Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Przepraszam je?li na tym forum jest ju? taki temat, ale jestem tu ju? troch? czasu i takiego nie widzia?am. Je?li jest to nie napisz? nowego ju? nigdy wi?cej.
Gdyby kto? wpad? na pomys?, ?eby nakr?ci? DiU w Polsce to kto waszym zdaniem by?by najlepszy do roli Lizzy, Darcy’ego... Zastanawia?am si? na tym do?? d?ugo i ka?dy aktor czy aktorka nie wydali mi si? odpowiedni, a jak w my?licie?
to Proste najbardziej nadawa?abym si? ja
nie ma to jak skromno?c lady_kasiek :twisted:
No ba
skromna jestem nadzwyczaj
Rzeczywi?cie by?oby to wyzwanie, aby dobra? naszych polskich aktorów to tych ról, ale mo?e Tomasz Kot nienajgorzej wyszed?by w Roli Darcyego :?:
hmmmmm no nie wiem. Po wczorajszym M jak mi?o?? my?l?, ?e mo?e serialowa ciocia Krysia nadawa?a by si? na pani? Bennet
Nie wiem kto to móg?by by??
Mo?e faktycznie Krysia by si? nadawa?a.
No wi?c mamy ju? Darcyego i pani? Benet, pomy?la?am tez sobie ?e mo?e Kasia Cichopek na Jane :?:
Kasia Cichopek? pr?dzej na Lidi?...
No wi?c mamy ju? Darcyego i pani? Benet, pomy?la?am tez sobie ?e mo?e Kasia Cichopek na Jane :?:
pomy?la?am tak samo tylko musia?aby mie? peruk?, ale wydaje mi si?, ?e pasuje do tej roli
Mo?e zostawmy sobie Lizzy na koniec, a teraz pomy?lmy kogo obsadzic w roli Bingley'a :?: Macie jakie? propozycje :?:
Ja si? nie zgadzam na Kasi? Cichopek w peruce. Ona ma taki typ urody, ?e wygl?da?aby w niej po prostu strasznie.
Ten temat porusza?y?my ju? tak u?omnie (tzn jedynie polsk? kandydatur? na Darcyego). Moja kandydatura si? nie zmieni?a - Robert ?o??dziewski.
Kot ma zbyt poczciw? g?b?. Pasowa?by mi bardziej na Bingley'a. T? rol? zagra?by, moim zdaniem, znakomicie.
Kot na Darcego?? nie
Bingley.....mo?e Adamczyk?
Papie? na Bingleya? Uh, protestuj?!
A dlaczego? w sumiemóg?by by?
Za stary! A Cichopek w peruce, wiem by?aby za blada, ale idealnie pasuje mi z charakteru. Darcy mo?e... Ma?aszy?ski. Nie mam poj?cia je?li chodzi o Colinsa
Dla mnie Ma?aszy?ski jest zbyt bezwyrazowy, zbyt mozno jest uzale?niony w aktorstwie od s?owa. A Darcy przecie? cz?sciej milcza?. i patrzy?.
?o??dziewski gra? w RH- podobn? rol?. Ma?o mówi?, du?o milcza? i patrzy?. Ale jak milcza? i jak patrzy?!!! W tej ciszy by?o tyle s?ów, napiecia i emocji.
Cichopek te? mi pasuje charakterem, wi?c nie mówi? nie, ale stanowczo sprzeciwiam si? peruce.
Ja jestem z polskimi aktorami (i aktorkami) troch? zapó?niony :oops: Wi?c mog? obsadza? tylko inne pokolenie -- np pani Bennet -- Zofia Merle; albo Lady Katarzyna -- Krystyna Janda.
Witajcie
Pani Bennet: Ewa Kasprzyk. Pan Bennet: Marek Kondrat,
Pan Collins: Tomasz Karolak, Lady Katarzyna de Bourgh: Ewa Wi?niewska
reszt? obsady trudno mi znale??
Karolak na Collinsa - niez?a propozycja. Ja my?la?am o Malajkacie. Jednak jest chyba bardziej uniwersalny i plastyczny niz Karolak. I t? uni?ono?? zagra?by troszk? lepiej.
Lady C - Janda niekoniecznie. Ona ma teraz ta manie takiego chaotycznego grania. Ws?dzie jej pe?no, pe?na energii itd. a na lady C mi to jako? si? nie widzi. Wprawdzie w Siostrach Czechowa zagra?a rewelacyjnie, ale to by?o dawno i nie wiem, czy jeszcze tak potrafi...
Wi?niewska - niby nie mam nic przeciwko, ale to takie sztampowe. ostatnio Wi?niewska gra takie role, to si? nasuwa zbie?no??. A ja chyba bym chcia?a by? troch? oryginalniejsza Jak nie znajd? to chyba do niej wróc?
Co powiecie na Cichopek w roli Elizabeth? Tak sobie pomy?la?am - mo?e dlatego, ?e przypomina chyba urod? Jennifer Ehle... chyba by podo?a?a tej roli... jest zdoln? i do tego sympatyczn? osóbk?
a Darcy? chyba jeszcze nie widz? nikogo (ale rozwa?am T. Kota-ma co? w sobie i nie by?by chyba taki najgorszy)
a mo?e: Pan Collins- Cezary Pazura, Lady Katarzyna - Beata Tyszkiewicz
...
Zgadzam sie z przedmowczynia
Jesli chodzi o Pana Darcy to moze Zebrowsk??? Albo Delag??? Czy za starzy (ale jakos mi nie przychodza inni do glowy...)
Bingley to moze hmmmmmm jej, nie wiem... Zakoscielny??? Hahahaha A Elzbieta to moze Ania Mucha??? Myslalam tez o Annie Przybylskiej...
Jane moze Magda Cielecka???