Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-03 00:00:54

Alison
Użytkownik

Wyciskacze ?ez

No w?a?nie, co Was moje kochane wzrusza?
Dla mnie absolutnym pewniakiem, na którym rozsypuj? si? nawet w ?rodku szampa?skiej zabawy jest „Cienista dolina” z Anthony Hopkinsem i Debr? Winger, oraz równie? z ni? „Czu?e s?ówka”. Kiedy ona ?egna si? z dzie?mi, to nawet mi nerki ?kaj? ;-)
Regularnie posmarkuj? równie? na „Po?egnaniu z Afryk?”, „Mi?o?ci w Nowym Yorku”, „Domu duchów” i wspomnianych ju? „Wichrach nami?tno?ci” oraz „Bravehearcie”. W?a?ciwie krócej by by?o wymieni? na czym nie p?acz?, co mo?e dawa? z?udne wra?enie, ?e jestem zawodow? p?aczk?, ale wr?cz przeciwnie, ze ?miechu te? p?acz?, a wtedy wszyscy p?acz? razem ze mn?, bo podobnie? jestem okropnie zara?liwa
:?

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#2 2006-02-03 09:36:08

Gitka
Użytkownik

Re: Wyciskacze ?ez

O tak "Cienista dolina" mój ulubiony film!
Dodam jeszcze od siebie te? z Anthonym Hopkins'em
"Dziesi?ty cz?owiek" na podstawie: powie?ci Grahama Greene'a
oraz "Okruchy dnia " i "Joe Black "
A z Ralph'em Fiennes'em
"Oskar i Lucinda"
Wzruszam si? te? za ka?dym razem ogl?daj?c
"Dom dla mojej córki "(2001) ?wietny tam by? Campbell Scott (I) (uwielbiam Go)
W ogóle zauwa?y?am, ?e lubi? sobie od czasu do czasu pobecze? nad dobrym filmem.

#3 2006-02-03 10:29:04

Diana
Użytkownik

Alison, kto gra? w "Domu duchów", bo mo?e znam ten film? Z tym wzruszaniem to u mnie te? cz?sta dolegliwo??. Np. przy "Królu lwie", "Titanicu" (w kinie, pami?tam, tak rycza?am, ?e potkn??am si? i spad?am ze schodów lol ), "W?adcy Pier?cieni" czy "Moim w?asnym wrogu". A i "Gladiator" bardzo poruszy? mnie nie tak dawno temu, bo zobaczy?am go dopiero w TV.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#4 2006-02-03 10:45:32

Georginia
Użytkownik

Titanic to chyba wszystkich do p?aczu zmusi?!!!;-)
te? p?aka?am w kinie jakby mi si? ?wiat zawali?....
Generalnie nie wzruszam si? na filmach,mo?e ciut mi si? oczy szkl? i tyle...i jako? nie mog? sobie przypomnie? na czym ostatnio p?aka?am(pomijam ,?e ?mier? czarnowlosego Robina op?akiwa?am chyba ze 3 lata;-)

#5 2006-02-03 13:41:01

Alison
Użytkownik

Alison, kto gra? w "Domu duchów", bo mo?e znam ten film?

Grali tam sami wielcy Jeremy Irons, Meryl Streep, a ponadto Winona Ryder i Antonio Banderas. Film trzeba by?o, ?e tak powiem ogl?da? "osobnymi oczami" bo jak to zwykle bywa nie dorasta? do pi?t ksi??ce, ale i tak rycza?am jak stado krokodyli. Co dziwne Titanic jako? tak nie do ko?ca mnie wzruszy?, tzn. chyba p?akn??am, ale chyba tak bardziej jak Georginia, natomiast jest jeszcze taki mój pewniak, którym lecz? stresy (bo jak sobie cz?owiek pop?acze to zaraz jest jak nowy) tzn. "Instynkt" z Anthony Hopkinsem. To taki film, na którym ciekn? od pocz?tku do ko?ca z pot??nym szlochem jak mu zabijaj? jego ma?pi? rodzin?. A? musz? ko?czy?...

