Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#526 2007-11-07 16:04:22

fringilla
Użytkownik

Re: Zjazd fanek po raz drugi

No dobrze, spotkanie zbli?a sie wielkimi krokami, mój syn si? oczywi?cie rozchorowa?, ale nic to, wcisn? go babci z wirusem wink Ale tak w ogóle chcia?am zapyta?: co przywie??? Ile nas w ko?cu b?dzie? I co jeszcze powinnam wiedzie??

Pozdr. Agata
gg 5739618

#527 2007-11-07 17:18:37

fanturia
Użytkownik

Vasco napisał:

Aine chyba chodzi o to, ze nikt sie nie zblizy wink

Potencjalnego te? trzeba nakarmi? czosnkiem big_smile

#528 2007-11-07 17:37:11

Dione
Użytkownik

fringilla napisał:

No dobrze, spotkanie zbli?a sie wielkimi krokami, mój syn si? oczywi?cie rozchorowa?, ale nic to, wcisn? go babci z wirusem wink Ale tak w ogóle chcia?am zapyta?: co przywie??? Ile nas w ko?cu b?dzie? I co jeszcze powinnam wiedzie??

Oj to bardzo dobre pytanie. ?piworek jest, kole?anka zwarta i gotowa, zdrowie mo?e jeszcze wróci. To co jeszcze przywie???

Jutro napisz? dok?adnie, o której b?dziemy. Na razie stawiam na 5.23 wink

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#529 2007-11-07 21:58:49

Ulka
Użytkownik

To ju? teraz ten zjazd? Ale? ten czas leci... Bawcie si? dobrze, ja mam wyjazd "s?u?bowy" po cz??ci jeszcze dalej, licz?c ode mnie. Ale pozdrawiam wszystkie zlo/a/tuj?ce si? osoby big_smile

"cierpliwo?? - spokój ?e przecie? si? stanie"
(Ks. J. Twardowski)

#530 2007-11-08 09:53:52

Loana
Użytkownik

Malo nas bedzie niestety. Ale to nic ne szkodzi, bedziemy sie dokladniej poznawac tongue.
Mozna przywiezc jakis alkohol na sobote i niedziele do popijania przy ogladaniu. I mozna wziac spiwor, chociaz mysle, ze jak ktos nie ma to nie ma problemu, bo mamy ich troche. Mozna wziac ciekawy film do obejrzenia. I duzo dobrego humoru smile.

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#531 2007-11-08 16:52:30

Dorfi
Użytkownik

No to ja ju? oficjalnie wiem, ?e nie przyjad? sad
Micha?owi co prawda ju? lepiej, ale z racji tego, ?e to mój jedyny wolny weekend w tym semestrze, to m?? sobie ubzdura?, ?e musimy jecha? do te?ciów hmm

#532 2007-11-08 16:58:01

Loana
Użytkownik

Buuu. A nie mozesz mu powiedziec, ze to jedyny wyjazd na spotkanie w tym polroczu, jeszcze planowany pol roku?... niech jedzie sam...

#533 2007-11-08 17:06:56

Dorfi
Użytkownik

Wiesz, mi si? wydaje, ?e to jest kolejny pretekst, ?eby z dzieckiem nie zosta?.

#534 2007-11-08 17:12:20

Loana
Użytkownik

No co Ty. Przeciez to jego syn smile. Na pewno z niecierpliwoscia czeka, zeby zostac z nim sam na sam, przekazac mu troche prawd zyciowych itd. Nie daj sie wrobic, ze wcale nie chce tongue.

#535 2007-11-08 17:14:26

fanturia
Użytkownik

Niech jedzie z dzieckiem wink

Ostatnio edytowany przez fanturia (2007-11-08 17:25:11)

#536 2007-11-08 17:35:21

Dorfi
Użytkownik

I od razu wida?, ?e macie innych m??ów. Mój z dzieckiem sam nie zostanie. Najpierw mówi? to oficjalnie a teraz mu za bardzo nie wypada, bo ma?y coraz starszy, wi?c w ostatniej chwili zawsze co? wymy?la. Misiek ma 4 lata, ale mój m?? jeszcze NIGDY z nim sam nie zosta? d?u?ej ni? 2 godziny.

