Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Aine, jak można uwielbiać jak ktoś smarka?! Co się z Tobą dzieje?!
Zakochaj Ty siÄ™ lepiej w Colinie. Dobrze Ci radzÄ™...
Kochana, ale on to tak ślicznie robi. Cóż, bądźmy szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika. To jakbyś kazała odkochać się np. w Seanie Connerym i zakochać w Dannym de Vito.
Gosieńko J, wyslij mi maila, to odeśle ci ebooka. Jak nie dziś to jutro. A co do filmów, nie wiem czy dostałam Twoją wiadomość - przypomnij się
Kochana, ale on to tak ślicznie robi. Cóż, bądźmy szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika.
Hmm... Zastanawiam się właśnie czy to sformuowanie przypadkiem nie powinno mnie oburzyć...
Kochana, ale on to tak ślicznie robi. Cóż, bądźmy szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika. To jakbyś kazała odkochać się np. w Seanie Connerym i zakochać w Dannym de Vito.
............................................(długie milczenie, brak tchu)
Matko święta, no teraz to Cię już na pewno walnę!
Aniu, a czym? Bo to chyba przyjemnie komus imponować. A ja nie wiem czym
ja niedługo wezmę sie do Pierumowa, to przy okazji napiszę, czy warto. A lubisz fantasy, fantastykę, czy wyłącznie Tolkiena?
Oczywiście tymi pieśniami! A tak z czystej ciekawości, czy teraz, gdy zrzuciłaś z piedestału Mistrza JRR, także nie ruszasz sie bez niego?
Co do moich gustów - nie mogę powiedzieć że jestem fanką fantastyki, czy fantasy w ogóle. Lubię dobrą książkę - jeśli jest to akurat fantasy to czemu nie. Swego czasu łyknęłam z przyjemnością Ursulę Le Guin, poromansowałam trochę w Sapkowskim, ale nie wszystko z jednakową przyjemnością (chyba najbardziej przypadły mi do gustu wątki wieźmińskie)
Mam kilka książek z którymi się nie rozstaję, a pierwsza Skibniewska jest takim fajnym torebkowym wydaniem. Tak, nadal w podróz biorę Tolkiena i Jane. Szczególnie w długą podróz (bo szybko czytam).
A jeśli lubisz poczytać coś fajnego, to polecam szczerze Eddingsa (np. trylogia o królestwie Elenium). On zwykle wieloksięgi pisze, zawsze z poczyciem humoru, zawsze ciekawe. Jest i miłość, i podróż, i magia.
P.S. Pieśni mogę do tej pory cytować
P.S. Pieśni mogę do tej pory cytować
Aine chwła i cześć, za tą pracę nad wierszami, podziwiam ludzi, którym się chce chcieć . 8O
............................................(długie milczenie, brak tchu)
Matko święta, no teraz to Cię już na pewno walnę!
Nie to żebym była jakaś zła i brutalna, ale Alison, "dodaj" Jej coś jeszcze w moim imieniu 8)
Tere- Fere.
I tak mnie kochacie :twisted: :twisted:
Ale miłością brutalną Cię kochamy, nie Catie?
Tak jak ty nas, znaczy jak Kuba Bogu tak Bog kubkowi ;-)
Tere- Fere.
I tak mnie kochacie :twisted: :twisted:Ale miłością brutalną Cię kochamy, nie Catie?
Tak jak ty nas, znaczy jak Kuba Bogu tak Bog kubkowi ;-)
PodpisujÄ™ siÄ™ pod Alison
Aleście się rozdokazywały. A tu o ważne sprawy idzie. Aine oczywiście poszukam Eddingsa - tym bardziej, że pisze wieloksięgi - jeśli mnie wciągnie będę miała na dłuższy czas spokój z problemem za co by sie tu teraz wziąć.
A propos obsady "WP" - pisałyście o Seanie C. w roli Gandalfa - sorry, ale tak mi spasił Mc Kallen, ze trudno mi sobie wyobrazić Czarodzieja z tym -cudnym co prawda- ale jednak szeplenieniem "Jesz, Bilbo Bagginsz" (?!!!). Poza tym jakby wyglądał z tą swoją okrągłą facjatką w tej bajernej szpiczastej czapce?
Aine, czy ja też mogę uśmiechnąć się o tego ebooka?
PS: Zastanawiam się nad założeniem wątku "Herbicydy w hodowli ziemniaka polskiego", tak dla sprawdzenia jak szybko temat zejdzie na Colina i rywalizację Aine kontra Gwardia Brodatego Darcy'ego?
Caroline nie ma sprawy, tylko strasznie mi komp muli przy poczcie. W najgorszym przypadku zgram na plytke i przesle w poniedzialek w szkole.
Dzięki wielkie Aine. Mogę się odwdzięczyć "Światem Zofi", "Boską cząstką" Ledermanna, "Pokoleniem X" Couplanda. Albo pomocą w wyszukiwaniu innych Bo Jane Austen i inne klasyki w oryginale pewnie masz.
Trochę głupio się przyznać, ale czytuję ebooki w pracy (czasem) , akurat to mam na tapecie.
Nie ma sprawy
Ja ebookow nie czytam na kompie, bo mnie oczy bola. Jestem pod tym wzgledem tradycjonalistka i uwazam komputer nigdy nie zastapi starej dobrej ksiązki (a juz na pewno ciezko wziaść go do łóżka i schować pod poduszkę czy do torebki ).
Co do ebookow, Jane mam niemal całą (z audiobookami włącznie). Dysponuje tez kilka setkami pozycji głównie z dziedziny fantastyki (moja pierwsza miłość), ale i normalnej beletrystyki
Może się wymienimy?
Ale miłością brutalną Cię kochamy, nie Catie?
SadystycznÄ…? :twisted:
Ja też wolę książkę z papieru, nie ma porównania, ale przecież nie wyciągnę jej w robocie na biurko. A sytuacje, gdy nie mam kompletnie nic do zrobienia czasem się zdarzają, nie znoszę tak po prostu siedzieć i nic nie robić.
Ja naprzykład uwielbiam jak Aragorn smarka idąc pod Wichrowy Czub. Taki odheroizowany tam jest
Usmarkani faceci mają chlubną kartę w historii kina, oprócz Aragorna/Mortensena jest jeszcze Russell Crowe w "Gladiatorze" i Patrick Swayze w "Północ Południe"
Posmarkani są tacy bezbronni, ale żeby ich zaraz uwielbiać... :?