Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Hi hi, niezupe?nie Chocia? to jedna z niewielu kreskówek, które jestem w stanie "przetrawi?"
Hmm. Ja chyba do?? sporo napisa?am wi?c dodawa? nie bardzo mam co.
Jestem z zawodu belfrzyc? (to taki gatunek zwierz?t ?ywi?cych si? niewiedza biednych dzieciuszków), z zamilowania kinomanem, zapalonym czytelnikiem, hafciark? i szermierzem (rk??). Nie, niestety to ostatnie to tak na wyrost, nie umiem macha? szabelk?, a bardzo bym chcia?a. Mam bzika na punkcie kultury i hostorii Celtów, Irlandii i wczesnego ?redniowiecza
Jestem okularnic?, blondi z sztuczn? inteligencj?, niedosz?ym weterynarzem, mam kota na punkcie kotów (mam tylko dwa: Bellissim? Zo?zikiewiczówne de Czort i Feliksa Meliniarza Rasy Polskiej Bia?o-Czarnej ).
Co? jeszcze?
Hmm. wyjdzie w praniu.
Ja to jestem jak ko?. Jaki jest ka?dy widzi ;-)
Przynajmniej nie mam nic w twarzy do ukrycia. Nie tak jak Ty...
Belfrzyca...brrrr, ale jak nie uczysz fizyki to ci wybaczam
Ja te? si? przywituj?! Bardzo si? ciesz?, ?e znalaz?am to forum. Có? mog? powiedzie? o sobie? Jestem uczennic? w LO. Uwielbiam czyta? i jestem ogromn? fank? Jane Austen. Poza tym lubi? dobre filmy i muzyk?. Mam nadziej?, ?e mi?o sp?dz? tu czas.
Przynajmniej nie mam nic w twarzy do ukrycia. Nie tak jak Ty...
Gdybym ods?oni?a kapturek pad?yby?cie od przenikliwo?ci mego spojrzenia
Jestem z zawodu belfrzyc? (to taki gatunek zwierz?t ?ywi?cych si? niewiedza biednych dzieciuszków)
Niewiedza dzieciuszków jest bardzo po?ywna ;-)
Pom pierwsze wypada mi sie przywita? z? wszystkimi pasjonatkami twórczosci Jane Austen znala?am t? stronke niedawno...Cóz moge o sobie powiedzie?
Jestem jedn? z najm?odszych cz?onki? tej stronki
Ucze sie jeszcze w szkole
Lubie pisa? opowiadania...czytac ksi??ki(oczywi?cie najbardziej powie?ci Jane
) Pochodze z Krakowa...interesuje mnie kultura staro?ytna..jesli mia?am bym naruszac temat kim bym chcia?a w przysz?o?ci byc..to aktork?-takie g?upie marzenie( pewnie datego dlatego ?e aktor ma te szcz??cie ?e moze "przemieszcza? sie w czasie", mo?e by? ka?dym)..my?la?am jeszcze o archeologii..ale to na raze dalekie
plany...
Pozwola Pa?stwo ,?e sie przedstawie!
Mi?o?niczka ksi??ek Jane Austen i nie tylko, nauczycielka wiejska, matka swego potomstwa,?ona swego m??a . Lubie pogada? tu i tam.
Forum poleci?a mi moja kolezanka Migotka -Migotko juz jestem!
ah, zapomnia?am si? przywita? - wobec tego witam serdecznie wszysktie maniaczki Jane Austen
czym si? interesuj? prócz ksi??ek Austen?
1) astronomia
2) wiersze [sama te? pisuj?]
3) grafika komputerowa
pozdrawiam
Maro, ?adne marzenie nie jest g?upie. To tylko brak wyobra?ni, zazdro?? i frustracja innych sprawia, ?e si? takimi wydaj?. Ale to tylko z?udzenie.
Kabi, sk?d wytrzasn??a? taki pi?kny avatar? Dzi? jako? bardzo podoba mi si? niebieski kolor!
Witam! Avek ?liczy faktycznie.........uwielbiam niebieski kolor co chyba wiada?...
Haaa, witam Martusi? :* :* :* ( Z któr? ostatnio gadam ?rednio godzin? dziennie przez telefon )
Haaa, witam Martusi? :* :* :* ( Z któr? ostatnio gadam ?rednio godzin? dziennie przez telefon
)
a ja ?rednio godzin? dziennie przybli?am si? znacznie do bankructwa:*
Bondi, to nie jest droga inwestycja. Na allegro juz od 5 z?. widzia?am A naprawd? warto, bo wówczas rozmowy s? w pe?ni darmowe.
Psujecie bardzo ?adny w?tek. Tu prosz? si? przedstawia?, a dyskutowa? na salonach...
"Jak wszyscy to wszyscy babcia te?" . Witam i ja wa? wszystkie i Ciebie Kaziku t? sam? witaczk?
: Te? jestem zbzikowana na punkcie Jane , a do P&P wracam ?rednio dwa razy w roku od tak dawna, ?e wstyd sie przyznawa?. Powiem tylko, ze moja choroba zacz??a sie od serialu P&P 1980, gdy po raz pierwszy (i chyba jedyny) emitowany by? w TP. Dzi? jak Aine jestem belfrzyc? (wg definicji) i lubi? to co robi? (miedzy innymi dlatego, Desko, ?e nie ucz? fizyki). Jestem fank? Mistrza Tolkiena i oczywi?cie filmowej adaptacji LOTRa oraz wszystkich innych dobrych filmów (cokolwiek to oznacza). Cz?sto podoba mi sie to samo, co Wam i lubie o tym pogada?, dlatego, cho? rzadko mam chwil? dla siebie(praca + niema?a rodzinka) zagl?dam tu tak cz?sto jak mog?, nawet je?li sie nie melduj? postem. O wieku ju? i tak powiedzia?am za du?o, wiec domy?lacie sie, ?e nale?? do najstarszych bywalczy?, ale nie mam bynajmniej kompleksów z tego powodu. oczywi?cie wiecie, ?e jestem Ania - to prawdziwe moje imie i odk?d jako dziewcz?tko (bardziej blond ni? rude) przeczyta?am powie?? L. M. Montgomery jestem bardzo dumna z tego, ?e je w?a?nie nosz?. Pozdrawiam Was wszystkie i ciesz? sie, ?e si? pozna?y?my