Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Heh, czyżby od tak dawna mnie tu nie było?
Koniecznie musze częsciej zaglądać i pisywac przede wszytskim.
w sklepie Gigant za 9 dni premiera soundtracka do filmu Becoming Jane -ale strasznie drogo!
Robercie, to Ty dodałeś artykuł? Bo mi się nie wyświetliło kto...
Tak to ja! dziękuję za uzupełnienie informacji -zrobiłem to trochę chaotycznie ale spieszylo mi się wszystkich powiadomić
Obrzydliwie drogo, zwłaszcza, że nie wiem, jak brzmi muzyka...
Mogliby najpierw puścić w kinach film, a potem soundtrack sprzedawać, kota w worku nie kupię przecież .
Swoją drogą, nie bardzo wiem, co to ma być za film - romans? sensacyjny?
Ee...dziewczyny! a widziałyście trailery? Becoming wydaje się intersujący...
http://www.bvimovies.com/becomingjane/
widziałyśmy
Jak dla mnie zapowiada sie dość ciekawie, aczkolwiek to zakończenie...
Ja tam lubie happy endy
Niekoniecznie happy endy...przy smutnych przynajmniej moge sobie pobeczeć..
Cześć jestem nowa na forum więc witam wszystkich.
Mam pytanko czy ktoś wie kiedy ma być Becaming Jane wyświetlane w Polsce? Bo szukam i szukam w necie daty premiery ale jakoś nie mogę znaleść.
Nic jeszcze nie wiadomo o premierze Becoming w Polsce..miejmy nadzieję, że w dobie wszechogarniającej komercji i głupawych filmów znajdzie sie miejsce na tę pozycję
Jak już grają Miss Potter, to może i na miss Austen przyjdzie pora?
Ciesze sie, że w "Becoming Jane" zagra jakas normalna aktorka, tzn. taka, ktorej nie znam ;P. Bo jak zobaczylam, kto gra w "Miss Potter"... juz bym sie skusila po recenzjach na ten film, ale glupawej Bridget ogladac nie chce! No i widzialam trailer - tradycyjnie - pokazali caly film oprocz ostatniej sceny .
Jestescie pewne, ze to melodramat? Jak juz do kina, to wole na pozytywny film isc, a melodramaty zwykle takie nie sa...
Fakt, że Renee gra dwiema minami na krzyż, ale nawet ona nie zniechęci mnie do filmu o Baetrix Potter! Ani bardzo krytyczne recenzje.
A aktorka grająca Jane, Anne Hatheway jeszcze długo będzie kojarzyła mi się z Diabłami od Prady i nie podejrzewam, żeby szybko sie to mogło zmienić. Ale jest ładniutka (były nawet głosy że za ładna do roli Jane) i chyba zdolna, więc na pewno nie bedzie źle. Nioestety wciąż ani słychu o premierze...
A dla mnie Anne Hatheway na zawsze pozostanie Amelią z "Pamiętnika księżniczki"
)
fajnie grała w "diabeł ubiera się u Prady"
Kochani, dzisiaj w pracy (kino) jakby nigdy nic, przed jednym z filmów zwiastun 'Becoming Jane'. Aż mi się ciepło zrobiło Zapowiada się ciekawie...Anne wydaje się być świetnie dobrana...Maggie Smith i inni...aaaah
Ostatnio edytowany przez Rosenblaetter (2007-07-29 20:26:01)
Nie wiem, czy gdzieś już o tym było, ale "Becoming Jane" wchodzi do polskich kin pt. "Zakochana Jane"
I to w towarzystwie "Zakochanego Moliera"
Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-08-07 17:34:15)
A wiecie, że BBC też kręci film o Jane Austen? Tytuł - "Miss Austen Regrets", Olivia Williams (czyli Jane Fairfax z "Emmy" z Kate Beckinsale) zagra Jane Austen .
Jeśli ktoś jeszcze nie wie <<Zakochana Jane>> pojawi sie u nas 14.09.2007
Akaterine napisa³:
A wiecie, że BBC też kręci film o Jane Austen? Tytuł - "Miss Austen Regrets", Olivia Williams (czyli Jane Fairfax z "Emmy" z Kate Beckinsale) zagra Jane Austen .
Cuudnie... To bardzo piękna kobieta i taka "niecukierkowa" w przeciwieństwie do wielu aktorek z Hoolywood (np. Scarlet Johanson, czy tej dziewczynie, która gra Fanny w nowej wersji "MansfieldPak", albo ... -znowu nie pamiętam- głównej bohaterce z "Becomming Jane").
Becoming Jane - wczoraj oglądałam.
Byłam bardzo ciekawa jaki jest. Ogladałam trailery i zapowiadało się ekstra.
Szczerze napiszę, że kilka scen mnie bardzo zdziwiło. Nie będę dokładnie opisywać, ponieważ wielu na pewno nie widziało jeszcze filmu, i po co zdradzać film.
W każdym razie, już w trakcie filmu płakałam (jak dotarła wieść o śmierci narzeczonego Cassandy) a po zakończniu filmu płakałam przez dobre 15 min.
Film kończy się bardzo smutno, to ogólnie wiadomo. Ale ostatnia scena jest niesamowita.
Bardzo fajny, dla mnie przystojny aktor odtwarza rolÄ™ Toma.
Anne jako Jane, też jest ok, tylko dziwi mnie że wybrali do tej roli amerykankę. Nie ma angielskiej urody.
Ja też oglądałam, ale moja opinia jest mniej pochlebna... Przede wszystkim historia odbiega od tego, co wiem o znajomości Jane z Lefroy'em i od tego, co wiem o samej Jane i Lefroy'u. Wiedziałam, że będzie to przedstawione dość dramatycznie, ale liczyłam raczej na historię miłości dwojga nieśmiałych ludzi (bo oboje ponoć tym się charakteryzowali), a nie zarozumiałego Lefroy'a i niewychowanej Jane... Nie mówiąc już o tym, że ich uczucia za bardzo przypominały uczucia Lizzy i Darcy'ego, i to tych filmowych, nie książkowych... Jeżeli chodzi o ukazanie historii Jane - jestem na nie, ale film ma kilka plusów, takich jak muzyka, zdjęcia, czy gra Maggie Smith, Iana Richardsona czy Laurence'a Foxa.
Dione napisa³:
Akaterine napisa³:
Cuudnie... To bardzo piękna kobieta i taka "niecukierkowa" w przeciwieństwie do wielu aktorek z Hoolywood
Ma bardziej subtelną urodę niż Anne Hathaway, poza tym jest bardziej doświadczoną aktorką, więc pewnie lepiej sobie poradzi niż Hathaway. I co mi się jeszcze w nowej produkcji podoba - to, że siostrę Jane, Cassandrę, zagra Greta Scacchi, która moim zdaniem jest bardzo podobna do Olivii Williams. Już nie mogę się doczekać "Miss Austen Regrets" .
Ostatnio edytowany przez Akaterine (2007-09-03 12:45:09)
No właśnie, Jane była bardzo niewychowana (jak na tamte czasy) w tym filmie, i te sceny mnie zdziwiły.