Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Moje jest tak banalne, ?e nie trzeba mówi?, prawda?
Pochwalcie si? sk?d czerpiecie inspiracj?.
Mój nick jest troszk? przera?aj?cy
AMMIT
(synonimy: Ammat, Ammemet) to potwór znany jako "po?eracz umar?ych", "niszczyciel grzesznych dusz" przyczajony obok wagi podczas s?du. Demon z g?ow? krokodyla, tu?owiem geparda i zadem hipopotama. W innych wersjach Ammit jest potworem po?eraj?cym pot?pionych na s?dzie Ozyrysa.
Ale w rzeczywisto?ci jestem bardzo niegro?nym i pokojowym stworzonkiem
Proste: Caitriona jest to irlandzki odpowiednik mojego imienia Katarzyna
Ja swoje znalaz?am przez przypadek u Gravesa. Poodba?o mi si? ze wzgl?du na brzmienie - to jeden z przydomków Ateny i imi? pewnej królewny - to dla niej Herkules mia? przynie?c pas Hipolity ( a w?a?ciwie dla jej ojca ). To nie jest moje pierwotne imi? internetowe. Mam jeszcze drugie,ale jest prywatne.
Fringilla czasem nawet Fringilla_Vigo. To raczej przypadkowy wybór. Pochodzi z sagi o wied?minie. Nie przepada?am za ta czarodziejk?, ale tam gdzie sie rejestrowa?am Yennefer i Triss by?y juz zajete, a poza tym to ma?o oryginalne. Wiec wybra?am Fringill?, bo ?adnie brzmi. A potem zacz??am sie zg?ebiac w te postac i naprawde ja polubi?am.
Kiedys moim dy?urnym nickiem by?a Nawojka - jeszcze gdzieniegdzie pod tym imieniem tez sie pojawiam Nawojka to staoropolska wersja imienia Natalia - tak ma na imie moja córka. To by?o tez imie pierwszej polskiej studentki, która studiowa?a w meskim przebraniu.
A je?li nie jest zaj?te, to cz?sto rejestruj? si? pod w??snym imieniem - jestem zwolenniczka prostoty
Noooo... ten :] Przebojowe warzywa i te rzeczy Nazwa jest po prostu chwytliwa, u?y?am j? dawno temu wchodz?c na czata i zosta?a... Jestem chyba jedyn? Bonduelle w sieci
Mój nick zosta? wymy?lony przez moj? przyjació?k?, która tworzy ró?ne fantastyczne (z cechy i gatunku) teksty. Maeve jest jedn? z g?ównych bohaterek, wzorowan? na mnie, co wida? poniek?d w jej wygl?dzie i ko?cówce imienia
Skojarzenia z królow? Celtów w tym przypadku raczej przypadkowe, chocia? racj? ma dama, która wykaza?a si? niezwyk?? wiedz?, demaskuj?c mnie w innym miejscu na tym forum
Moje imie ARYDNO wzielo sie z odwrocenia mojego nazwiska (z pominieciem jednej litery), a wpadl na to moj maz, ktory kiedy jeszcze nie byl moim mezem, napisal dla mnie basn, w ktorej glownymi bohaterami sa wlasnie Arydno i AMSOK - ten drugi to oczywiscie Moj Kosma :oops: Sama basn jest napisana w konwencji tolkienowskiej i oczywiscie bardzo mi sie podobala
Jak widzicie, calkiem romantyczna (nie reumatyczna) historia (nie histeria)
pozdrawiam
Mój jak nie trudno sie domy?lec nie pochodzi z ?adnej ba?ni,czy sagi. Wymy?lili to moi przyjaciele od mego imienia Katarzyna (nie Kazimiera) po tym jak opowiedzialam im, ?e mój tato wo?a na mnie w domu Kaziu. Niektórym si? nie podoba i dziwi? sie, ?e pozwalam tak na siebie wo?a?, ale chyba nie jest tak ?le?
Mój jak nie trudno sie domy?lec nie pochodzi z ?adnej ba?ni,czy sagi. Wymy?lili to moi przyjaciele od mego imienia Katarzyna (nie Kazimiera) po tym jak opowiedzialam im, ?e mój tato wo?a na mnie w domu Kaziu. Niektórym si? nie podoba i dziwi? sie, ?e pozwalam tak na siebie wo?a?, ale chyba nie jest tak ?le?
Kaziuta, nie uwierzysz, ale moj dziadek wolal na babcie Kaziutka (zawsze tak zdrobniale) ale ona miala na imie Kazimiera.