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#6 2006-02-03 18:20:20

Gitka
Użytkownik

Dom dusz (1993) na podstawie powie?ci wspania?ej Isabele Allende "Dom Duchów", te? uwielbiam ten film.
link
http://www.filmweb.pl/Dom,dusz,%281993% … lm,id=5131

#7 2006-02-03 19:13:45

Bonduelle
Użytkownik

Hm, rzadko p?acz? na filmach... po zastanowieniu dochodz? do wniosku, ?e tylko "Król Lew" mnie doprowadza do ?ez wink

A po obejrzeniu "Titanica" wyg?osi?am d?ug?i zjadliw? mow? nt. kichowato?ci tego?, a? mama si? przerazi?a "ale? Ty jeste? nieromantyczna" (ta. a "Dumy i uprzedzenia" czyta? nie chcia?a ;P)

#8 2006-02-03 19:56:02

caroline
Użytkownik

"Po?egnanie z Afryk?".
Baaaardzo dawno temu big_smile Robert Redford, Meryl Streep i "Afryka oczami Boga".

#9 2006-02-03 21:55:11

AineNiRigani
Użytkownik

Hmm nale?? do tych p?aczliwych na filmach. Nawet na kreskówce si? wzrusz?, czy serialu familijnym big_smile
Ostatnio rycza?am w niedziele ogladajac film w poludnie (TVP2) - biografie ksi?znej rosyjskiej Zofii Jakiej?tam.
Ale wielkie wra?enie zrobi? na mnie równie? Dom dusz, Po?egnanie z Afryk?, Goryle we mgle (tutaj rycz? przez calutki film), Pianista, ogólnie filmy wojenne, katastroficzne i wymielone dramaty.
W zasdzie jednocze?nie jest to kino które najmniej lubi? i niecz?sto ogl?dam. Chyba ?e mam do czynienia z ciekawym, niebanalnym scenariuszem.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#10 2006-02-03 22:34:38

Alison
Użytkownik

Bo?e, "Goryle we mgle".... Kiedy znajduj? Digita, to ja ju? mam mocno odwodniony organizm....
Jak ju? si? tak ods?aniam, to I have to confess, ?e nawet filmy przyrodnicze potrafi? mnie rozklei?, kiedy umiera ma?y s?onik, a stado doros?ych s?oni stoi przy nim przez kilka dni do ko?ca, os?ania przed pal?cym s?o?cem, g?aszcze, a na koniec okrywa ga??ziami i odchodzi, a mama s?onica wraca, zeby sprawdzi? czy aby na pewno ju? nic si? nie da zrobi?, to wiecie, rozumiecie ca?a jestem do wy??cia...

#11 2006-02-03 22:43:25

AineNiRigani
Użytkownik

Dziewczyny taka zbie?no?? gustów powoli zaczyna sie robic chyba chora, nie s?dzicie :twisted: :twisted: :twisted:

#12 2006-02-03 22:46:35

Alison
Użytkownik

Dziewczyny taka zbie?no?? gustów powoli zaczyna sie robic chyba chora, nie s?dzicie :twisted: :twisted: :twisted:

A niby dlaczego? Ja tam do?? cz?sto pow?tpiewam w swoj? normalno??, wi?c istnienie osób o podobnych odchyleniach mi? troch? dowarto?ciowuje. A co tam, te? mi si? co? od ?ycia nale?y!!!

#13 2006-02-03 22:49:21

AineNiRigani
Użytkownik

A niby dlaczego? Ja tam do?? cz?sto pow?tpiewam w swoj? normalno??, wi?c istnienie osób o podobnych odchyleniach mi? troch? dowarto?ciowuje. A co tam, te? mi si? co? od ?ycia nale?y!!!

