Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W dzisiejszym ONET rozrywka jest artyku? o odtwórcy roli Darcego Matthew Macfadyen. Polecam przeczyta?. Pó?no ta polska premiera!!!
Tu jest link do tego i innych artyku?ów na jego temat na onecie:
http://film.onet.pl/O,35469,1158349,wiadomosci.html
http://film.onet.pl/O,35469,0,1,wiadomosci.html
Dzi?kuj?, ?e poda?a? linka, tak si? wczoraj spieszy?am, ?e zapomnia?am
pozdrawiam
Powiem szczerze, ?e po obejrzeniu najnowszej wersji, jestem mile zaskoczona. Matthew naprawd? dobrze zrobi? nie ogladaj?c wcze?niej serialu Jego Darcy jest na tyle przekonywuj?cy, ?e spokojnie mo?e stan?? w szeregu obok interpretacji Colina ( w niektórych partiach jest nawet lepszy od swojego poprzednika! - wiem, ?e si? mocno nara?am w tym momencie, ale nic na to nie poradz?
Nie licz?c lekko cukierkowej otoczki, dostajemy bardzo interesuj?c? - i jak?e ró?n?! - interpretacj?.
Nast?pna, która ju? widzia?a...
No w?a?nie, nam tylko zostaje zazdro?ci? i czeka? do stycznia to nie sprawiedliwe
A swoj? drog? fajnie, ?e s? tak ró?ne opinie na temat tej Dumy, same si? przekonamy jak to z ni? jest.
Niestety, swoj? wiedz? opieram tylko na zagranicznych recenzjach, milionach fotosów i filmików, ale Macfadyen absolutnie mnie podbi? ^^ Jak twierdzili producenci, Darcy'ego musia? gra? stuprocentowy facet, jakiego trudno znale?? w dzisiejszych czasach Gdyby np. w tej roli obsadzono Orlando Blooma (a chcieli
) skoczy?abym chyba z okna
Macfadyen, jego gra aktorska i (fetyszyzm
) g?os i akcent s? baaardzo obiecuj?ce
Widzia?am go w Wichrowych Wzgórzach - zagra? rewelacyjnie.
Rola Darcy'ego jest o tyle zbli?ona, ?e równie ma?omówna i tajemnicza
Macfadyen jako facet bardzo mi si? podoba. Ma w sobie co? z Alana Rickmana.
Ale (póki co) uwa?am,?e Darcy z niego s?aby. Mo?e pope?niam b??d,bo porównuj? go z CF.To raczej nie ma sensu.
A ja ostatnio odkry?am, ?e widzia?am MacFadyena w wichrowych wzgórzech. I z jeszcze wi?kszym ut?sknieniem czekam na P&P boi skoro tam si? sprawdzi?, tutaj te? nie powinien mie? problemów.
Chocia? musz? przyzna? uczciwie - tam kostiumolodzy i styli?ci bardziej o niego zadbali
Po dzisiejszym obejrzeniu DiU stwierdzam, ?e jego Darcy'ego zdecydowanie mo?na pokocha?, bardzo ciekawie zinterpretowa? t? posta?, tak uroczo nie?mia?? ^^
I to jest FACET. W tej rozche?stanej koszulki na wrzosowisku... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ja sk?ama?am i niniejszym musz? si? do tego k?amstwa publicznie przyzna?, bo kiedy? tu powiedzia?am, ?e nie widzia?am MF w niczym poza now? D&U, ale co? mi jego g?os nie dawa? spokoju i sprawdzi?am, i mam „Wichrowe Wzgórza”, w których MF gra Hertona i w ogóle nie zapami?ta?am jego twarzy tylko....g?os. Ach, a g?os to on ma...
OK, koniec z g?upawkami, dzi? b?d? bole?nie powa?na, chocia? rado?? mnie rozpiera bo sko?czy?am jedn? z morduj?cych mnie od jakiego? czasu prac. Amen.
Czy to aby nie jest mój setny po?cik?
