Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W zasadzie jak sie zobaczy 1 film Matthew, to jakby sie widzialo wszystkie...
w zasadzie to moja przygoda z DiU zacze?a sie w?asnie od ekranizacji z 2005r dlatego mam do niej sentyment, potem dopiero przeczyta?am ksi??ke. Pokocha?am i zacze?am szukac serialu o którym tak tu rozpisujecie, no i obej?a?am, w zasadzie ju? chyba 3 razy serial, ale jest d?u?szy i jak mo?na przypuszcza? jak ma sie tylko wieczór to lepiej obej?ec krótsza wersje
. Nie znam innych filmów z Matthew, ale w DiU bardzo mi sie podoba?, mo?e rzeczywi?cie by? bardziej smutny ni? dumny... ale jaki pi?kny, z tymi w?osami... spojzeniem i g?osem! scene w deszczu to mog?abym ogladac tysi?c razy! a co do Colina to czasem wydawa?o mi sie, ?e on jest ca?y czas z?y! ten wzrok, te miny... potem ju? by?o troche lepiej, ale na poczatku nie mog?am sie przyzwyczai?. hmmm mo?e gdyby razem ich "po??czy?" to by?by idealny Darcy
A ja w?a?nie przedwczoraj ogl?da?am Frost/Nixon (btw niez?y film) i Matthew mnie tam pozytywnie zaskoczy? (prywatnie mówi? o nim 'pseudo Darcy'). Tak poza tym jest tam blondynem, no i IMHO gdyby szukali kogo? do zagrania Johna Lennona, to w takim wcieleniu jest jak znalaz?.
Dla mnie Darcy w wykonaniu Matthew jest niesamowity - gesty, intonacja, niski m?ski g?os!, baczki, ?agodne spojrzenie, postawa i wygl?d - s?owem wszystko to sprawia, po obejrzeniu DIU z 2005 roku, ?e jak dla mnie to idea? faceta
po tym filmie odkry?am twórczo?? Jane i teraz jestem uzale?niona, chocia? okre?lenie 'uzale?niona' to zbyt s?abe s?owo
Ostatnio edytowany przez agnezzzz (2010-07-17 17:26:11)
niewazne jaka droga do nas dotarla - wazne, ze jestes. Witam w takim razie serdecznie
wszystko zacz??o si? od DiU z 2005 roku, a na forum trafi?am w ma?o oryginalny, acz skuteczny sposób - przez google