Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
hmm a kto jeszcze??
nie tyle kto, co raczej co - mam wiele pasji, ktore pozwalaja mi wejsc w inny swiat
no tak... to pozazdrościc tylko.
chociaż do końca to niewiem, bo przecież niewiem jakie to pasje
Historia (w szczegolnosci medieweistyka, okres Tudorow), decoupage, haft i pochodne, film, szeroko pojeta celtologia i jeszcze kilka innych
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2010-01-04 18:45:07)
To to sporo... kiedy znajdujesz na to wszystko czas??
AineNiRigani napisa³:
Wydaje mi siÄ™, że film zadziaÅ‚a jak P&P 05. Wiele osób zwróci uwagÄ™ na osobÄ™ Jane Austen i para James-Anna zachÄ™ci do wgÅ‚Ä™bienia siÄ™ w jej biografiÄ™. A jeÅ›li już siegna – zweryfikujÄ… informacje z Becoming. Podejrzewam, że ci, którzy bÄ™dÄ… go szukać we jej życiu – zawiodÄ… siÄ™, ale nie zniechÄ™ci ich to do twórczoÅ›ci Jane .
Zawsze od czegoś trzeba zacząć. Niektórzy zaczynali od P&P 95, inni od Bridget Jones, inni od P&P 05. A po obecnym filmie trafi do nas nowa grupa miłośniczek.
Jestem niemal pewna, że będzie niemal tak samo jak z serią filmów o Sisi - pieknych, malowniczych i równie przekłamanych.
i tego przykladem jestem ja! Po uprzednim przeczytaniu informacji o Jane na wikipedii (!!), doszlam do wniosku, ze cos tutaj nie gra. Mialam nawet watpliwosci co do rzetelnosci wikipedii Ale rozwialyscie moje watpliwosci
Ktos wczesniej wspominal, iz uroda Anne jest 'nieangielska'. Wedlug mnie jest wlasnie bardzo angielska. I porownanie do Dumy i uprzedzenia jak najbardziej trafne!
Na razie zauroczona sama autorka, filmami, regencja, i mam nadzieje, ze jak najszybciej, ksiazkami.