Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witaj Megg
Wspania?y temat magisterki. Tez bym taki kcia?a...
Ja pisz? o wp?ywie kurkuminy na regulacj? proliferacji komórek w preimplantacyjnych zarodkach myszy... Troch? nie zwi?zany z tematyk? forum
Chryste Panie, jak czytam taki temat, dochodz? do wniosku, ?em g?upia nies?ychanie, bo nic nie kumom :-) Gratuluj? :-)
A pochwalisz si?? Bom ciekawa
Ot zwyczajny i banalny:
„SZLACHCIC PRZY KARABELI”. Bia?a bro? sieczna jako wyznacznik presti?u spo?ecznego w rzeczpospolitej szlacheckiej
Matko kochana.. ja jak dotrwam do pracy licencjackiej to sie bede cieszyc (o zaliczeniu tej sesji ze nie wspomne), a gdzie mi tam do magisterki. Megg ja tez jestem na polonistyce pozdrawiam... Wszyscy sie ze mnie smieja, ze niby na polonistyce a w orygianle brytyjska literature XIX wieczna studiuje (jak nikt nie patrzy.. bo jak patrzy to Kategorie gramatyczne, Styl urzedowy itp.) Ech. A moj ojciec to juz w ogole sie na mnie obrazil za ten polski ("co ty chcesz dzieci w podstawowce uczyc?"). Wedlug niego mialam kontynuowac swoja edukacje artystyczna (khem khem) niesmialo zaczeta w PLSP Katowice
Mi moj tez nic nie bronil (zebym potem nie miala do niego pretensji, ze mi cos kazal robic, czego ja nie chce). Po prostu mial nadzieje, ze pojde w jego slady. Ale teraz robie rodzinie korekte i pomagam w sprawach jezyka, wiec sie juz nie czepiaja. Ale moj brat dalej uwaza, ze ten zawod nie ma przyszlosci... a co do twoich dzieci. Mam nadizeje, ze za te 14 lat uda mi sie skonczyc te studia! (chociaz podobno juz po licencjacie w podstawowkach mozna uczyc.. czyli dwa lata mnie czekaja). Uwaga dzieci!!! Nie ma to jak zakrecona polonistka. Mnie moja zarazila Jezycjada i w ogole super byla. Jak czytalam Jane Eyre na przerwie to sie z obawa spytala, czy to przypadkiem nie za powazne jak dla mnie
bylo sie kiedys ambitnym dzieckiem. Tak w ogole - pozdrawiam wszystkie nauczycielki na tym forum
niestety normy unijne chyba wymagaj? mgr po 2007 roku i dodatkowo drugi przedmiot
a juz myslalam coz.. no to chyba nie dotrwam do nauczycielki. A drugi przedmiot... what is that mean? Ja bede miala dwa zawody... to chyba wystarczajace kwalifikacje
A z tego co zauwa?y?am jest ich dosy? du?o!!! Ja te? si? przy??czy? pragn? do pozdrowie?, jako ?e obie moje matki (rodzona i chrzestna) te? s? belfrzycami
Megg ja tez jestem na polonistyce pozdrawiam... Wszyscy sie ze mnie smieja, ze niby na polonistyce a w orygianle brytyjska literature XIX wieczna studiuje (jak nikt nie patrzy.. bo jak patrzy to Kategorie gramatyczne, Styl urzedowy itp.) Ech. A moj ojciec to juz w ogole sie na mnie obrazil za ten polski ("co ty chcesz dzieci w podstawowce uczyc?").
fajnie spotka? zakr?con? polonistk?:)pozdrawiam!co do brytyjskiej literatury, to zastanawia?am si?, jak by tu sformu?owa? temat mgr,?eby móc co? o tym pisa? (bo jak Ci pewnie wiadomo, to zajmujemy si? POLSK? LITERATUR? ) i w ko?cu posz?am na seminark? z filmu i zaj??am si? adaptacjami (polecam!!), a tu ju? WSZYSTKO mo?na:) (i kto tu jest zakr?cony?....) tak?e rozumiem,?e studiujesz niby-polonistyk?, a tak naprawd? brytyjsk? literatur? XIX wieku, ja mam podobnie, ech.....;)co do obra?aj?cego si? taty, to mój te? si? na mnie wkurzy? za to, ?e go ci?gle poprawiam..........ale tak mi ju? to wesz?o w krew.......;)natomiast belfrzyc? nie b?d?, bo jeszcze jestem na logopedii i to chc? robi?...a na polonistyk? to posz?am z pasji:)dobra nie nudz? wi?cej....widz?,?e zapocz?tkowa?am rozmow? o pracach magisterskich;)a ja tylko tak chcia?am si? podzieli? swoim tematem, bo dotyczy Jane Austen.....:)pozdrawiam wszystkich!
