Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#126 2006-03-15 14:00:39

Alison
Użytkownik

Re: Napisy do "North and south"

Caitriona! Avatar! Zdradzi?a? Colina? 8O

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#127 2006-03-15 14:51:29

Gitka
Użytkownik

Ja oczywi?cie te? ?ci?gn??am lol
A jakie pi?kne tam s? tapety na pulpit (teraz b?d? mog?a sobie zmienia?, co jakie? czas na now? z tego serialu)
Moniko, pi?kn? stronk? znalaz?a?!

#128 2006-03-15 15:33:10

Monika24
Użytkownik

Ja te? co i rusz zmieniam na now?, tyle jest pi?knych tapetek ?e nie sposób zosta? przy jednej smile

A to jest nowy filmik z Richardem, ciekawe mia? role :oops:

http://www.savefile.com/files.php?fid=8995317

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#129 2006-03-15 15:37:00

Gitka
Użytkownik

Pami?tacie, ?e dzisiaj jest serial z Richardem na BBC Prime "Dom na wrzosowisku" o 23,50?

#130 2006-03-15 15:42:05

Monika24
Użytkownik

Ja ju? wczoraj kupi?am now? kaset? i nawet video ju? zaprogramowa?am 8)

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#131 2006-03-15 16:20:15

Caitriona
Użytkownik

Caitriona! Avatar! Zdradzi?a? Colina? 8O

Tak. Przyznaj? si?... Bij? si? w piersi, a? dudni... Ale to tak na jaki? czas... Colin i tak zawsze b?dzie na pierwszym miejscu!

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#132 2006-03-15 16:28:49

Gitka
Użytkownik

Ja te? b?d? nagrywa?, bo to strasznie pó?no poleci.
Moniczko dodawaj tu wszystkie wiadomo?ci, stronki, grafik?, tapety do North, bo masz tu wierne mi?o?niczki tego serialu.
A ja jestem wniebowzi?ta t? now? stronk?, któr? doda?a?. Normalnie z niej nie wychodz?. yikes

#133 2006-03-15 18:25:45

Monika24
Użytkownik

Jak tylko znajd? co? ciekawego to wklej? linka wink

Dzi?ki Gitko za info o "Mary Bryant", w?a?nie ?ci?gn??am jeden odcinek, nie mog?am czeka? a? dwóch tygodni do emisji na Hallmarku - i powiem tylko jedno - jestem oczarowana Ralphem (Davenport) :oops: I mia?a? racj?, ?e ciemny z niego typ, ale tacy s? najbardziej interesuj?cy i fascynuj?cy 8) Nie mam poj?cia co dalej b?dzie si? tam dzia?o, ale jak narazie wra?enie jest piorunuj?ce (cho? oczywi?cie to nic nie zmienia w mojej fascynacji N&S i Thorntonem tongue )

#134 2006-03-15 19:49:54

Gosia
Użytkownik

Caitriona
Taaa, najpierw oddasz polowe avatarka komus innemu, potem 3/4 a w koncu nie bedzie w nim Colina ani sladu .... wink

#135 2006-03-15 20:03:35

caroline
Użytkownik

#136 2006-03-15 20:09:31

Caitriona
Użytkownik

No co ja poradz??!
Uwielbiam Colina i "P&P", ale dziewczyny (g?. Monika) zarazi?y mnie równie? uwielbieniem do "N&S"... I teraz jestem rozdarta... Dlatego ta "avatarkowa bigamia".
wink

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#137 2006-03-15 20:20:25

Monika24
Użytkownik

A w moim serduszku jest wystarczaj?co du?o miejsca dla Darcego i Thorntona wink
Cho? przyznam Caitriono, ?e pomys?owo rozwi?za?a? ten problem. Ani Thorton ani Colinek nie b?d? czuli si? ura?eni big_smile

