Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-02-12 16:11:37

Alison
Użytkownik

Re: Pemberley do kupienia!

A czy w ogóle urodzi? si? kto? taki kto by wpad? na pomys? krytykowania wielkiego Seana?! yikes
On jest najlepszym przyk?adem na to, ?e m??czyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu si? rozwija "czynsz nie"? ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#27 2006-02-12 16:16:07

Georginia
Użytkownik

ja tam twierdze uparcie ze boski Mateuszek zyska z wiekiem!!!tzn nie wiem czy moze byc kochanszy niz jest teraz:-) poczekamy uwidzimy!

#28 2006-02-12 16:23:39

Kaziuta
Użytkownik

Sean jest faktycznie jak wino. a poza tym mówi si? o nim, ?e tylko On i myszka Miki nie k?óc? si? w Hollywod o pieni?dze.
Mateuszka te? nie pozowle skrzywdzi?.Jest uroczy i te? ma szanse by? winem.

#29 2006-02-12 16:32:23

Georginia
Użytkownik

Szanse!?On ju? jest winem!I to nie jakims z kartonu za 5,60 w wiejskim sklepie,winko pierwsza klasa....bu?garskie;-) (bo ?e francuskie to banalnie;-)

Tak serio Mateuszek reprezentuje dla mnie prawdziwy kunszt aktorski,nie jest wyfiokowany jak np Zako?cielny, nie wygl?da na jakiego? tam metro, ch?op z krwi i ko?ci.....no i akustycznie powali ka?dego!!!
Czekam na inne jego role,mam nadzieje,?e pod Dumie wrzuc? go w jaki? równie dobry film....
Echhh....szkoda,?e z tej dumy nie zrobili serialu to by si? Mateuszek bardziej wykaza?....a tu w filmie,on dla mnie jest jak DUCH!pojawia si? w takich nieoczekiwanych momentach, wy?ania si? jak z tej mg?y;-)
dobra ponios?o mnie!

#30 2006-02-12 16:44:55

Kaziuta
Użytkownik

Je?eli juz koniecznie chcesz uwa?a?, ?e jest ju? winkiem to mo?e lepiej australijskim (tylko nie bu?garskim), bo to s? ostatnio najmodniejsze i najdro?sze wina (tu k?ad? naciska na najdro?sze pod k?tem Mateuszka)

#31 2006-02-12 17:08:41

AineNiRigani
Użytkownik

On jest najlepszym przyk?adem na to, ?e m??czyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu si? rozwija "czynsz nie"? ;-)

A ju?ci!!!

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#32 2006-02-12 21:10:14

Georginia
Użytkownik

Je?eli juz koniecznie chcesz uwa?a?, ?e jest ju? winkiem to mo?e lepiej australijskim (tylko nie bu?garskim), bo to s? ostatnio najmodniejsze i najdro?sze wina (tu k?ad? naciska na najdro?sze pod k?tem Mateuszka)

ok mo?e by?...tyle,?e ja lubi? bu?garskie tak jak Mateuszka wi?c mi si? tak u?o?y?o smakowo;-)

#33 2006-02-12 21:21:40

AineNiRigani
Użytkownik

Nie jest dobre to, co drogie, a to co dobre big_smile
Jako? marnie mi si? widzi Australia jako kraj winnej latoro?li. Ale Bu?garia? Ciep?o, aromat, smak, klimat, . Tiaaaa. Bu?garia i wino - jak najbardziej mi pasi big_smile

#34 2006-02-12 21:42:11

Georginia
Użytkownik

do tego jeszcze cudna bu?garska muzyka i Mateuszek of kors!
...juz mi wiecej do szczecia nie potrzeba!
A propos Mateuszka to wlasnie doszlam do wniosku ze najcudniej prezentowal si? w Rosings kiedy mial to jedno ze swoich naglych wejsc!

#35 2006-02-12 21:48:14

Gosia
Użytkownik

Taa, a pozniej: Co Pan tu robi???