A ja ca?e ?ycie marzy?am ?eby by? weterynarzem. I nie wysz?o
Jestem na czwartym roku filologii polskiej, a prac? magistersk? pisz?......uwaga......o obrazie spo?ecze?stwa angielskiego, jego kulturze i obyczajach, przedstawionych w ekranizacjach powie?ci Jane Austen.......( seminarium z antropologii filmu)...mój promotor, cz?owiek zacny i niezwykle sympatyczny, znawca Martina Scorsese, jest tematem zachwycony,powtarza nieustannie "?wietnie, ?wietnie", ja jednak jestem pewna (co wynika z rozmów z nim), i? nie wie on, o czym ja tworz?, widzia? tylko "Rozwa?n? i romantyczn?" i zdaje mi si?, ?e myli to z kinem wiktoria?skim. Troch? mnie to za?amuje, ale ?yj? nadziej?, ?e w ko?cu za?apie, o co mi chodzi.......
Heh, ja tez na polonistyce przymierza?am si? do pracy o JA, ale w ko?cu da?a za wygran?, za ma?o u nas literatury specjalistycznej, JA wci?? trakowana jest jako autorka brukowych romanside? dla kobiet i mimo otwarto?ci mojego promotora nic z tego nie wysz?o, a raczej wysz?a praca na zupe?nie inny temat
A ja ca?e ?ycie marzy?am ?eby by? weterynarzem. I nie wysz?o
![]()
Ale chyba nie ?a?ujesz?? Zreszt? na marzenia nigdy nie jest za pó?no
Troche za?uj?. Z pewno?ci? mia?abym, wi?ksze szanse na prace
No i na co dzie? pracowa? ze zwierzakami - ech...
Zdecydowanie to jest to co chcia?abym najbardziej w ?yciu robi?.
I niestety ju? jest za pó?no. Zreszta pewnych rzeczy nie da sie przeskoczy?. Na puste drzewo i Salomon nie nasika.
Oj to szkoda chocia? mog? Ci? pocieszy?,?e ja te? nie studiuj? tego co chcia?am i nie zapowiada si?,?ebym spe?ni?a swoje marzenie :cry:
Nie no, nie jest a? tak ?le. Braku zdolno?ci do przedmiotów ?cis?ych nie przeskoczy?am, ale historie te? zawsze llubi?am.
Witajcie
Mam na imi? Dorota i pochodz? z Lublina. Bardzo si? ciesz?, ?e mog? do Was do??czy?. Jest tu tyle tematów, ?e nie wiem od czego zacz??. Zabieram si? za przegl?danie forum
Aloha!
Witaj.
Cze??! Witam wszystkich.
Odry?am t? stron? ju? par? miesi?cy temu i ?ledzi?am j? pilnie, a? wreszcie nadszed? czas ?eby si? zalogowa?. "DiU" to jedna z moich ukochanych powie?ci i ciesz? si?, ?e nie tylko ja tak mam
Cze??! Witam wszystkich.
Odry?am t? stron? ju? par? miesi?cy temu i ?ledzi?am j? pilnie, a? wreszcie nadszed? czas ?eby si? zalogowa?. "DiU" to jedna z moich ukochanych powie?ci i ciesz? si?, ?e nie tylko ja tak mam
Mój Bo? - a kto? jeszcze tak ma poza Tob? 8O
witaj
Witam.
Witamy pieknie i mamy nadzieje, ?e na zalogowaniu si? nie sko?czy.
Cze??! Witam wszystkich.
I ponownie Cead Mile Failte!!!
Bardzo dzi?kuj? za mi?e powitania.
Z pewno?ci? nie sko?czy si? na zalogowaniu:D