#138 2006-03-15 20:37:53

Gosia
Użytkownik

Beda, bo zaden z nich nie bedzie juz tym JEDYNYM wink

#139 2006-03-15 22:47:04

Caitriona
Użytkownik

A w moim serduszku jest wystarczaj?co du?o miejsca dla Darcego i Thorntona wink

To tak jak u mnie wink big_smile

Cho? przyznam Caitriono, ?e pomys?owo rozwi?za?a? ten problem. Ani Thorton ani Colinek nie b?d? czuli si? ura?eni big_smile

I o to mi chodzi?o (cho? wykonanie marne) wink

#140 2006-03-15 22:48:56

Caitriona
Użytkownik

Beda, bo zaden z nich nie bedzie juz tym JEDYNYM wink

Ale obydwaj si? licz? jednakowo i to jest najwa?niejsze wink

#141 2006-03-15 23:53:33

Nastazja
Użytkownik

Drogie panie,skontaktuj? si? z Wami,gdy lista nie_Wildsteina tongue b?dzie gotowa.

Podobnie jak Moni? za ka?dym razem odkrywam w serialu co?/kogo? nowego. Ostatnio uwielbiam obserwowa? losy Nicka. Tyle jest ciep?a i dobroci na twarzy Brendana Coyle'a.
Posta? zosta?a napisana bardzo ciekawie. Higgins jest do bólu uczciwy,ogromnie pracowity,inteligentny. Ma odwag? upomnie? si? o lepsze warunki pracy,ale robi to w sposób cywilizowany.
Wa?na jest jego relacja z dzie?mi. Wzruszam si?, kiedy Nick opowiada Margaret o tym,?e zawsze pragna?,aby Bessy mia?a "normalne" dzieci?stwo,bez kator?niczej pracy.

My?l?,?e Higgins mog?by zakocha? si? w Fanny Thornton. Taki zwi?zek by?by dla F. lekcj? przetrwania.Podobnie jak dla Darcy'ego ma??e?stwo z Lizzie.

Ps.
Monika,dzi?ki za cudn? stronk?. Wygasza? i tapet? ju? zainstalowa?am. big_smile

John: "Was Miss Hale the woman that told you to come to me"?
Nick Higgins:"You'd be a bit more civil?"

#142 2006-03-16 15:58:39

Gitka
Użytkownik

No i jak Monika widzia?a? ju? pierwszy odcinek "Sparkhouse" (2002)?
Bo ja ju? nie mog? si? doczeka? nast?pnego odcinka (s? trzy)
W?a?nie sobie poogl?da?am t? stronk?

http://www.yorkshirewench.co.uk/sparkhouse.htm
Ale? Richard ma rol?, jego posta? dopiero si? chyba rozwinie w nast?pnych cz??ciach. A swoj? drog? tematyka serialu mog?aby pasowa? i do XIX wieku.