#36 2006-02-12 21:55:10

Georginia
Użytkownik

a widzia?y?cie mine jaka zrobil Collins ktory sta? w?asciwie na pierwszym planie ale lekko byl zamazany....takie mial oczka w ktorych widac bylo fascynacje Mateuszkiem ktora smiem twierdzic dorownywala fascynacji w wykonaniu Lizzy;-)

#37 2006-02-12 21:56:14

AineNiRigani
Użytkownik

do tego jeszcze cudna bu?garska muzyka i Mateuszek of kors!

To ja wole pyszne irlandzkie piwo i kilka jigów big_smile
I innego (celtyckiego) pana na dok?adk?. Ot chocia?by Ioana Gruffudda, czy Beana, Connerego (mo?e tym razem juniora) i kilku innych, którzy mi wylecieli z g?owy big_smile

#38 2006-02-12 22:00:15

Georginia
Użytkownik

ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z du?a ilo?ci? fletow i harfy az do znudzenia:-)

A m?ody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)

#39 2006-02-12 22:06:01

AineNiRigani
Użytkownik

ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z du?a ilo?ci? fletow i harfy az do znudzenia:-)

A m?ody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)

Ja lubi? wszystko, ale do piwa bardziej pasuj? jigi wystukiwane podkutymi butkami big_smile
Co do Connerego juniora, nie o Robina mi chodzilo. Chocia? nadal b?d? powtarza? - zdecydowanie lubi? blondi big_smile

#40 2006-02-12 22:12:07

Alison
Użytkownik

Taa, a pozniej: Co Pan tu robi???

Taaa by?o to jedno z tych "nietuzinkowych" zachowa? Lizzy 2005 niepraftasz?

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#41 2006-02-12 22:13:25

Gosia
Użytkownik

"nietuzinkowych" to lagodne okreslenie big_smile

#42 2006-02-12 22:16:01

Alison
Użytkownik

"nietuzinkowych" to lagodne okreslenie big_smile

Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykl?? nie pozwalaj? wink

#43 2006-02-12 22:31:13

AineNiRigani
Użytkownik

Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykl?? nie pozwalaj? wink

A przekl??? Chyba te? nie. Zreszt? kogo?

#44 2006-02-14 15:38:13

Georginia
Użytkownik

z ciekawostek na temat...Pemberley stoi ju? za ponad 60 zl!!!a jeszcze 2 dni aukcji.Myslicie ze zdo?a osi?gn?? magiczne 10 tys:-)?

#45 2006-02-14 20:56:32

Maryann
Użytkownik

Ciekawe, jak? szcz??liwy nabywca (czy raczej nabywczyni) b?dzie mia? min?, gdy wreszcie dotrze do niego, na co wyda? tak? kas?...

#46 2006-02-14 22:50:44

GeorgianaDarcy
Użytkownik

Jak dotad przebili do 61 big_smile Coz... skoro nie jest to napisane przez Austen to nie wiem czy sie pokusze. Zapewne przeczytam, ale chyba nie nabede tej pozycji ze strony allegro - cena jest zbyt wygorowana. A ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?

P.S. Za to ostatnio kupilam po raz kolejny "D&U" big_smile Tym razem dla okladki z filmu, gdzie mozna zobaczyc Darcy'ego big_smile Pobudza wyobraznie big_smile Kiedy juz uporam sie z zobowiazaniami wobec inventive bede musiala zmobilizowac sily i zrobic fanlisting Matthew Macfadyen big_smile

You have bewitched me body and soul.

#47 2006-02-15 20:52:32

Maryann
Użytkownik

ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?

To si? nie daje czyta?.
W obu ksi??kach - bo pani Tennant napisa?a po "Pemberley" jeszcze jego kontynuacj? pt. "Niedobrana para" - roi si? od chorych pomys?ów autorki i ewidentnych dowodów, ?e "Dum?" nie tyle przeczyta?a, co przejrza?a (a i to pobie?nie).

#48 2006-03-23 22:06:13

Gosia
Użytkownik

Na Allegro kolejne kontynuacje ksiazek JA do kupienia.

#49 2006-03-23 22:11:32

AineNiRigani
Użytkownik

I znowu w tej samej cenie.
Jeju kto na to leci?

#50 2006-03-23 22:13:22

Gosia
Użytkownik

A poprzednie zostaly sprzedane, pamietasz?

Stopka forum