Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2005-10-31 12:09:47

agnes_13
Użytkownik

Gdzie najch?tniej czytacie Jane i nie tylko?

By?o pytanie co oprócz Jane?
A ja pytam GDZIE?? big_smile big_smile

Moje typy to:
1) wanna z pachn?c? pian?
2) sofa z gor?c? herbat? i ciep?ym pledem
3) przy jedzeniu ( wiem wiem to straszne ale zawsze powtarzam ?e lepiej czyta? przy jedzeniu ni? nie czyta? wcale)
4) :oops: w?asna toaleta :oops: ( ale jestem niewinna mam to zapisane w DNA)

Agnes

#2 2005-10-31 14:41:15

Admete
Użytkownik

Re: Gdzie najch?tniej czytacie Jane i nie tylko?

Punkt drugi - uwielbiam czyta? w zaciszu swojego pokoju, ale gddybym mog?a czytac w ?adnej altanie w ogródku latem to te? ch?tnie. Przy jedzeniu te? niestety czytam - mam ma?o czasu i wpad?am w na?óg ;-)

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

Commander Jeffrey Sinclair / Babylon 5

#3 2005-10-31 16:00:16

AineNiRigani
Użytkownik

Ja najcz?sciej czytam w autobusach. Doje?d?am do pracy 15 min.+ ok. 30 min czekania+40 min. jazdy (to wszystko w jedn? stron?).
Do tego w weekendy do szko?y: 15 min+przesiadkai dalej bez czekania 10 min+przesiadka i czekanie 20 min+przesiadka i podró? 40 min+czekanie 2,5 godz. na zaj?cia przy zamkni?tych sklepach, kinach, kawiarniach, restauracjach i wszelkich lokalach publicznych.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#4 2005-10-31 18:10:20

angelix
Użytkownik

Najwi?cej czytam w wannie lub po prostu w ?ó?ku " do poduchy". Czasem w autobusach, tramwajach,na ?aweczce na dworze, a no i czasami :oops: kibelek si? przydarzy, ale to naprawd? sporadycznie i jak nie mog? oderwa? si? od fajnej fabu?ki. :oops: lol

#5 2005-10-31 20:19:43

demi
Użytkownik

ja najcz??ciej na rzeczonej sofie z kubeczkiem herbatki obok, czasem zda?a si? tez przed snem big_smile

#6 2005-10-31 21:21:01

fringilla
Użytkownik

W?a?nie, komunikacja publiczna - mo?e w?a?nie dlatego wci?? jeszcze nie zrobi?amn prawa jazdy? wink Wszyscy mi wspólczuj?, ?e jad? godzin? do pracy. Cóz, to wcale nie jest takie nieprzyjemne...
Poza tym wszystkie wymienione miejsca, w ?ó?ku do bardzo pó?nych godzin i na spacerze z dzieckiem, na ?awce na placu zabaw.

Pozdr. Agata
gg 5739618

#7 2005-10-31 21:29:30

AineNiRigani
Użytkownik

No ?e zawsze przyjemne, to nie powiem. Czasem jak zbyt mocno trzesie odzywa mi sie choroba lokomycyjna. A wówczas przyjemnie nie jest :evil:

#8 2005-10-31 21:35:08

fringilla
Użytkownik

Nie napisa?am, ?e przyjemne, tylkjo, ?e nie takie nieprzyjemne, to ró?nica wink Ja je?d?e do pracy na Grochów, Warszawaianki wiedz? co to znaczy - latem w godzinach szczytu, horror! Ale z ksi?zk? da si? znie??. Dlatego staram si? wybiera? wydania, które daje si? obs?ugiwac jedn? r?k?. A DiU podtrzymywa?a mnie na duchu w poczekalni u dentysty. A ?ci?lej mówi?c na oddizle chirurgii szc?kowej. I w ogóle umila czas we wszelkiego rodzaju poczekalniach wink

Pozdr. Agata
gg 5739618

#9 2005-10-31 21:40:30

angelix
Użytkownik

Nie ma to jak chirurgia szcz?kowa.Szkoda,?e jak ja siedzia?am w takiej poczekalni, to jeszcze nie wiedzia?am o istnieniu "DiU".
Pewnie by pomog?o lol wink

