Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A czy w ogóle urodzi? si? kto? taki kto by wpad? na pomys? krytykowania wielkiego Seana?!
On jest najlepszym przyk?adem na to, ?e m??czyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu si? rozwija "czynsz nie"? ;-)
ja tam twierdze uparcie ze boski Mateuszek zyska z wiekiem!!!tzn nie wiem czy moze byc kochanszy niz jest teraz:-) poczekamy uwidzimy!
Sean jest faktycznie jak wino. a poza tym mówi si? o nim, ?e tylko On i myszka Miki nie k?óc? si? w Hollywod o pieni?dze.
Mateuszka te? nie pozowle skrzywdzi?.Jest uroczy i te? ma szanse by? winem.
Szanse!?On ju? jest winem!I to nie jakims z kartonu za 5,60 w wiejskim sklepie,winko pierwsza klasa....bu?garskie;-) (bo ?e francuskie to banalnie;-)
Tak serio Mateuszek reprezentuje dla mnie prawdziwy kunszt aktorski,nie jest wyfiokowany jak np Zako?cielny, nie wygl?da na jakiego? tam metro, ch?op z krwi i ko?ci.....no i akustycznie powali ka?dego!!!
Czekam na inne jego role,mam nadzieje,?e pod Dumie wrzuc? go w jaki? równie dobry film....
Echhh....szkoda,?e z tej dumy nie zrobili serialu to by si? Mateuszek bardziej wykaza?....a tu w filmie,on dla mnie jest jak DUCH!pojawia si? w takich nieoczekiwanych momentach, wy?ania si? jak z tej mg?y;-)
dobra ponios?o mnie!
Je?eli juz koniecznie chcesz uwa?a?, ?e jest ju? winkiem to mo?e lepiej australijskim (tylko nie bu?garskim), bo to s? ostatnio najmodniejsze i najdro?sze wina (tu k?ad? naciska na najdro?sze pod k?tem Mateuszka)
On jest najlepszym przyk?adem na to, ?e m??czyzna jak wino z wiekiem szlachetnieje i bukiet mu si? rozwija "czynsz nie"? ;-)
A ju?ci!!!
Je?eli juz koniecznie chcesz uwa?a?, ?e jest ju? winkiem to mo?e lepiej australijskim (tylko nie bu?garskim), bo to s? ostatnio najmodniejsze i najdro?sze wina (tu k?ad? naciska na najdro?sze pod k?tem Mateuszka)
ok mo?e by?...tyle,?e ja lubi? bu?garskie tak jak Mateuszka wi?c mi si? tak u?o?y?o smakowo;-)
Nie jest dobre to, co drogie, a to co dobre
Jako? marnie mi si? widzi Australia jako kraj winnej latoro?li. Ale Bu?garia? Ciep?o, aromat, smak, klimat, . Tiaaaa. Bu?garia i wino - jak najbardziej mi pasi
do tego jeszcze cudna bu?garska muzyka i Mateuszek of kors!
...juz mi wiecej do szczecia nie potrzeba!
A propos Mateuszka to wlasnie doszlam do wniosku ze najcudniej prezentowal si? w Rosings kiedy mial to jedno ze swoich naglych wejsc!
a widzia?y?cie mine jaka zrobil Collins ktory sta? w?asciwie na pierwszym planie ale lekko byl zamazany....takie mial oczka w ktorych widac bylo fascynacje Mateuszkiem ktora smiem twierdzic dorownywala fascynacji w wykonaniu Lizzy;-)
do tego jeszcze cudna bu?garska muzyka i Mateuszek of kors!
To ja wole pyszne irlandzkie piwo i kilka jigów
I innego (celtyckiego) pana na dok?adk?. Ot chocia?by Ioana Gruffudda, czy Beana, Connerego (mo?e tym razem juniora) i kilku innych, którzy mi wylecieli z g?owy
ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z du?a ilo?ci? fletow i harfy az do znudzenia:-)
A m?ody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)
ech no celtic rulez aussi:-)
Tyle ze ja w tych rejonach to zdecydowanie lubie mgliste piesni i romantyczne ballady z du?a ilo?ci? fletow i harfy az do znudzenia:-)
A m?ody Connery fuj!Robin blondyn juz dawno dorobil sie ekskomuniki.
Ja tam jestem wierna Michaelowi Praedowi!Do konca zycia! (jak przystalo na pierwsza milosc:-)
Ja lubi? wszystko, ale do piwa bardziej pasuj? jigi wystukiwane podkutymi butkami
Co do Connerego juniora, nie o Robina mi chodzilo. Chocia? nadal b?d? powtarza? - zdecydowanie lubi? blondi
Taa, a pozniej: Co Pan tu robi???
Taaa by?o to jedno z tych "nietuzinkowych" zachowa? Lizzy 2005 niepraftasz?
"nietuzinkowych" to lagodne okreslenie
Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykl?? nie pozwalaj?
Bo to podobno eleganckie forum. Nawet przykl?? nie pozwalaj?
A przekl??? Chyba te? nie. Zreszt? kogo?
z ciekawostek na temat...Pemberley stoi ju? za ponad 60 zl!!!a jeszcze 2 dni aukcji.Myslicie ze zdo?a osi?gn?? magiczne 10 tys:-)?
Ciekawe, jak? szcz??liwy nabywca (czy raczej nabywczyni) b?dzie mia? min?, gdy wreszcie dotrze do niego, na co wyda? tak? kas?...
Jak dotad przebili do 61 Coz... skoro nie jest to napisane przez Austen to nie wiem czy sie pokusze. Zapewne przeczytam, ale chyba nie nabede tej pozycji ze strony allegro - cena jest zbyt wygorowana. A ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?
P.S. Za to ostatnio kupilam po raz kolejny "D&U" Tym razem dla okladki z filmu, gdzie mozna zobaczyc Darcy'ego
Pobudza wyobraznie
Kiedy juz uporam sie z zobowiazaniami wobec inventive bede musiala zmobilizowac sily i zrobic fanlisting Matthew Macfadyen
ksiazka nie uzyskala zbyt pochlebnych recenzji. Czy ktos z forumowiczow juz to przeczytal?
To si? nie daje czyta?.
W obu ksi??kach - bo pani Tennant napisa?a po "Pemberley" jeszcze jego kontynuacj? pt. "Niedobrana para" - roi si? od chorych pomys?ów autorki i ewidentnych dowodów, ?e "Dum?" nie tyle przeczyta?a, co przejrza?a (a i to pobie?nie).
Na Allegro kolejne kontynuacje ksiazek JA do kupienia.
I znowu w tej samej cenie.
Jeju kto na to leci?