Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A oto jeszcze jedno "zdj?cie ze zlotu"
[Podzi?kowania dla Aine za fotografi? nr 10 :-)]
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-07-15 12:22:43)
Fajne zdjecia. Hej, a kim jest ta mloda piekna dama w kapeluszu i z gitara? :-)
PS. Wszystkie panie wyszly bardzo ladnie, ale Dorfi i Loana zasluguja na szczegole slowa uznania. ;-)
Hmmm, nie wiem co znaczy to mrugniecie oka przy nas - zartujesz, tak?
Ale dziekuje
Przy okazji jestem ciekawa, jak wyjdzie sukienka wyjsciowa, bo ta wyszla dosc, hmmm, pospolicie, codziennie . Moglabym ja w sumie nosic na co dzien i pewnie bede, tylko musze skrocic
. Bo na zdjeciach tego AZ TAK nie widac, ale po wyprasowaniu okazalo sie, ze jest za dluga
. Bylo zabawnie jak probowalam sie o nia nie potknac
.
Ja tez pilam za zdrowie Vasco, tylko nie wiedzialam, ze urodzinowe - no i pilam malo procentowa rzecz . Dziekujemy Vasco za prezent!
Misie kochane! W?a?nie wys?a?am maile do uczestników sp?ywu kajakowego. Jak kto? nie dosta?, to znaczy ?e mam nieaktualny adres, wi?c prosz? o aktualne. Jestem ostatnio zawalona robot?, ale do tego tematu b?d? zagl?da? i na skrzynk? te?.
Nancy18 napisał:
Olsztyn daleko. Ale Mazury pi?kne
A ja pozdrawiam wszystkich " zlotowiczów " . Bawcie si? kochani wspaniale, mam nadziej? przy pi?knej letniej pogodzie .
Mazury s? naprawd? piekne.Jak si? troche postara? to i pa?ac z epoki odpowiedniej mo?na znale??. Spotka?am takie ( mo?e nieco pó?niej zbudowane ,przewaznie w okropnym stanie) podczas moich w?drówek w poszukiwaniu zamków krzyzackich. Zamki zbudowane przez krzyzaków, joannitów tudzie? templariuszy to moja pasja.No tak , ale to nie forum o ?redniowieczu.Jeszcze raz was pozdrawiam i po cichutku zazdroszcz?
Hej, "forumowi sp?ywowicze", to kiedy kto przyje?d?a?
A ja mam nadziej?, ?e pogoda b?dzie lepsza ni? w ostatni weekend. Bo jak b?dzie wichura, albo burza z ulew? to nici ze sp?ywu (zbyt niebezpieczie) i ognisko te? do d.....
A w razie czego b?dzie zwiedzanie Olsztyna
Ostatnio edytowany przez Dione (2008-08-19 21:27:25)
dione - nie moge sie do Ciebie dodzwonic, a chcialam omowic kilka szczegolow.
Nie wiem jak ze splywem - czy sobie poradze. mam kontuzje nadgarstka (w zasadzie stara sprawa, wisi nade mna operacja, ale mam nadzieje, ze znowu odwleke ja na jakis czas...)
Aine, pogoda sie szykuje nieciekawa, przyjezdzaj, jakby co to bedziemy grzecznie na brzegu siedzialy i dopingowaly splywajacych .
Juz spiesze z doniesieniami. Wyruszam dzisiaj w nocy, NIE WIEM, ile zajmie mi dojazd, ale planowo na popoludnie powinnam dojechac na miejsce. Jedziemy autem, wiec prosto do celu. Jakby co jestesmy wszyscy dostepni pod telefonami, ktore bedziemy odbierac - prosze dzwonic .
Loana, a czy wci?? masz ten sam numer, co rok temu? Bo chyba b?dziecie pierwsi, wi?c pod?abym ci numer naszej rezerwacji i inne szczegó?y. Ja chyba zaczekam na Aine i razem z ni? przyjad? autobusem oko?o 21szej. Z ol. wyje?d?a o 19.10. Wcze?niejszym by?abym po 16stej, ale chyba si? w pracy nie wyrobi?, a dziewczyny te? mia?yby du?o czasu w Olsztynie, wi?c im chocia? co? poka?e i zabior? do siebie na obiad.
