Ja w?asnie si? doerwac nie mog?
Ja w?asnie si? doerwac nie mog?