Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Marija , spokojnie to najm?odszym si? zdaje , ?e czterdziestka to ju? zgrzybia?o?? , choroby i wózek inwalidzki niemal?e - klasyczna Marianna
dziewczyny lito?ci!!! czytaj?c o "staruszkach" w wieku lat 24 a? si? boje przyzna?, ?e ja jestem o ponad 10 lat starsza i có? ... daje rad?
a tak serio to polecam kole?ankom, tym nieco m?odszym, ?eby z absolutnym optymizmem patrzy?y w przysz?o??, bo po trzydziestce ... to dopiero jest ?ycie!
serdeczne pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek i forumowiczów, niezale?nie od wieku
Tamara napisał:
Marija , spokojnie
to najm?odszym si? zdaje , ?e czterdziestka to ju? zgrzybia?o?? , choroby i wózek inwalidzki niemal?e - klasyczna Marianna
A taki pulkownik Brandon, starzec 35-letni, có? on jeszcze móg??
Marija napisał:
Tamara napisał:
Marija , spokojnie
to najm?odszym si? zdaje , ?e czterdziestka to ju? zgrzybia?o?? , choroby i wózek inwalidzki niemal?e - klasyczna Marianna
A taki pulkownik Brandon, starzec 35-letni, có? on jeszcze móg??
By? tym , dla którego wiele z nas straci?oby g?ow?.By? m??czyzn? na dobre i z?e , na s?o?ce i deszcz.
No tylko kamizelk? flanelow? za?o?y? (notabene sama o ciep?ej kamizelce my?l?
, zw?aszcza ,?e ?okie? mnie boli , na pewno starczy reumatyzm , otwierajcie grobowiec rodzinny , k?ad? si?
)
Ika74 napisał:
a tak serio to polecam kole?ankom, tym nieco m?odszym, ?eby z absolutnym optymizmem patrzy?y w przysz?o??, bo po trzydziestce ... to dopiero jest ?ycie!
Podpisuje sie wszystkimi konczynami . Co prawda mi do trzydziestki jeszcze troszeczke (ale juz naprawde troszeczke
) brakuje, ale im jestem starsza tym lepiej sie ze soba czuje! Tym bardziej sie kocham i tym bardziej jestem z siebie dumna
. A mlodosc spedzilam majac czasami uczucie, ze jestem do niczego - glupia bylam do kwadratu i tyle
.
Ja , jestem po 30 i czuj? si?,jakbym mia?a 50.Chcia?abym tej wolno?ci z m?odszych lat i tamtych problemów.
Podobno kobieta powinna w pewnym momencie ustali? ile ma lat... i pó?niej si? tego trzyma? To nie ja wymy?li?em, nie bijcie!
a ja tesknie do beztroski nastu lat, kiedy przede mna byly wszystkie wybory, a problemy egzystencjalne sprowadza?y sie do obcenosci pryszcza na czole...
Jak mi?o powspomina?.Ale có? ,trzeba ?y? jako? dalej i cieszy? si? z tego co nam pozosta?o.
Ja si? przyznaj?, ?e mam 21 lat bez bicia i to ze sporym hakiem. Bo ju? w styczniu stuknie mi 22.
mi w styczniu stuknie 8nastka. w?a?nie dzi? poinformowa?am mam?, i? ma mi uszy? z tej okazji sukienk? z okresu regencji. zosta?am wy?miana:P "gdzie j? w?o?ysz? b?dziesz w niej biec na autobus do szko?y?"
18 ale w styczniu bedzie ostanie nascie.
potem matura i studia, jak to szybko przelacialo:O