Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
A czy w ogóle urodził się ktoś taki kto by wpadł na pomysł krytykowania wielkiego Seana?!
On jest najlepszym przykładem na to, że mężczyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu się rozwija "czynsz nie"? ;-)
ja tam twierdze uparcie ze boski Mateuszek zyska z wiekiem!!!tzn nie wiem czy moze byc kochanszy niz jest teraz:-) poczekamy uwidzimy!
Sean jest faktycznie jak wino. a poza tym mówi się o nim, że tylko On i myszka Miki nie kłócą się w Hollywod o pieniądze.
Mateuszka też nie pozowle skrzywdzić.Jest uroczy i też ma szanse być winem.
Szanse!?On już jest winem!I to nie jakims z kartonu za 5,60 w wiejskim sklepie,winko pierwsza klasa....bułgarskie;-) (bo że francuskie to banalnie;-)
Tak serio Mateuszek reprezentuje dla mnie prawdziwy kunszt aktorski,nie jest wyfiokowany jak np Zakościelny, nie wygląda na jakiegoś tam metro, chłop z krwi i kości.....no i akustycznie powali każdego!!!
Czekam na inne jego role,mam nadzieje,że pod Dumie wrzucą go w jakiś równie dobry film....
Echhh....szkoda,że z tej dumy nie zrobili serialu to by się Mateuszek bardziej wykazał....a tu w filmie,on dla mnie jest jak DUCH!pojawia się w takich nieoczekiwanych momentach, wyłania się jak z tej mgły;-)
dobra poniosło mnie!
Jeżeli juz koniecznie chcesz uważać, że jest już winkiem to może lepiej australijskim (tylko nie bułgarskim), bo to są ostatnio najmodniejsze i najdroższe wina (tu kładę naciska na najdroższe pod kątem Mateuszka)
On jest najlepszym przykładem na to, że mężczyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu się rozwija "czynsz nie"? ;-)
A juści!!!
Jeżeli juz koniecznie chcesz uważać, że jest już winkiem to może lepiej australijskim (tylko nie bułgarskim), bo to są ostatnio najmodniejsze i najdroższe wina (tu kładę naciska na najdroższe pod kątem Mateuszka)
ok może być...tyle,że ja lubię bułgarskie tak jak Mateuszka więc mi się tak ułożyło smakowo;-)
Nie jest dobre to, co drogie, a to co dobre
Jakoś marnie mi się widzi Australia jako kraj winnej latorośli. Ale Bułgaria? Ciepło, aromat, smak, klimat, . Tiaaaa. Bułgaria i wino - jak najbardziej mi pasi
do tego jeszcze cudna bułgarska muzyka i Mateuszek of kors!
...juz mi wiecej do szczecia nie potrzeba!
A propos Mateuszka to wlasnie doszlam do wniosku ze najcudniej prezentowal siÄ™ w Rosings kiedy mial to jedno ze swoich naglych wejsc!
a widziałyście mine jaka zrobil Collins ktory stał własciwie na pierwszym planie ale lekko byl zamazany....takie mial oczka w ktorych widac bylo fascynacje Mateuszkiem ktora smiem twierdzic dorownywala fascynacji w wykonaniu Lizzy;-)
do tego jeszcze cudna bułgarska muzyka i Mateuszek of kors!
To ja wole pyszne irlandzkie piwo i kilka jigów
I innego (celtyckiego) pana na dokładkę. Ot chociażby Ioana Gruffudda, czy Beana, Connerego (może tym razem juniora) i kilku innych, którzy mi wylecieli z głowy
ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z duża ilością fletow i harfy az do znudzenia:-)
A młody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)
ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z duża ilością fletow i harfy az do znudzenia:-)
A młody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)
Ja lubiÄ™ wszystko, ale do piwa bardziej pasujÄ… jigi wystukiwane podkutymi butkami
Co do Connerego juniora, nie o Robina mi chodzilo. Chociaż nadal będę powtarzać - zdecydowanie lubię blondi
Taa, a pozniej: Co Pan tu robi???
Taaa było to jedno z tych "nietuzinkowych" zachowań Lizzy 2005 niepraftasz?
"nietuzinkowych" to lagodne okreslenie
Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykląć nie pozwalają
Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykląć nie pozwalają
A przekląć? Chyba też nie. Zresztą kogo?
z ciekawostek na temat...Pemberley stoi już za ponad 60 zl!!!a jeszcze 2 dni aukcji.Myslicie ze zdoła osiągnąć magiczne 10 tys:-)?
Ciekawe, jaką szczęśliwy nabywca (czy raczej nabywczyni) będzie miał minę, gdy wreszcie dotrze do niego, na co wydał taką kasę...
Jak dotad przebili do 61 Coz... skoro nie jest to napisane przez Austen to nie wiem czy sie pokusze. Zapewne przeczytam, ale chyba nie nabede tej pozycji ze strony allegro - cena jest zbyt wygorowana. A ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?
P.S. Za to ostatnio kupilam po raz kolejny "D&U" Tym razem dla okladki z filmu, gdzie mozna zobaczyc Darcy'ego
Pobudza wyobraznie
Kiedy juz uporam sie z zobowiazaniami wobec inventive bede musiala zmobilizowac sily i zrobic fanlisting Matthew Macfadyen
ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?
To się nie daje czytać.
W obu książkach - bo pani Tennant napisała po "Pemberley" jeszcze jego kontynuację pt. "Niedobrana para" - roi się od chorych pomysłów autorki i ewidentnych dowodów, że "Dumę" nie tyle przeczytała, co przejrzała (a i to pobieżnie).
Na Allegro kolejne kontynuacje ksiazek JA do kupienia.
I znowu w tej samej cenie.
Jeju kto na to leci?