#537 2007-11-08 17:43:52

fanturia
Użytkownik

No to wspólczuj?. Mój sam co jaki? czas przypomina?, ?ebym chocia? na jakie? zakupy wysz?a bez dzieciaków. I nie raz k?ad? ich spa?.

#538 2007-11-08 18:32:02

AineNiRigani
Użytkownik

dodam, ze ja nie pamietam z dziecinstwa mamy. wychowywal mnie tata. mama to wiecznie kartkowki, konspekty, konferencje, wywiadowki. A jak juz byla to sie ciagle wkurzala. Tata byl zawsze niezwykle konsekwentny i nigdy nie pozwalal nam wchodzic na glowe, ale zawsze mial dla nas czas na zabawe, na spacer, na rozwijanie zainteresowan i umiejetnosci. To z nim odrabialismy lekcje, do niego przychodzilismy z problemami.
I dlatego wiem jak cudownym ojcem bedzie moj brat... big_smile
Ale wiem, ze takiego taty ze swieca szukac.
Za to teraz sie zremy na potege big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#539 2007-11-08 20:38:31

Dione
Użytkownik

Buuu Buuu Buuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam zapalenie gard?a i krtani i jeszcze co? mi w kierunku oskrzeli prze?azi. Lekarz zabroni? mi jecha? gdziekolwiek. Buuu!!!!!!!
Le?? pod ko?derk?, popijam herbatk? z malinami i zaczyn mi brakowa? chusteczek. Nie mówi? tylko skrzypi? jak zardzewia?e zawiasy. Buuuu!!! I jeszcze kole?ank? zarazi?am BUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buuuuuuu!!!!!!
Ja chc? do Wroc?awia!!!! BUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#540 2007-11-09 09:24:11

elbereth
Użytkownik

Czyli je?li dobrze zrozumia?am to mamy nast?puj?cy sk?ad:

Loana, Mike i ja - w?a?ciwie od zaraz :-)
Fringilla - sob. 12:20
Aine - sob. wieczorem (20:00?)
Fanturia - w ka?dej chwili
Dione - nast?pnym razem...

EDIT: + Izek z ró?owego forum, ale tylko w niedziel?

Czyli kameralnie i wszyscy zmieszcz? si? na wersalce. Dla mnie super! :-D
Cho? pewnie przez po?ow? spotkania b?dziemy p?aka? za Dione, Dorfi i ca?? reszt?, która nie przyjecha?a ;-(

Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-11-09 10:26:45)

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#541 2007-11-09 10:19:32

Mike Moriarty
Użytkownik

Ej, nie placzcie, bo bede musial kanape suszyc... ;-P Jeszcze Wam brezent jakis rozloze... xD

Juz sie ciesze na wizyte. Ale ze jestem z lasu i savoir-vivre jest mi obcy, honory gospodarskie pelnic bedzie El i JLo. :-) Ja sie zamkne w szafie. Jedzenie wsuwajcie przez szpare pod drzwiami.

#542 2007-11-09 10:20:49

AineNiRigani
Użytkownik

P?aka? b?dzemy falowo, bo najpierw sami, potem ze mn? ...
Ca?yu czas sie tylko zastanawiam jak ja sie zabiore... big_smile
Pomy?le o tym jutro ...

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#543 2007-11-09 10:23:02

Mike Moriarty
Użytkownik

Jesli tylko dotrzesz do Wwia, to chocbys miala stegozaura za bagaz, to i tak Cie dowioze. ;-)

#544 2007-11-09 10:25:24

elbereth
Użytkownik

Zw?aszcza, je?li b?dziesz mia?a stegozaura za baga?. tongue

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...

#545 2007-11-09 10:27:20

Mike Moriarty
Użytkownik

OK, ale wtedy biore go do siebie do szafy, i razem idziemy na wyprawe do Narnii! ;-P Z tym, ze on w charakterze zapasow zywnosci.

