Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
W±tek Zamkniêty
Caitriona! Avatar! Zdradziłaś Colina? 8O
Ja oczywiście też ściągnęłam
A jakie piękne tam są tapety na pulpit (teraz będę mogła sobie zmieniać, co jakieś czas na nową z tego serialu)
Moniko, piękną stronkę znalazłaś!
Ja też co i rusz zmieniam na nową, tyle jest pięknych tapetek że nie sposób zostać przy jednej
A to jest nowy filmik z Richardem, ciekawe miał role :oops:
http://www.savefile.com/files.php?fid=8995317
Pamiętacie, że dzisiaj jest serial z Richardem na BBC Prime "Dom na wrzosowisku" o 23,50?
Ja już wczoraj kupiłam nową kasetę i nawet video już zaprogramowałam 8)
Caitriona! Avatar! Zdradziłaś Colina? 8O
Tak. Przyznaję się... Biję się w piersi, aż dudni... Ale to tak na jakiś czas... Colin i tak zawsze będzie na pierwszym miejscu!
Ja też będę nagrywać, bo to strasznie póżno poleci.
Moniczko dodawaj tu wszystkie wiadomości, stronki, grafikę, tapety do North, bo masz tu wierne miłośniczki tego serialu.
A ja jestem wniebowzięta tą nową stronką, którą dodałaś. Normalnie z niej nie wychodzę.
Jak tylko znajdÄ™ coÅ› ciekawego to wklejÄ™ linka
Dzięki Gitko za info o "Mary Bryant", właśnie ściągnęłam jeden odcinek, nie mogłam czekać aż dwóch tygodni do emisji na Hallmarku - i powiem tylko jedno - jestem oczarowana Ralphem (Davenport) :oops: I miałaś rację, że ciemny z niego typ, ale tacy są najbardziej interesujący i fascynujący 8) Nie mam pojęcia co dalej będzie się tam działo, ale jak narazie wrażenie jest piorunujące (choć oczywiście to nic nie zmienia w mojej fascynacji N&S i Thorntonem )
Caitriona
Taaa, najpierw oddasz polowe avatarka komus innemu, potem 3/4 a w koncu nie bedzie w nim Colina ani sladu ....
No co ja poradzÄ™?!
Uwielbiam Colina i "P&P", ale dziewczyny (gł. Monika) zaraziły mnie również uwielbieniem do "N&S"... I teraz jestem rozdarta... Dlatego ta "avatarkowa bigamia".
A w moim serduszku jest wystarczająco dużo miejsca dla Darcego i Thorntona
Choć przyznam Caitriono, że pomysłowo rozwiązałaś ten problem. Ani Thorton ani Colinek nie będą czuli się urażeni
Beda, bo zaden z nich nie bedzie juz tym JEDYNYM
A w moim serduszku jest wystarczająco dużo miejsca dla Darcego i Thorntona
To tak jak u mnie
Choć przyznam Caitriono, że pomysłowo rozwiązałaś ten problem. Ani Thorton ani Colinek nie będą czuli się urażeni
I o to mi chodziło (choć wykonanie marne)
Beda, bo zaden z nich nie bedzie juz tym JEDYNYM
Ale obydwaj się liczą jednakowo i to jest najważniejsze
Drogie panie,skontaktuję się z Wami,gdy lista nie_Wildsteina będzie gotowa.
Podobnie jak Moniś za każdym razem odkrywam w serialu coś/kogoś nowego. Ostatnio uwielbiam obserwować losy Nicka. Tyle jest ciepła i dobroci na twarzy Brendana Coyle'a.
Postać została napisana bardzo ciekawie. Higgins jest do bólu uczciwy,ogromnie pracowity,inteligentny. Ma odwagę upomnieć się o lepsze warunki pracy,ale robi to w sposób cywilizowany.
Ważna jest jego relacja z dziećmi. Wzruszam się, kiedy Nick opowiada Margaret o tym,że zawsze pragnał,aby Bessy miała "normalne" dzieciństwo,bez katorżniczej pracy.
Myślę,że Higgins mogłby zakochać się w Fanny Thornton. Taki związek byłby dla F. lekcją przetrwania.Podobnie jak dla Darcy'ego małżeństwo z Lizzie.
Ps.
Monika,dzięki za cudną stronkę. Wygaszać i tapetę już zainstalowałam.
No i jak Monika widziałaś już pierwszy odcinek "Sparkhouse" (2002)?