No tak bratnie dusze, zawsze mi?o jest sobie ponienormalnie? w doborowym towarzystwie. Sama ?mietanka :twisted:

#14 2006-02-03 22:52:10

Alison
Użytkownik

A czemu ten diabelski u?mieszek? Czy?by? uwa?a?a, ?e ?mietanka troch? nadkis?a? roll

#15 2006-02-03 22:59:58

AineNiRigani
Użytkownik

Ale? sk?d, ?mietanka ?wie?ute?ka. Diabelski u?mieszek dotyczy? raczej ca?o?ci wypowiedzi.

#16 2006-02-04 22:30:38

Diana
Użytkownik

Uuu... w?a?nie obejrza?am "Erin Brokovich" na TVP1; to te? zaliczy?abym do "wyciskaczy ?ez". Pi?kna historia i pi?knie zagrana.

#17 2006-02-04 22:37:25

Alison
Użytkownik

Uwielbiam Erin i jej mocne wej?cia, szczególnie w kierunku tej sztywnej, bezp?ciowej prawniczki ;-)

#18 2006-02-04 22:44:02

Diana
Użytkownik

Najlepsze by?o na ko?cu, jak Erin powiedzia?a do tej babki, ?e przekona?a sze??set ilu? ludzi robi?c im "numerki". I doda?a z u?miechem na ustach: "Jestem zm?czona." lol

#19 2006-02-04 22:48:59

Alison
Użytkownik

Tak jeeest!! Mocna scena, podoba?a mi sie te? fina?owa, jak Ed by? taki z siebie dumny, ?e jej przywali? tym dodatkowym milionem :-)

#20 2006-02-04 22:58:31

Diana
Użytkownik

A? zaniemówi?o dziewcz? z wra?enia! big_smile Zrobi? jej ?wietn? siurpryz?. A! i jeszcze jako? zwróci?am uwag?, jak ona zgrabnie trzyma?a dziecko jedn? r?k?, a drug? bez ?adnych problemów wykonywa?a ró?ne czynno?ci domowe albo si? podpisywa?a. Nie wiem, mo?e matki tak maj? i dla nich nie stanowi to problemu, ale mi jako? utkwi?o to w pami?ci. wink

#21 2006-02-04 23:04:43

Alison
Użytkownik

Matki tak chyba maj?, bo ja jedna r?k? prasowa?am, smarowa?am chleb a nawet robi?am pierogi - potrzeba jest matk? wynalazków

#22 2006-02-04 23:07:44

Alison
Użytkownik

Julia jak to Julia, ale w tym filmie ona jest nieprawdopodobnie seksowna, nie uwa?asz? Ci wszyscy faceci, którzy padaj? na jej widok jak muchy ;-)

#23 2006-02-04 23:14:26

Diana
Użytkownik

O tak!!! I ?wietnie j? tam ubrali; a bohaterka wybra?a w?a?ciwego faceta- d?ugow?osy, je?dzi? na motorze, ale za to jak si? troszczy? o jej dzieci i o ni? sam?! Jak jej przez telefon oznajmi?, ?e dzidziu? powiedzia? w?a?nie swoje pierwsze s?owo: "pi?ka" i jak Erin by?o strasznie szkoda, ?e jej przy tym nie by?o...

#24 2006-02-04 23:20:55

Alison
Użytkownik

Oczywi?cie siem fsruszy?am... A jak on czule tego dzidziusia nosi?, zauwa?y?a?? I tak si? pieknie usmiechn?? jak jej ta kobieta dziekowa?a. Nie przepadam za d?ugow?osymi harleyowcami, ale ten by? chyba jaki? wyj?tkowy. Ale i kobieta by?a wyj?tkowa :-)

#25 2006-02-04 23:27:20

Diana
Użytkownik

Fajn? par? byli! Do pierwszej k?ótni, oczywi?cie, musia?o w ko?cu doj?? (nawet nie oby?o si? bez wyprowadzena si? go?cia z domu), ale jednak chyba rzeczywi?cie to by? wyj?tkowy facet. Te? si? wzruszy?am- to jest taki film, do którego lubi si? wraca?, moim zdaniem. smile

Stopka forum