#546 2007-11-09 10:39:00

elbereth
Użytkownik

Odwrotnie raczej z by? nie mo?e (niestety tongue). Tzn. nie mo?emy liczy?, ?e Ci? po?re, bo jest ro?lino?erny - przynajmniej tak napisali w jednej takiej encyklopedii. BTW skoro publicznie przyznajesz, ?e wolisz dinozaura od naszego ciasta, to nie licz na to, ?e dostaniesz cho?by najmniejszy kawa?eczek! tongue

PS. Z Lo jeste?my umówione wst?pnie na 12-13 (na telefon - co dalej to si? oka?e).

Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-11-09 10:40:23)

#547 2007-11-09 10:45:30

fringilla
Użytkownik

Ja mam ju? bilet, do poci?gu bior? 7 tom Pottera, ktorego, wstyd sie przyzna?, jeszcze nie przeczyta?am, wi?c podró? mi chyba szybko zleci. Zw?aszcza, ?e b?d? musia?a wsta? ok. 4 rano. A raczej w nocy wink Zastanawiam sie, jakie upiec ciasto, ?eby przezy?o podró?... Co? wymysl?.
Ja przyjad? w sobot? o 12.20, a wyje?d?am w niedziel? o 16, wi?c d?ugo si? nie nab?d?... Co?, krótko, ale intensywnie tongue

Pozdr. Agata
gg 5739618

#548 2007-11-09 10:49:31

Mike Moriarty
Użytkownik

Pewnie, ze jest roslinozerny, przeciez widzialas go przed rektoratem i juz po wygladzie w 3 sekundy widac, ze wcina tylko salate. ;-)

Sam sobie wezme ciasto, gdy bedziecie zajete glaskaniem i przytulaniem tego kudlatego mieciutkiego mamuta welnistego (Mammuthus primigenius), ktorego przyniose z Narnii. ;-)

#549 2007-11-09 11:14:27

elbereth
Użytkownik

fringilla napisał:

Zastanawiam sie, jakie upiec ciasto, ?eby przezy?o podró?... Co? wymysl?.

Fringillo, a jakim poci?giem jedziesz? Jak bez miejscówki to mo?e by? ci??ko... Co prawda do Wawy to ja ostatnio jecha?am z 5 lat temu, ale ju? np. na tracie Pozna?-Wroc?aw kilka razy sta?am ?ci?ni?ta na korytarzu :-/ Tzn. oczywi?cie ciasta nigdy do?? smile ale skoro mo?e by? k?opot z transportem to mo?e lepiej co? mniejszego przywie?? Ciasteczka na przyk?ad? smile

Mike napisał:

Pewnie, ze jest roslinozerny, przeciez widzialas go przed rektoratem i juz po wygladzie w 3 sekundy widac, ze wcina tylko salate. ;-)

Aaa... to ten? To trzeba by?o tak od razu. Faktycznie, przypomina? królika troch?. big_smile

Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-11-09 11:15:35)

#550 2007-11-09 14:24:12

fringilla
Użytkownik

elbereth napisał:

fringilla napisał:

Zastanawiam sie, jakie upiec ciasto, ?eby przezy?o podró?... Co? wymysl?.

Fringillo, a jakim poci?giem jedziesz? Jak bez miejscówki to mo?e by? ci??ko... Co prawda do Wawy to ja ostatnio jecha?am z 5 lat temu, ale ju? np. na tracie Pozna?-Wroc?aw kilka razy sta?am ?ci?ni?ta na korytarzu :-/ Tzn. oczywi?cie ciasta nigdy do?? smile ale skoro mo?e by? k?opot z transportem to mo?e lepiej co? mniejszego przywie?? Ciasteczka na przyk?ad? smile

Rany, w?asnie mnie za?ama?a?. Takiej opcji nie bra?am pod uwag?, liczy?am na d?ug?, ale wygodn? podró?.
W pospiesznym chyba miejscówek nie ma, pociesza mnie jedynie, ?e wyrusza z warszawy, to mo?e t?oku nie b?dzie, tym bardziej, ze wi?kszo?? "rdzennych warszawiaków" do domów wyrusza ju? w piatek...

A ciasto b?dzie por?czne, zawinie sie i gdzie? bezpiecznie upchnie wink

Ostatnio edytowany przez fringilla (2007-11-09 14:25:27)

Pozdr. Agata
gg 5739618

Stopka forum