Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Forum żyje (no ja bym nie dopuściła do śmierci!!!)
Å‚elkombak bezpaznokcianko!!!
Witam wszystkich fanów i fanki JA.
Z przyjemnością informuję, że też się za taką uważam i to już gdzieś od 1995 roku.
Miasto - Wrocław/Legnica
Wiek - coś koło Darcy'ego (prawda, że Colin Firth jest w tej roli genialny?).
Zainteresowania - przede wszystkim książki, nie tylko Austen - lista jest długa.
Ostatnio zaczęłam sie uczyć angielskiego kiedyś przeczytam P&P w oryginale.
Pozdrawiam wszystkich.
Witaj
Witaj Romy
Ostatnio edytowany przez Balbina (2007-02-01 09:08:52)
Witam wszystkich
za mną już ponad ćwierć wieku życia na tej planecie.
Z twórczością JA spotkalam sie jakieś 17 lat temu gdy wujek polecił mi książkę DiU, została moją ulubioną a Mr. Darcy ulubioną postacią męską, choć tuż za nim jest płk. Brandon
Pozdrawiam wszystkich
Gośka
I fala dla nowych forumowiczek! -_-_-_-_-_-_-_-_-_-
witam. przyszlam przed falą chyba jeszcze ale teraz dopiero mam nastrój i okazje
To witamy poraz wtóry...
Widzę, że dawno się nikt nowy nie witał, więc nadrabiam :-)
Forum znalazłam przypadkiem, ale poczytałam troszeczkę i widzę, że dobrze trafiłam. Prozą J.A. interesuję się od dawna, filmy zrealizowane na podstawie jej książek też nagminnie oglądam. Moją ulubioną sceną jest haftowanie w ogrodzie z filmu "Emma" z G.P.
Poza tym interesuje mnie historia ubioru i dawne obyczaje.
Witaj!
Najniższe ukłony dla nowej dyskutantki!
Witam wszystkich!
Chciałabym się przywitać...
Cieszę się, że znalazłam grono miłośników twórczości Jane Austen! Ja fascynuję się jej powieściami i epoką, w której tworzyła, od wielu lat. Od chwili, kiedy moja starsza siostra wręczyła mi "Dumę i uprzedzenie" i poleciła gorąco ją przeczytać. I tak przeczytałam wszystkie jej powieści... I wracam do nich bardzo bardzo często...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona i będziemy bardzo często spotykać się tu na Forum.
Pozdrawiam ciepło!
Witajcie, Nadobne Panie i Panowie (też Nadobni, niech będzie)
Jak przystało na dobrze wychowaną istotę ( a takową w pocie czoła usiłowali stworzyć moi wspaniali rodzice, skutek: trudny do określenia ) witam Was baaardzo baaardzo ciepło...
Trafiłam do Was niedawno...chociaż żadna ze mnie maniaczka Jane Austen, większość książek przeczytałam, a reszta czeka już w kolejce. I choć nie pamiętam, ile lat ma Lizzie i ile lat miała nasza Jane kiedy pisała pierwszą książkę, to wiem że uroku, humoru i klimatu jej powieści nie da się z niczym pomylić i nieszczęsny, kto tego wszystkiego nie zaznał Stąd moja obecność tu wydaje się usprawiedliwiona.
A kiedy okazało się, że jest parę osób które podzielają moje sentymenty do Richarda, Alan i Collina, filmów kostiumowych, celnych ripost itp, cóż...niejako nie miałam wyboru!
Dołączam na fest
Krótko o mnie...pomieszkuję w Poznaniu (marząc o Szkocji), kończę wielce nieprzydatne studia (i wcale nie mam sobie tego za złe), nie mam pojęcia co będzie ze mną, jako że stoję na rozstaju dróg Szczątkowe ilości wolnego czasu pomiędzy pisaniem magisterki a pracą półetatową, dzielę na: czytanie (surprise, surprise ), zachwyty specyficzną muzyką i szamotanie między miłością do ptasiego mleczka, a maniackim dbaniem o dobrą kondycję.
Wszystko inne czas objawi, jak rzekł mawiać...nie wiem kto, ale z pewnością był mądry
Jeszcze raz witam was gorÄ…co...
Kinga
Witaj, witaj nam, Nadobna Pani
Vasco napisa³:
Nadobny Pan także fest wita!
Na...co?
Witam!!!
Ostatnio edytowany przez Marija (2007-04-29 14:47:22)