Bardzo sympatycznego masz nicka
Dzi?ki Arydno to utwierdza mnie w przekonaniu, ?e nie jest tak ?le, a przyjaciele zrobili to naprawd? po przyjacielsku (jak to przyjaciele)
Mam rózne nicki, ale zwykle s? zwi?zane z mitologi? lub histori? celtyck?.
W przypadku tego forum Aine oznacza jasno?? i ciep?o. W mitologii tak nazywani s? bogowie s?o?ca i ?wiat?a. Rigani to z kolei imi? najwiekszej bogini galijskiej (któr? Cezar porówna? do Minerwy). W sumie by?a to jedna z bogi? - matek (obok Badb, Britanii, czy Riannon - które to imiona
równie? u?ywam ) A przedrostek "Ni" oznacza córk?. Co? tak jak w przypadku m?skiego Mac w Szkocji, O' w Irlandii, czy son w krajach skandynawskich. A najlepszym odpowiednikiem jest w?asnie skandynawskie datter na ko?cu.
Czyli Aine córka Rigani
A przedrostek "Ni" oznacza córk?. Co? tak jak w przypadku m?skiego Mac w Szkocji, O' w Irlandii, czy son w krajach skandynawskich. A najlepszym odpowiednikiem jest w?asnie skandynawskie datter na ko?cu.
[/quote napisał:
mo?e by? jeszcze ,,ibn" = syn z hebrajskiego![]()
Mój nick jest banalny . Mam na imi? Magdalena :oops:
GG 6318358
Mój powsta? z przekr?cenia mojego imienia, tzn. mój ma?y kuzyn nie potrafi? go wymówi? i zawsze nazywa? mnie Ardian?, co mi si? bardzo nie podoba?o, wi?c to skróci? i zosta?o Diana.
Ja si? jeszcze nie t?umaczy?am...
Mój ma pocz?tek taki jak moje prawdziwe imi? ale po polsku sugeruje rodzaj m?ski. Oczywi?cie nie zastanawia?am si? nad tym jak go wybiera?am, jako? tak samo wysz?o... ale co? w tym musi by? bo ca?e ?ycie mia?am jakie? m?sko brzmi?ce ksywki. Poza tym nie raz i nie dwa us?ysza?am, ?e mam "m?ski mózg", w dodatku s?ysza?am to od przedstawicieli p?ci m?skiej (podobno po m?sku prowadz? samochód i w ogóle w terenie jestem nie do zdarcia ;-)), co w za?o?eniu mia?o by? chyba komplementem, ale jako? trudno mi tak do tego podchodzi? :? Naprawd? nie jestem jakim? "baboch?opem" tylko najzwyklejsz? blondynk? co, mam nadziej?, na tym forum wida?, s?ycha? i czu? ;-)
Mój ma pocz?tek taki jak moje prawdziwe imi? ale po polsku sugeruje rodzaj m?ski
Alibaba?
Mój ma pocz?tek taki jak moje prawdziwe imi? ale po polsku sugeruje rodzaj m?ski
Alibaba?
Dzi?kuj? Gosiu. Wiedzia?am, ?e mnie zrozumiesz
Naprawd? ....jestem .....najzwyklejsz? blondynk?
Nie gadaj tyle, tylko wrzuc fotke
No to trafilam czy nie? Bo nic innego nie przychodzi mi do glowy
Naprawd? ....jestem .....najzwyklejsz? blondynk?
Nie gadaj tyle, tylko wrzuc fotke
![]()
No to trafilam czy nie?Bo nic innego nie przychodzi mi do glowy
1. Sama wrzu?. Jak Ty wrzucisz to i ja si? dorzuce ;-)
2. Jasne, ?e trafi?a?. Al plus po m?sku ;-) brzmi?ca kobieta czyli baba = Alibaba. Super! Sama bym na to nie wpad?a ;-)
1. Wiesz Alison, trudno mi znalezc takie bardziej korzystne w koncu Colin nie powinien sie mnie wstydzic, no nie? Zalozmy, ze wygladam tak jak na avatarze, nawet podobna jestem, jak se wlosy podkrece
2. Hehe! Ale dalej nie wiem ...
2. Jasne, ?e trafi?a?. Al plus po m?sku ;-) brzmi?ca kobieta czyli baba = Alibaba. Super! Sama bym na to nie wpad?a ;-)
Alison a mo?e AL_DON_A :?:
tyle masz wstawek w?oskich, ?e pomy?la?am.......o capo di tutti capi - don Corleone
Hmmm....jakby tu powiedzie?.... niech b?dzie Donna Corleone :?
W ko?cu tu samozwa?czo szefuj? wi?c poniek?d jestem Mamma di tutti mammi ;-)
A Meg to pracuje w CIA czy FBI? ;-)