Z tej okazji id? zaparzy? dobrej herbatki
mam „Wichrowe Wzgórza”, w których MF gra Hertona
A Lintona nasz Bingley - Crispin Bonhan Carter:D
Ale da?am z tymi Wichrowymi Wzgórzami. Mam nauczk? ?eby czyta? posty wstecz i dopiero dzi? zobaczy?am, ?e pisa?a? Aine o MF w tym kontek?cie 2 pi?tra wy?ej. A ja my?la?am, ?e odkry?am Ameryk?, a to tylko moja osobista ameryczka buuuuuuuuu :cry:
Alyson, jesli dokona?a? tego odkrycia - to jest to Twoja osobista Ameryka. Twoja w?asna i nikt Ci nie ma prawa jej odebra?
Ja jej nie odkrywa?am. Ogl?da?am t? wersj? niedawno, kiedy wiedzia?am ju? ze MM bedzie gra? Darcyego, kiedy sie naogl?da?am zdj??. Tak, ?e po prostu rozpozna?am go bez Ameryki
Dla wielbicieli aktora link do galerii zdj??
link
http://search.msn.fr/images/results.asp … ;FORM=PDIR
A czy to w szafirowej koszulce i szarej marynareczce, to on sam po wielogodzinnej charakteryzacji czy jego wujek z Ameryki...
A do Johna Cusacka naprawd? jest podobny, tylko ma bródk? ?adniejsz?, bo Cusacki to maj? straszn?, a w damskim wydaniu jeszcze dramatyczne usta ;-)
A teraz gratka dla mi?o?niczek MM:
PARENTIAL ADVISORY!
http://img465.imageshack.us/img465/3051/pdvd0002tv.png
"Wujek" powali? mnie na ?opatki! 10 minut si? ?mia?am nieprzerwanie. A to w negli?u- nie?le, nie?le... Szkoda, ?e nie mia? loczków... :oops:
Bondi... :twisted:
O przepraszam, powinno by? chyba :oops:
No, co? :twisted: Ostrzega?am. Nie wklei?am zdj?cia, tylko oznakowanego linka
Jeste? baaardzo dzielna dziewczynka
Ca?kiem do rzeczy...
Tak sobie w?a?nie "wyogl?duj?" t? now? D&U do imentu i musz? jednak odszczeka? par? wcze?niejszych moich s?dów. Mówi?am, ?e w scenie o?wiadczyn to oni na siebie g?ównie wrzeszcz?, ale musz? przyzna?, ?e Matthew daje tam pokaz takiej mieszaneczki uczu?, ?e prosz? siada?.
Zaczyna tonem pt. "Prosz? pani, na wst?pie chcia?bym pani wyja?ni?..", by ju? za sekund? ?ami?cym si? g?osem wyg?osi? "I love you much argently", po chwili ze szczerym zaskoczeniem "Are you laughing at me?", ze z?o?ci? i niedowierzaniem "Are you rejecting me?", za moment ju? ma t? swoj? bu?k? w ciup i si? t?umaczy w sprawie Jane, a ju? w nast?pnej sekundzie ze zw??onymi nienawi?ci? ?renicami pyta o Wickhama. Musz? przyzna?, ?e jestem pod wra?eniem. To si? dzieje tak szybko, ?e w kinie mi to wszystko jako? umkn??o.
Natomiast kiedy napada Lizzy na plebanii (przed o?wiadczynami), mi?dli w ?apkach te r?kawiczyny, po czym praw? r?k? wykonuje taki gest a'la krakowiaczek ci ja, to wygl?da jak taki przedszkolaczek na akademii z okazji Dnia Babci, a ja mam dla niego tyle ciep?ych uczu?, ?e da?a bym mu buziaka, herbatki, a jakby poprosi?, to nawet i ?apk?. Ta Lizzy to normalnie jak Roman Bratny jest twarda!
Id? se kupi? spraya i napryskam se na ?cianie "I love Matthew MacFadyen!!!" wery macz of kors,