Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Bingley 2005 - bleee!!!
tez sie zdziwilam ze jest RUDY 8O ale byl b. zabawny z tym jakaniem. i przez to jakos taki mniej dandysowaty a bj szczery... i niesmialy :oops: choc nie pamietam czy w ksiazce byl taki niesmialy
Nie tylko nieśmiały, ale jeszcze taki trochę... głupkowaty
no dobra, przyznaje - ogladnelam ostatnio scenke jak Darcy pisze list i chichot Bingleya faktycznie był głupkowaty :?
Wydaje mi się,że jednak idealnie pasował do filmowej Jane....tak wizualnie byli podobni:-)Miał w sobie chłopiec coś uroczego....
tez sie zdziwilam ze jest RUDY 8O ale byl b. zabawny z tym jakaniem. i przez to jakos taki mniej dandysowaty a bj szczery... i niesmialy :oops: choc nie pamietam czy w ksiazce byl taki niesmialy
Nie odebrałam go jako nieśmiałego. Raczej jako leniwego i wygodnego. Minimum wysiłku maksimum korzyści.
ja sie przy tej niesmialosci jednak troche bede upierac - w scenach gdzie mu tak slow brakowalo to dla mnie byla wlasnie niesmialosc w kontaktach z plcia piekna
Pogodzę Was. Był nieśmiały ale jednak trochę przygłupi. Ad 1. - scena oświadczyn, ad 2. - te nieszczęsne nie skoordynowane z sytuacją chichoty.
Ale ja jednak twierdze, ze lepiej wygladal on, niz Bingley z 1995 r.
A JA (nie Jane Austen tylko Ja) twierdzę, że ten z 1995 był idealny z tym swoim zachwytem nad wszystkim wymalowanym na całej twarzy (w scenie ślubu miał aż przezroczyste oczy z radości :-)
Muszę powiedzieć, że ten z 1940 też był w tym stylu, taki sobie pogodny, uroczy chłopiec życzliwy całemu światu.
Faktycznie mial troche takiego wdzieku, tylko ta jego fryzura ...
Pogodzę Was. Był nieśmiały ale jednak trochę przygłupi. Ad 1. - scena oświadczyn, ad 2. - te nieszczęsne nie skoordynowane z sytuacją chichoty.
z tymi chichotami to sie zgadzam, zreszta juz chyba o tym pisalam
A propos DiU 1940 to miło sie ogląda?? Lubię niektóre filmy z tamtych lat, a może trochę późniejsze? - np Robin Hood z Erollem Flynem i Olivia de Havilland jest dla mnie nie do pobicia
Pierwszy raz śmiesznie. Drugi juz miło, bo z przymrużeniem oka. Scenografia, kostiumy i sposób gry taki jak z Przeminęło z wiatrem, a Darcy robi przedziwne rzeczy rękami ;-)
No a co powiecie o rozmowie Bingleya o książkach i jego bibliotece... Zrobił z siebie głupka...
Zdecydowanie tak. Z tym wszystkim był strasznie infantylny i jak to już gdzieś napisałam wydawał się dużo młodszy od Jane, w dodatku Jane w wykonaniu Rosamundy, z tym jej zjawiskowym, niskim, stonowanym głosem :-)
Nie twierdzę, że ta duma była zła - jeżeli ktoś nie zna książki czy serialu BBC, to OK, ale... Nie potępiam jednak uważam, że można było go dużo lepiej zrobić
ja już coś wcześniej pisałam o uwspółcześnianiu ostatniej wersji DiU
no i mi sie to potwierdziło - koleżanka, zauroczona filmem pozyczyła ode mnie ksiązkę i dziś mi właśnie poweidziała że "ksiązka oczywiście super, ale tak strasznie sie dłuży zanim sie Lizzy z Darcym spotkają, a w filmie to sie działo tak szybko."
no i chyba o to chodzi, że dzisiejsza publiczność jest bj nastawiona na akcję niż kiedyś i producenci filmów świetnie o tym wiedzą
No dokładnie- film to jest pigułka wszystko szybko i bez wysiłku
poza scenami opisanymi przez Was, zdrowo się uśmiałam w trakcie wizyty u lady Catherine. Pan Collins stoi przez l.C. na ugiętych nogach i komicznym gestem wzywa żonę i Lizzy do stanięcia obok niego. W tej scenie jego służalczość przekroczyła wszelkie granice Swoją drogą, świetnie zagrane.
m.
Hm, i Collins puszący się na balu w Netherfield - na początku przepychał się na chama przez tłum, strzelał miny pt. "Jestem ważny i mam dużo mądrych rzeczy do powiedzenia"
Bingley 2005 - bleee!!!
Zgadzam sie z tym że niektóre jego reakcje były głupkowate - jak ta podczas balu w Meryton gdy pani Bennet dość nietaktownie określiła Charlotte jako mało urodziwą (ta jego mina!), albo ten chichot w Netherfield. Ale nie powiem żeby pan Bingley 2005 był blee Mówiąc szczerze bardzo podoba mi sie to że jest rudy i jako jedyny mężczyzna ma w filmie ułożone włosy
Mówiąc szczerze bardzo podoba mi sie to że jest rudy i jako jedyny mężczyzna ma w filmie ułożone włosy
haha... chyba w ogole jako jedna z nielicznych postaci jest uczesany (nie liczac panny bingley i Lady Catherine). Siostry Bennet (zwlaszcza Lizzie) powinny pojsc za jego przykladem A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo.
bezpaznokcianka napisa³:
A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo.
Ja nie chce wiedzieć i chyba lepiej nie było wąchać
Mnie najbardziej bawi wzrok pani Bennet na widok knura wtaczjącego się przez chałupę Ona patrzy na niego pożądliwie zgoła..............
[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]
"bezpaznokcianka
A tak w ogole to na czym on sobie stawial te wlosy? Chyba tylko na wodzie z cukrem, bo zelow wtedy o ile mi wiadomo nie bylo. [/quote napisa³:
bardzo dobrze stawia się włosy na mydło (są wtedy nieco matowe, ale stoją jak trzeba przetestowane przez autorkę postu w czasach licealnych
m.
bardzo dobrze stawia się włosy na mydło (są wtedy nieco matowe, ale stoją jak trzeba przetestowane przez autorkę postu w czasach licealnych
m.
AHA... a jakie wtedy byly mydla? Poza tym, nie zauwazylam, zeby Bingley mial matowe wlosy. Chyba to mydlo to z odzywka bylo.
Zreszta co wy macie do Bingleya. He was just like the man ought to be A te jego rude wlosy sa takie... brytyjskie. Chociaz w porownaniu z Jane to naprawde zachowywal sie jak dzieciak.