Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Witajcie Magdo, Claire , Apple_pye :* :* :* Super, że znalazłyście tą stronke
Jest naprawdę fantastyczna no i ludzie też są tu super ![]()
A tak pozatym witam wszystkich po dość długiej nieobecności
:*
Witamy Orchideo herbatkÄ… i ciasteczkami domowego wypieku
)
Cześć! Tu Cat
Mam 32 lata, mieszkam w Świętochłowicach i uwielbiam JA od momentu gdy w dzieciństwie obejrzałam "Dumę i uprzedzenie" z Colinem F.
Na tą stronkę trafiłam przez przypadek - najpierw tylko oglądałam, ale w koncu zebrałam sie w sobie i oto jestem. ![]()
Witaj Cat!
Gratulacje za odwagÄ™
trzeba się w sobie zbierać ![]()
A witam, witam! Do Świętochłowic mam pewną słabość -- tam się urodziłem ![]()
No... to dłużej niż ja mieszkałem, bo urodziłem się tam tylko z "okazji" rozkładu dyżurów szpitali
Tak czy siak, geograficzna bliskość czyni mój uśmiech cieplejszym (czego może nie czuć na odległość) ![]()
Witam,
Jestem ze Szczecina. Ostatnio oglądałam DiU 2005. Jestem oczarowana. Książkę już przeczytałam...i pewnie jeszcze nie raz do niej wrócę. Teraz zabieram się coś następnej-tylko co? Serial dopiero zobaczę w tym tyg. Nie wiem jak mogłam przez tyle lat swojego życia nie przeczytać Jane Austen? Teraz nadrobię wszystko;) Miło mi bedzie do was dołączyć![]()
Kolejna to albo "Rozważna..." albo "Emma". Najbardziej znane. A potem będzie już niestety z górki ![]()
Mnie najbardziej wynudził Mansfield Park - chociaz podobno najbardziej wartosciowy jesli chodzi o wiedze na temat czasow JA. Ja tego nie zmeczyłam. Bohaterowie mętni i bezbarwni, Wołek-Edzio i zakochana w nim Dzidzia-Fanny - no nie przekonuja mnie i juz...
Ja polecam moje ukochane Perswazje i Opactwo Norssssssssssssssanger
I fala _-_-_-_-_-_-_-_-_
Witam Wszystkich :* :* ponownie po mojej dłuuugiej nieobecności!!!
![]()
P.S:Czas nadrobić zaległości...ojej będzie ciężko hihihi Tyle tematów do przeczytania ![]()
Ostatnio edytowany przez mara7 (2007-02-04 23:01:52)
Brakowało nam tu Ciebie maro ![]()
Witam!
W sumie już jakiś czas temu znajdowałam w Googlach adres tej strony, ale dopiero wczoraj(?) zachciało mi się odszukać forum. Więc wpadłam tutaj ponownie. I nie żałuję, bo widzę, że znajdę tu też sporo przydatnych informacji;)
Ogółem mam 16 lat (w tym roku stuknie mi 17), mieszkam w Inowrocławiu. Do Jane Austen przekonała mnie koleżanka, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna. Od tego czasu jesteśmy lekko stuknięte na punkcie XIX wiecznej Anglii. Mamy w planach wyprowadzkę i kupno jakiegoś małego dworku... Hehe, marzyć zawsze można ![]()
Witaj
Jak kupicie ten domek, czekam na zaproszenie ![]()
ale polski dworek, a angielski, to zupełnie inksza inkszość
P.S. A ja? A ja? A ja?
Przyłączam się do powitań
I do zapytań: "A ja??" też się przyłączam ![]()
Rzecz jasna o angielski dworek nam chodzi ![]()
Widzę, że trzeba będzie skombinować jakieś drugie Pemberley, skoro wszyscy tacy chętni do odwiedzin... ![]()
Achajko! witam młodą damę ,krajankę z rodzinnego miasta..