Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Bingley 2005 - bleee!!!
tez sie zdziwilam ze jest RUDY 8O ale byl b. zabawny z tym jakaniem. i przez to jakos taki mniej dandysowaty a bj szczery... i niesmialy :oops: choc nie pamietam czy w ksiazce byl taki niesmialy
Nie tylko nie?mia?y, ale jeszcze taki troch?... g?upkowaty
no dobra, przyznaje - ogladnelam ostatnio scenke jak Darcy pisze list i chichot Bingleya faktycznie by? g?upkowaty :?
Wydaje mi si?,?e jednak idealnie pasowa? do filmowej Jane....tak wizualnie byli podobni:-)Mia? w sobie ch?opiec co? uroczego....
tez sie zdziwilam ze jest RUDY 8O ale byl b. zabawny z tym jakaniem. i przez to jakos taki mniej dandysowaty a bj szczery... i niesmialy :oops: choc nie pamietam czy w ksiazce byl taki niesmialy
Nie odebra?am go jako nie?mia?ego. Raczej jako leniwego i wygodnego. Minimum wysi?ku maksimum korzy?ci.
ja sie przy tej niesmialosci jednak troche bede upierac - w scenach gdzie mu tak slow brakowalo to dla mnie byla wlasnie niesmialosc w kontaktach z plcia piekna
Pogodz? Was. By? nie?mia?y ale jednak troch? przyg?upi. Ad 1. - scena o?wiadczyn, ad 2. - te nieszcz?sne nie skoordynowane z sytuacj? chichoty.
Ale ja jednak twierdze, ze lepiej wygladal on, niz Bingley z 1995 r.
A JA (nie Jane Austen tylko Ja) twierdz?, ?e ten z 1995 by? idealny z tym swoim zachwytem nad wszystkim wymalowanym na ca?ej twarzy (w scenie ?lubu mia? a? przezroczyste oczy z rado?ci :-)
Musz? powiedzie?, ?e ten z 1940 te? by? w tym stylu, taki sobie pogodny, uroczy ch?opiec ?yczliwy ca?emu ?wiatu.
Faktycznie mial troche takiego wdzieku, tylko ta jego fryzura ...
Pogodz? Was. By? nie?mia?y ale jednak troch? przyg?upi. Ad 1. - scena o?wiadczyn, ad 2. - te nieszcz?sne nie skoordynowane z sytuacj? chichoty.
z tymi chichotami to sie zgadzam, zreszta juz chyba o tym pisalam
A propos DiU 1940 to mi?o sie ogl?da?? Lubi? niektóre filmy z tamtych lat, a mo?e troch? pó?niejsze? - np Robin Hood z Erollem Flynem i Olivia de Havilland jest dla mnie nie do pobicia
Pierwszy raz ?miesznie. Drugi juz mi?o, bo z przymru?eniem oka. Scenografia, kostiumy i sposób gry taki jak z Przemin??o z wiatrem, a Darcy robi przedziwne rzeczy r?kami ;-)
No a co powiecie o rozmowie Bingleya o ksi??kach i jego bibliotece... Zrobi? z siebie g?upka...
Zdecydowanie tak. Z tym wszystkim by? strasznie infantylny i jak to ju? gdzie? napisa?am wydawa? si? du?o m?odszy od Jane, w dodatku Jane w wykonaniu Rosamundy, z tym jej zjawiskowym, niskim, stonowanym g?osem :-)
Nie twierdz?, ?e ta duma by?a z?a - je?eli kto? nie zna ksi??ki czy serialu BBC, to OK, ale... Nie pot?piam jednak uwa?am, ?e mo?na by?o go du?o lepiej zrobi?
ja ju? co? wcze?niej pisa?am o uwspó?cze?nianiu ostatniej wersji DiU
no i mi sie to potwierdzi?o - kole?anka, zauroczona filmem pozyczy?a ode mnie ksi?zk? i dzi? mi w?a?nie poweidzia?a ?e "ksi?zka oczywi?cie super, ale tak strasznie sie d?u?y zanim sie Lizzy z Darcym spotkaj?, a w filmie to sie dzia?o tak szybko."
no i chyba o to chodzi, ?e dzisiejsza publiczno?? jest bj nastawiona na akcj? ni? kiedy? i producenci filmów ?wietnie o tym wiedz?
No dok?adnie- film to jest pigu?ka wszystko szybko i bez wysi?ku
poza scenami opisanymi przez Was, zdrowo si? u?mia?am w trakcie wizyty u lady Catherine. Pan Collins stoi przez l.C. na ugi?tych nogach i komicznym gestem wzywa ?on? i Lizzy do stani?cia obok niego. W tej scenie jego s?u?alczo?? przekroczy?a wszelkie granice
Swoj? drog?, ?wietnie zagrane.
m.
Hm, i Collins pusz?cy si? na balu w Netherfield - na pocz?tku przepycha? si? na chama przez t?um, strzela? miny pt. "Jestem wa?ny i mam du?o m?drych rzeczy do powiedzenia"
Bingley 2005 - bleee!!!
Zgadzam sie z tym ?e niektóre jego reakcje by?y g?upkowate - jak ta podczas balu w Meryton gdy pani Bennet do?? nietaktownie okre?li?a Charlotte jako ma?o urodziw? (ta jego mina!), albo ten chichot w Netherfield. Ale nie powiem ?eby pan Bingley 2005 by? blee Mówi?c szczerze bardzo podoba mi sie to ?e jest rudy i jako jedyny m??czyzna ma w filmie u?o?one w?osy
Mówi?c szczerze bardzo podoba mi sie to ?e jest rudy i jako jedyny m??czyzna ma w filmie u?o?one w?osy
haha... chyba w ogole jako jedna z nielicznych postaci jest uczesany (nie liczac panny bingley i Lady Catherine). Siostry Bennet (zwlaszcza Lizzie) powinny pojsc za jego przykladem A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo.
bezpaznokcianka napisał:
A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo.
Ja nie chce wiedzie? i chyba lepiej nie by?o w?cha?
![]()
Mnie najbardziej bawi wzrok pani Bennet na widok knura wtaczj?cego si? przez cha?up?Ona patrzy na niego po??dliwie zgo?a..............
[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]
"bezpaznokcianka
A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo.[/quote napisał:
bardzo dobrze stawia si? w?osy na myd?o (s? wtedy nieco matowe, ale stoj? jak trzebaprzetestowane przez autork? postu w czasach licealnych
![]()
m.
bardzo dobrze stawia si? w?osy na myd?o (s? wtedy nieco matowe, ale stoj? jak trzebaprzetestowane przez autork? postu w czasach licealnych
![]()
m.
AHA... a jakie wtedy byly mydla? Poza tym, nie zauwazylam, zeby Bingley mial matowe wlosy. Chyba to mydlo to z odzywka bylo.
Zreszta co wy macie do Bingleya. He was just like the man ought to be A te jego rude wlosy sa takie... brytyjskie. Chociaz w porownaniu z Jane to naprawde zachowywal sie jak dzieciak.