#10 2005-10-31 21:41:26

AineNiRigani
Użytkownik

Duma i komedie Oscara Wilde'a big_smile
Najgorzej w miejscach publicznych czyta si? Lesia Chmielewskiej, Wszystko czerwone (tej samej autorki), czy naprawde dobre komedie - np. 4 wesela Curtisa - lepsze ni? film big_smile, scenopis Mayday, kolacji dla g?upca itp. (czarna dziura, nie porzychodzi mi do g?owy nic wi?cej , a jest tego kilkana?cie sztuk big_smile)
Ja nie umiem ?mia? si? cicho, rykn? na ca?y g?os, a potem wszyscy si? na mnie patrz? big_smile

#11 2005-10-31 21:48:03

AineNiRigani
Użytkownik

Hm, zawsze jako? moje najpiekniejsze wspomnienia sa zwiazane z zebami big_smile

#12 2005-10-31 21:48:29

angelix
Użytkownik

To tak jak ja. Czasem potrafi? si? pop?aka?,?e ?miechu. Ostatnio tak si? " ry?am", ?e nie mog?am doczyta? strony do ko?ca. A czyta?am wywiad Bridget Jones z Colinem Firthem .Ludzie patrzyli na mnie jak na ...

Staj? sie monotematyczna
Koniec z Firthem
roll NIE, NIE , zdecydowanie NIE........... : :?: :!: roll

#13 2005-10-31 21:54:06

AineNiRigani
Użytkownik

A mnie wywiad z Firthem tylko momentami roz?mieszy?. Ale ?ebym p?aka?a - tego nie powiem.
Natomiast moim ulubionym zdaniem z Brifget jest to na samym poczatku jak spot

#14 2005-10-31 22:26:06

fringilla
Użytkownik

Ja mam kilka p?yt, gdzie oprócz muzyki z mojego serialu, s? te? fragmenty dialogów. Cz?sto jad? ze s?uchawkami na uszach i rechocz?. Tak samo mia?am na ?cie?ce d?wi?kowej z 4 wesel - przed któr?? piosenk? jest ta rozmowa: jak tam twoja dziwczyna, nie jest ju? moj? dziweczyn?..., wiecie o co chodzi, te? zawsze w tedy mam atak ?miechu.

Pozdr. Agata
gg 5739618

#15 2005-10-31 22:30:14

AineNiRigani
Użytkownik

Ja wole fragment z d?ugopisem big_smile
Ogólnie ksi?zka by?a bardziej rozbudowana i du?o ?mieszniejsza big_smile

#16 2005-10-31 22:34:43

Admete
Użytkownik

Doje?d?am do pracy 12 kilometrow, ale niestety nie mog? w autobusie czyta?. Szkoda, bo marnuj? codziennie ponad godzin?...

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

#17 2005-10-31 22:38:58

AineNiRigani
Użytkownik

Przepraszam za ciekawo??, ale Admete, czy stoisz w korkach tak d?ugo? Mnie dojazd busikiem 25 kilosów zajmuje 40 min. a 35km. 70 min

#18 2005-10-31 22:43:54

Admete
Użytkownik

Nie, liczy?am w obie strony. Dojazd zajmuje mi jakie? 30 - 35 minut w jedn? stron?. Przy czym w taki dzie? jak dzisiaj, gdy ruch jest du?y faktycznie zwi?ksza si? to do 45 - mamy tak? jedn? ulic?, która jest przy wi?kszych ?wi?tach zawsze zapchana i przejazd ni? mo?e trawa? nawet 15 minut.

#19 2005-11-02 17:07:13

agnes_13
Użytkownik

Lata 80-te.....tAk.... to by?y pi?kne czasy.... ile? ja ksi??ek przeczyta?am w tych kolejkach..... lol lol lol

autobusy, PKP te?, niestety odk?d posiadam CAR odpada ta niew?tpliwa przyjemno?? :?

