Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
W świecie seriali pisze, że już wkrótce Polsat będzie emitował mini serial Wojna i pokój (2007). Dokładnej daty jeszcze nie ma.
Ostatnio edytowany przez Gandzia (2007-09-03 16:40:54)
Przyznam szczerze, że nie przeczytałam całej książki. Juz sama nie pamiętam dlaczego. Pamietam że podobało mi się to, że nawet opisy wojsk są przedstwione oczami bohatera. Nie ma historycznych, długich opisów jak u Sienkiewicza.
Mnie się też nie udało. Utknęłam na opisach bitew w 4 tomie. A tak niewiele mi zostało do końca...
Opisy bitew sÄ… najlepsze
(Inna sprawa, że czytałem Tomkowskiego, który pisał, że też nie doczytał do końca, ale końcówki czytać nie warto... Choć Tomkowski utknął nie na bitwach, ale na rozważaniach, powiedzmy, filozoficznych.)
Podobno ma być w grudniu przed świętami wyemitowany cały serial. Pożyjemy zobaczymy.
Właśnie sobie skracam wieczór przygodami Fandorina (Akunin) -- mówi on (Erast Pietrowicz Fandorin), że kobiety zawsze opuszczają opisy bitew
A jak wersja z roku 2007?
Dorfi napisa³:
Mnie się też nie udało. Utknęłam na opisach bitew w 4 tomie. A tak niewiele mi zostało do końca...
Ja utknęłam w połowie pierwszego... Teraz chcę się znowu zmobilizować i do świąt chociaż chociaż dwa tomy (a może chociaż jeden ) przeczytać. Studia trochę jednak mi w tym przeszkadzają .
pak4 napisa³:
Właśnie sobie skracam wieczór przygodami Fandorina (Akunin) -- mówi on (Erast Pietrowicz Fandorin), że kobiety zawsze opuszczają opisy bitew
Wynika z tego, że jestem klasyczną kobietą
Pierwszy odcinek będzie 22 grudnia o 20 na polsacie.