#143 2006-03-16 16:46:41

Gitka
Użytkownik

Popatrz jakie streszczenie znalaz?am do Sparkhouse
Osadzona w?ród przepi?knych i jednocze?nie pe?nych dramatyzmu, wiejskich krajobrazów Yorkshire, ponura opowie?? o parze urodzonych pod nieszcz??liw? gwiazd? kochanków oraz potwornym sekrecie rodzinnym - Wichrowe wzgórza XXI wieku.
Carol Bolton jest zadziorna, nami?tna i nierozwa?na. ?ycie jej nie oszcz?dza?o. Mieszka na podupadaj?cej farmie Sparkhouse z ojcem pijakiem o imieniu Richard, jednak z pe?n? determinacj? gotowa jest chroni? najbli?sze jej osoby - m?odsz? siostr? i swoj? dzieci?c? sympati?, Andrew Lawtona. Andrew wywodzi si? z zapewniaj?cej pozorne bezpiecze?stwo klasy ?redniej i wybiera si? w?a?nie na studia, a jednak jego dom rodzinny tak samo pe?en jest niewypowiedzianych napi?? pomi?dzy rodzicami. Jednym z ich g?ównych problemów jest Carol - dziewczyna pod ka?dym wzgl?dem nieodpowiednia na synow?: jest szalona, z?a, pochodz?ca z niew?a?ciwych sfer, a znajomo?? z ni? to ?ród?o niebezpiecze?stw. A jednak Carol ma na Andrew wp?yw ca?kowicie wymykaj?cy si? spod kontroli rodziców. Kiedy matka Carol odchodzi z domu, dziewczyna bierze na siebie odpowiedzialno?? za m?odsz? siostr? i prowadzenie farmy. Rodzice Andrew uciekaj? si? do wszelkich wybiegów, wykorzystuj?c wreszcie znany im okropny sekret, byle tylko poró?ni? Carol i Andrew. Gdy ten poznaje Becky, zdoln?, pi?knook? studentk?, wydaje si?, ?e ich plany wreszcie si? powiod?y. Tyle tylko, ?e Andrew wci?? kocha Carol. A kiedy j? znowu spotyka, nie da si? zaprzeczy? intensywno?ci ??cz?cego ich uczucia i nie ma ucieczki przed niezwyk?ymi konsekwencjami ich mi?o?ci dla ka?dego z nich.

#144 2006-03-16 18:58:42

GosiaJ
Użytkownik

No co ja poradz??!
Uwielbiam Colina i "P&P", ale dziewczyny (g?. Monika) zarazi?y mnie równie? uwielbieniem do "N&S"... I teraz jestem rozdarta... Dlatego ta "avatarkowa bigamia".
wink

Znalaz?am dzi? takie co? - mo?e ju? widzia?y?cie, ale je?li nie, to... enjoy :-)

http://cleobulle.perso.cegetel.net/nort … south.html

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#145 2006-03-16 19:24:39

Caitriona
Użytkownik

Znalaz?am dzi? takie co? - mo?e ju? widzia?y?cie, ale je?li nie, to... enjoy :-)

http://cleobulle.perso.cegetel.net/nort … south.html

Ja si? przyznam, ?e nie znam tej stronki.
Dzi?ki wielkie Gosiu! big_smile

#146 2006-03-16 19:30:53

Monika24
Użytkownik

Ogl?da?am Gitko. Pierwsze co zrobi?am po przyj?ciu do domu wrzuci?am kaset?, rzuci?am si? na kanap? i pu?ci?am sobie "Sparkhouse". Pi?kny film, cudne widoki, ciekawa historia no i nie?mia?y John :oops: Scena w pubie by?a ?wietna. Nie mog? doczeka? si? kolejnych dwóch odcinków

#147 2006-03-16 19:36:46

GosiaJ
Użytkownik

Ja si? przyznam, ?e nie znam tej stronki.
Dzi?ki wielkie Gosiu! big_smile

Ciesz? si?, ?e mog?am Wam sprawi? przyjemno?? :-) Sama mam nadziej?, ?e w ko?cu zobacz? - co? tam mi ci?gnie, ale staaasznie wolno...

#148 2006-03-16 23:02:28

Caitriona
Użytkownik

Ciesz? si?, ?e mog?am Wam sprawi? przyjemno?? :-) Sama mam nadziej?, ?e w ko?cu zobacz? - co? tam mi ci?gnie, ale staaasznie wolno...

Gosiu, ale to nie ma problemu! Skontaktuj si? ze mn? na maila wink

#149 2006-03-16 23:30:38

GosiaJ
Użytkownik

Gosiu, ale to nie ma problemu! Skontaktuj si? ze mn? na maila wink

Nie chc? robi? zamieszania. Je?li b?dziesz wysy?a? film Aine, to ja si? z Ni? tak umówi?am, ?e Ona z kolei mnie prze?le. Chyba ?e Aine zrezygnowa?a :-)

#150 2006-03-16 23:32:42

AineNiRigani
Użytkownik

Gosie?ko!!!
No!!! ?eby mi to by?o przedostatni raz!!!

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

Stopka forum