Agnes

#20 2006-02-23 22:55:49

Beata
Użytkownik

Zgadza si?. W?a?nie wtedy przeczyta?am po raz pierwszy DiU . W kolejce po cukier albo co?... Wspania?e to by?y czasy! lol

Beata

#21 2006-02-24 13:40:51

Mag
Użytkownik

Duma i komedie Oscara Wilde'a big_smile
Najgorzej w miejscach publicznych czyta si? Lesia Chmielewskiej, Wszystko czerwone (tej samej autorki), czy naprawde dobre komedie - np. 4 wesela Curtisa - lepsze ni? film big_smile, scenopis Mayday, kolacji dla g?upca itp. (czarna dziura, nie porzychodzi mi do g?owy nic wi?cej , a jest tego kilkana?cie sztuk big_smile)
Ja nie umiem ?mia? si? cicho, rykn? na ca?y g?os, a potem wszyscy si? na mnie patrz? big_smile

ja mam to samo lol jak je?dzi?am PKP 2 h w jedn? stron? to czyta?am ogromne ilo?ci ksi??ek, a jak nie bylo nic nowego to Chmielewska na okr?g?o z przerw? na Dum? lol Dodam KLIN i Ca?e zdanie nieboszczyka, a we Wszystko czerwone ten policjant: azali by?o was mrowie?-kwicz? na samo wspomnienie
Kiedy? nawet jedna pani uciek?a z przedzia?u, wystraszona moimi wybuchami ?miechu roll lol a ja zacz??am si? jeszcze g?o?niej ?mia? lol

A poza tym czytam wsz?dzie! Tylko jak prowadz? nie mog? :cry:

GG 6318358

#22 2006-02-24 14:19:47

AineNiRigani
Użytkownik

Ro ja polecam Eddingsa Pionek Proroctwa. tam tez tak pisz? big_smile. ci?gle Azali?...
Kiedy? ?mia?am si? z przyjació?k? z jej ch?opaka Szwajcara. Facet ma talent j?zykowy i ?apie s?owka polskie (i wymowie!!) bardzo szybciutko. A ja wtedy doszta?ca?am swój angielski na podstawie orygina?ów P&P (film i ksi??ka). Tak si? zastanawialismy czy nie ?apie jaki? staroangielskich zwrotów. I jakby to by?o da? jej facetowi np. Krasickiego, czy Trylogi?. I si? nauczy polskiego wa?nie jak Pan Mulgaaard big_smile
Azali? by?o ich mrowie a mrowie?
He he

#23 2006-02-24 15:13:45

Caitriona
Użytkownik

Ksi??ki wszelakie, nie tylko JA czytam najcz??ciej:
- w moim wygodniutkim fotelu z kubkiem czekolady/kawy/herbaty
- w autobusach i metrze (gdy wychodz? z domu zawsze mam co? do czytania)
- w ?ó?ku przed snem

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#24 2006-02-24 15:39:55

Alison
Użytkownik

Ksi??ki wszelakie, nie tylko JA czytam najcz??ciej:
- w moim wygodniutkim fotelu z kubkiem czekolady/kawy/herbaty
- w autobusach i metrze (gdy wychodz? z domu zawsze mam co? do czytania)
- w ?ó?ku przed snem

Ja identycznie. Jednym s?owem co by?my pocz??y bez ?rodków komunikacji miejskiej ;-) Ja to nawet ze wzgl?du na to je?d?e do pracy tramwajem zamiast samochodem bo w autku, wiadomo oczy dooko?a g?owy a poczyta? by si? chcia?o, ?e hej. Ale najbardziej to lubi? w lesie pod drzewem, albo na jakiej? hali w górach, tam to mog? od wschodu do zachodu s?o?ca na dowolnie wybranym boku ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#25 2006-02-24 15:51:49

Deska
Użytkownik

"a zatem morderca obarczon przybywa?" ;D

Troch? ju? pó?no, ale nie mog?am si? powstrzyma? przed zamieszczeniem tego cytaciku* ;D

*powinnam to wpisa? w kr??kach - mam mani? cytowania wszelkich ró?no?ci :oops:

Stopka forum