A ja przyje?d?a El z Mike'm? Bo je?li te? b?d? jecha? do Olsztyna i z Olsztyna autobusem, to mo?e by?my si? razem umówili. Tylko nie mam nowego telefonu El. Ja wci?? mam ten numer, który rok temu, wi?c jakby co dzwo?cie.
Aine, nie wiem czemu si? nie mog?a? dodzwoni???? Telefon mia?am ca?y czas w??czony i wszystko dzia?a?o. Mo?e co? na linii, czy jak? Ze sp?ywem si? nie martw, poradzisz sobie. Poniewa? w ostatniej chwili (znaczy dzi?) moja kole?anka musia?a zrezygnowa? (niespodziewanie wypad? jej dy?ur i nie mo?e ruszy? si? z Olsztyna), wi?c jest nas nieparzy?cie. Ju? zadzwoni?am do firmy od kajaków i zmieni?am zamówienie z 5 kajaków na 3 kajaki i jedno 3osobowe kanoe. W kanoe jedna z osób nie musi wogóle wios?owa?. Nie b?dziesz musia?a nadwyr??a? nadgarstka, a w razie czego to i Loana nie b?dzie si? przem?cza?. Przecie? zawsze mo?na si? przesi???.
Je?li chodzi o pogod?, to przy wszelkim za?amaniu dzwon imy i odbieraj? nas tam gdzie jeste?my.
No to do zobaczenia.
Skontaktuje sie z Mikeuszem i Elbereth, bo oni beda jechali autem z ?odzi na miejsce, wiec moze beda mogli Was zabrac samochodem wczesniej. Ja bym Was z przyjemnoscia wszystkie zabrala, ale mam tylko jedno wolne miejsce w samochodzie - za malo -_-'. Zaraz napisze do Ciebie maila z telefonami .
wezme sobie opaske i sobie poradze - radze z tym sobie od jakiegos czasu. A na pewno nie pozwole, aby ktos mnie wozil
Ja dodam tylko, ze ja wolalabym jednak wieczorem. chcialysmy z barbarella Olsztyn poogladac, kawe dobra wypic itd.
Dione, a czy potem na posmierdzialek trzeba wziac spiworek? Bo zrozumialam, ze nie, ale wolalam sie upewnic.
Co do kanoe - to dosiadasz sie do mnie i basi?
Z gory uprzedzam, ze basia jes Slazaczka i czasem sadzi gwara
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2008-08-21 17:30:28)
Jak pozwolicie to si? dosi?d?
?piworków nie trzeba. Mam dwa i ko?derk?.
Czyli tak: przyje?d?acie jutro ko?o 15stej. Odbior? was z dworca i zabior? do siebie na obiad. Potem pojedziemy na miejsce noclegu. Wracamy w niedziel? do Olsztyna. Co? zjemy i wybierzemy si? na starówk? po?azi? i wypi? wieczorne piwko. W poniedzia?ek rano b?dziecie rz?dzi? same, bo ja pobiegn? do pracy. Spotkamy si? ko?o 15stej na mie?cie i po?azimy sobie dalej.
sloneczko - w posmierdzialek o 8:30 mamy pociag. Sprawdzalysmy cos pozniej, ale sie nie da. a obie musimy byc 26 w domu (ja na obrone, ona na egzamin). To jedyny sensowny. W Katowicach bedziemy ok. 17-18, a jeszcze musimy do domu dojechac. Stad wlasnie ta koncepcja o jutrzejszym zwiedzaniu.
Jutro to du?o nie zobaczycie. My?l?, ze wi?cej zobaczycie w niedziel? po powrocie ze sp?ywu. A? tak du?o powrotnych do Olsztyna nie ma, wi?c ko?o po?udnia pewnie b?dziemy w Olsztynie. To dajcie jutro zna?, jak b?dziecie blisko. Wyjd? na dworzec.
Ostatnio edytowany przez Dione (2008-08-21 23:05:58)
No to i po zlocie....
Z pami?tek po nim pozosta? mi ainowy kapelusz i wci?? nie rozpakowana torba
A zdj?cia?
Spokojnie, b?d?... ocenzurowane
Kartka w?a?nie dotar?a. Bardzo wszystkim dzi?kuj?!
A to szybciutko!!!
W zasadzie bylo to klasyczne niebieskie spotkanie - jedynie z rozowymi elementami. Zdjecia wkrotce
Powiem tylko tyle - bylo cudnie, plecy mam spalone, jakis udar cy cus, mase zdjec i kupe cudnych wspomnien.