Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Wreszcie będę mogła zobaczyć jeden z najstarszych filmów z Colinem z 1984 roku "Another Country" w Zone Europa 15 czerwca o godzinie 21.55. Nie mogę się doczekać!
W TVN w sobotę 14 czerwca o godzinie 21.10 "What a Girl Wants" . Dziś na TVN7 "Zakochany Szekspir". Telewizja nas ostatnio rozpieszcza jeśli chodzi o Colina )
Hm, Colin z Rupertem jako dwoje homoseksualistów? Fuj po stokroć!
Czego chcą dziewczyny widziałam-lekkuchna komedyjka, ale Colinek smaczniutki.
Zakochanego Szekspira też oglądałam, ale nigdy nie zauważyłam, ze tam gra Colin (musiałam być oszołomiona ), dziś może wypatrzę.
A ja z przyjemnością obejrzę Another Country bo jeszcze nie miałam okazji )
Ja też chętnie obejrzę, bo, jak często piszę, aktorzy nie są tylko po to, żeby się nad nimi rozpływać, jakie to z nich ciacha, ale żeby grali, i to najlepiej różne ciekawe role .
Genialny film. Colin jest tam wprawdzie dretwy przerazliwie i gra malo sympatyczna postac, ale puste drzewo i Salomon nie nasika. Abso-kurna-lutnie genialny Rupert nie dal nikomu najmniejszej szansy. Film jest jeden z lepszych jakie widzialam. Tematyka trudna i zrealizowana niebanalnie. To taki film, ktory zostaje w pamieci do konca zycia.
Zatem koniecznie muszę obejrzeć, mało tego, chyba zachęcona nagram sobie na stałe, choć nie planowałam. Ciekawe będzie porównanie ich wspólnej gry z "Bądźmy poważani na serio" i St. Trinians (obejrzałam właśnie wczoraj). Jestem bardzo ciekawa ich najwcześniejszych ról.
Jak już mówimy o Rupercie i Colinie grających razem, to w Szekspirze też obaj grali Rupert jako Kit Marlowe, a Colin jako "my Lord Wessex".
Another country też jeszcze nie widziałam, ciekawe, czy powtórzą o jakiejś wcześniejszej porze...?
Obawiam się że byłam tak zajęta wypatrywaniem Colina w "Szekspirze" iż kompletnie przeoczyłam Ruperta. Niestety na chwilę obecną znalazłam tylko tą jedną porę emisji "Another Country".
Na Zone Europa najczęściej jest tak, że jak jest raz emisja czegoś, po jakimś czasie leci to dzień w dzień, więc pewnie za kilka tygodni będzie tak samo z "Another Country".
A ja niemal przeoczylam Colina. Film kupilam jedynie w ramach fetyszyzmu Rupertowego i tak go wypatrywalam, ze Colin z gejowskim kolczykiem niemal mi przelecial niezauwazony ... Niemal
Ja zrobiłam dokładnie odwrotnie, kupiłam jedynie dla Colina i nawet nie obejrzałam tylko przejrzałam na podglądzie w poszukiwaniu scen z Nim. Jakiś czas później dopiero obejrzałam w całości. Zresztą mam tak z każdym nowym filmem z Colinem, który oglądam po raz pierwszy, szukam tylko wybranych scen. "Then She Found Me" obejrzałam kilkakrotnie w wybranych scenach, niedawno zdecydowałam się aby obejrzeć całość dopiero. Czy w ramach fetyszyzmu Rupertowego widziałaś wywiad z Nim i Colinem w The SunTV na temat " St. Trinians"? Jak znajdujesz obecnego Ruperta?
nie widzialam, ale Ruperta zawsze znajduje niebywale pociagajacego, nawet w kobiecych ciuszkach
Możesz obejrzeć tutaj:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/vi … itrate=300
Trochę zmienił się od czasów "Another Country".
Wow, Rupert prawie łysy, zarośnięty i w dresie - LOL Zawsze b. lubię go słuchać - i tego, co ma do powiedzenia, i jak to mówi.
Muszę, muszę obejrzeć St. Trinians - te wszystkie aluzje, gry słów ("don't you think I make a perfect Q/queen?") i RE jako przełożona a la Camilla Parker Bowles!
On nie jest łysy, ma tam mieszek tylko ogolony A colin jak zwykle nic dodać ni ująć tylko schrupać A w ogóle cóż to za dziwny film? faceci przebrani za kobiety?
karotka napisa³:
A w ogóle cóż to za dziwny film? faceci przebrani za kobiety?
Nie faceci, tylko jeden facet
To remake, było parę St. Trinian's w latach 50-ych/60-ych, np. ten:
http://www.filmweb.pl/f147677/Belles+of … C+The,1954
i tu tą samą postać (Miss Fritton) też grał mężczyzna - Alaister Sim
Ostatnio edytowany przez ptasia (2008-06-13 11:00:23)
Film jest fantastyczny, gorąco polecam! Znalazłam w nim w 2 odniesienia do Dumy i Uprzedzenia - pies Miss Fritton wabi się Darcy! oraz jakby powtórka słynnej sceny z mokrą koszulą) Do obejrzenia tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=IoQO66hI4pA
Colinek jak zawsze boski
A' propos powtórek z mokrą koszulą - miałam wrażenie, że scena z jeziorem w "To właśnie miłość" też do tego piła. Colin też skakał do (zimnego) jeziora w "My life so far" (Pierwsze zauroczenie po pl - chyba). Pokazana w w wywiadzie z The Sun scena z St. Trinian's z obrazem Vermeera nawiązuje za to, imho, do Dziewczyny z perłą.
Ostatnio edytowany przez ptasia (2008-06-13 18:38:46)
Colin skakał do wody (ale niekoniecznie do jeziora) w kilku filmach, pięciu czy sześciu .
Akaterine napisa³:
Colin skakał do wody (ale niekoniecznie do jeziora) w kilku filmach, pięciu czy sześciu .
najwyraźniej lubi chłopak
W ogóle to ja nie lubię jak się faceci przebierają za babki
wet white shirt-no cudowny cudowny-staje mi przed oczyma darcy jako żywo!
gdyby nie aktorstwo na pewno odnalazłby się w dyscyplinie skoki do wody - zdolna bestia