Bo ja już nie mogę się doczekać następnego odcinka (są trzy)
Właśnie sobie pooglądałam tę stronkę
http://www.yorkshirewench.co.uk/sparkhouse.htm
Ależ Richard ma rolę, jego postać dopiero się chyba rozwinie w następnych częściach. A swoją drogą tematyka serialu mogłaby pasować i do XIX wieku.
Popatrz jakie streszczenie znalazłam do Sparkhouse
Osadzona wśród przepięknych i jednocześnie pełnych dramatyzmu, wiejskich krajobrazów Yorkshire, ponura opowieść o parze urodzonych pod nieszczęśliwą gwiazdą kochanków oraz potwornym sekrecie rodzinnym - Wichrowe wzgórza XXI wieku.
Carol Bolton jest zadziorna, namiętna i nierozważna. Życie jej nie oszczędzało. Mieszka na podupadającej farmie Sparkhouse z ojcem pijakiem o imieniu Richard, jednak z pełną determinacją gotowa jest chronić najbliższe jej osoby - młodszą siostrę i swoją dziecięcą sympatię, Andrew Lawtona. Andrew wywodzi się z zapewniającej pozorne bezpieczeństwo klasy średniej i wybiera się właśnie na studia, a jednak jego dom rodzinny tak samo pełen jest niewypowiedzianych napięć pomiędzy rodzicami. Jednym z ich głównych problemów jest Carol - dziewczyna pod każdym względem nieodpowiednia na synową: jest szalona, zła, pochodząca z niewłaściwych sfer, a znajomość z nią to źródło niebezpieczeństw. A jednak Carol ma na Andrew wpływ całkowicie wymykający się spod kontroli rodziców. Kiedy matka Carol odchodzi z domu, dziewczyna bierze na siebie odpowiedzialność za młodszą siostrę i prowadzenie farmy. Rodzice Andrew uciekają się do wszelkich wybiegów, wykorzystując wreszcie znany im okropny sekret, byle tylko poróżnić Carol i Andrew. Gdy ten poznaje Becky, zdolną, pięknooką studentkę, wydaje się, że ich plany wreszcie się powiodły. Tyle tylko, że Andrew wciąż kocha Carol. A kiedy ją znowu spotyka, nie da się zaprzeczyć intensywności łączącego ich uczucia i nie ma ucieczki przed niezwykłymi konsekwencjami ich miłości dla każdego z nich.
No co ja poradzÄ™?!
Uwielbiam Colina i "P&P", ale dziewczyny (gł. Monika) zaraziły mnie również uwielbieniem do "N&S"... I teraz jestem rozdarta... Dlatego ta "avatarkowa bigamia".
Znalazłam dziś takie coś - może już widziałyście, ale jeśli nie, to... enjoy :-)
http://cleobulle.perso.cegetel.net/nort … south.html
Znalazłam dziś takie coś - może już widziałyście, ale jeśli nie, to... enjoy :-)
http://cleobulle.perso.cegetel.net/nort … south.html
Ja się przyznam, że nie znam tej stronki.
Dzięki wielkie Gosiu!
Oglądałam Gitko. Pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu wrzuciłam kasetę, rzuciłam się na kanapę i puściłam sobie "Sparkhouse". Piękny film, cudne widoki, ciekawa historia no i nieśmiały John :oops: Scena w pubie była świetna. Nie mogę doczekać się kolejnych dwóch odcinków
Ja się przyznam, że nie znam tej stronki.
Dzięki wielkie Gosiu!
Cieszę się, że mogłam Wam sprawić przyjemność :-) Sama mam nadzieję, że w końcu zobaczę - coś tam mi ciągnie, ale staaasznie wolno...
Cieszę się, że mogłam Wam sprawić przyjemność :-) Sama mam nadzieję, że w końcu zobaczę - coś tam mi ciągnie, ale staaasznie wolno...
Gosiu, ale to nie ma problemu! Skontaktuj siÄ™ ze mnÄ… na maila
Gosiu, ale to nie ma problemu! Skontaktuj siÄ™ ze mnÄ… na maila
Nie chcę robić zamieszania. Jeśli będziesz wysyłać film Aine, to ja się z Nią tak umówiłam, że Ona z kolei mnie prześle. Chyba że Aine zrezygnowała :-)
Gosieńko!!!
No!!! Żeby mi to było przedostatni raz!!!
W±tek Zamkniêty