Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2004-10-27 11:35:21

Loana
Użytkownik

Poszukiwana fanka z du?? ilo?ci? czasu :)

Witajcie!
Poszukuj? dziewczyny (mo?e by? oczywi?cie ch?opak, je?li jest fanem JA), najlepiej z Wroc?awia lub okolic, która dysponuje du?? ilo?ci? wolnego czasu i mia?aby ochot? przepisa? na komputerze jedn? z kontynuacji powie?ci Jane Austen. Poniewa? s? to trudno dost?pne tytu?y, chcia?abym wystawi? na sieci elektroniczne wersje do ?ci?gni?cia i przeczytania, jednak brakuje mi czasu, aby zabra? si? przepisywanie. Nie posiadam oczywi?cie wszystkich kontynuacji, ale mam od czego zacz??.
Dowiedzia?am si? niedawno, ?e jedn? z kontynuacji maj? zamiar wyda? ponownie - je?li b?dziecie mieli jakie? dok?adniejsze wiadomo?ci to prosz? o cynka, szkoda by?oby przepisywa? co?, co jest ?atwo dost?pne smile.
Pozdrawiam!
Joanna Loana

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#2 2004-10-27 13:25:32

KatA
Użytkownik

Re: Poszukiwana fanka z du?? ilo?ci? czasu :)

Niestety nie jestem osoba jakiej szukasz, ale ciekawa jestem o jakie kontynuacje chodzi.

#3 2004-10-27 14:05:41

dorotka
Użytkownik

No w?a?nie jakie to s? kontynuacje? Mam nadziej?, ?e nie w stylu - mieli 6 uroczych dzieci, a jedno pi?kniejsze od drugiego, bo takie s? po prostu nudne. W sumie mam teraz sporo czasu, bo od tygodnia le?? chora w domu :cry: ale do Wroc?awia mam jakie? 8 godzin jazdy wink wi?c niewiele mog?abym pomóc

Normalnie zacz??am wirtualny ekshibicjonizm big_smile
Mam bloga tongue Kto nie wierzy, niech sprawdzi big_smile

#4 2004-10-27 19:54:07

Loana
Użytkownik

Hej!
Zagi??y?cie mnie...bo ja kontynuacje kupi?am, ale jak tylko przysz?y (poczt?), to ba?am si? przeczyta?... nie bardzo pami?tam wi?c, co mam.Ale kojarz?, ?e posiadam:
"Pemberley" (cd. "Dumy i uprzedzenia")
"Eleonora i Marianna" (cd. "Rozwa?nej i romantycznej")
na inne dalej poluj? tongue.
musz? zmyka?, wi?c reszt? komentarza dopisz? pó?niej.
Pozdrawiam!

#5 2004-10-27 22:44:43

KatA
Użytkownik

Oj to nie wiem czy warto przepisywac. Chodzi chyba o cd napisane przez Emme Tennant (?). Ja tez sie napalilam na te kontynujcje (bo po polsku). Zmusilam kolezanake do wypozyczenia ich z BUW-u i... strasznie sie rozczarowalam. Te kontynuacje wg mnie sa niespojne, nieciekawe, glowni bohaterowie to osoby z innej bajki. Gdzies przeczytalam ze to zerowanie na Austen. ALe chetnie dowiem sie co inni sadza o tych ksiazkach.

#6 2004-10-27 23:11:35

Loana
Użytkownik

Tak, zgadza sie, to sa kontynuacje autorstwa Emmy Tennant. Nie czytalam, ale kolezanka przeczytala i mowila, ze nie sa zle:). Ksi??ka Pemberley na pewno nie jest o tym, ze mieli 6 dzieci tongue.
Natomiast ja mam pomys? - je?li jest kto? z naprawd? du?a ilo?ci? czasu (vide dorota) to ja mog? wys?a? ksi??ke poczt? - potem ta osoba ode?le mi j? z powrotem. Zawsze to co?, bo ja nie znam w okolicach ?adnej fanki z wolnym czasem, wszystkie studiuj?, a dziewczyny ucz?ce si? Z ZA?O?ENIA nie maj? nigdy czasu tongue.
Pozdrawiam!

#7 2004-10-28 13:19:29

ula
Użytkownik

Mam troch? inny pomys?, nie wiem co Wy na to.
Mo?e by ka?da z nas znalaz?a chwilk? ?eby przepisa? cho?by 1 czy dwa rozdzia?y. Loana musia?aby? je tylko wtedy pokserowa? i nam powysy?a?.
Zg?aszam si? na ochotnika je?l bedziecie na tak.
Nie mam zbyt wiele wolnego czasu - albo w ogóle go nie mam, ale na pewno wygospodaruj? troch? na przepisanie paru stroniczek - szybko pisz? wink

#8 2004-10-28 15:15:28

dorotka
Użytkownik

To by?by niez?y pomys?, mo?emy si? podzieli?. B?dzie o wiele szybciej. Ja w to wchodz?, mam nadziej?, ?e nie sama smile

#9 2004-10-28 16:32:05

ula
Użytkownik

no to jest nas ju? dwie big_smile

#10 2004-11-04 23:57:02

demi
Użytkownik

poza "Pemberley" jest jeszcze dalszy ci?g "Dumy..." a mianowicie 'Niedobra para", dziej?ca sie jakies 20 lat po slubie. Napisan arównie? przez pania Tennant. Jest utrzymana w podobnym stylu co "Pemberley". A je?li chodzi o styl w jakim jest napisan ato po prostu nikt nie dorówna Jane cho?by sie bardzo stara? wi?c dlatego te ksi??ki s? s?absze.
A je??i chodzi o "Eleonor? i Mariann?" to je?li ja dobrze zrozumia?am i zinterpretowa?am to jest to to samo co u Jane ale napisane w formie listów. Wi?c nic nowego nie wnosi.

pozdrawiam

#11 2004-11-09 19:13:16

moniczek
Użytkownik

Przy??czam si? do pomys?u Uli. Mog? przepisa? par? rozdzia?ów, chocia? te? du?? ilo?ci? wolnego czasu nie grzesz?...
Pomys? jest fajny, wi?c mam nadziej?, ?e przy??czy si? wi?cej ch?tnych ni? 3... big_smile

#12 2004-11-09 20:46:28

Justtynna
Użytkownik

Ja te? kilka rozdzialików mog? przepisa?

#13 2004-11-10 15:59:06

ula
Użytkownik

Loana to jak? b?dzie co? z tego, masz ju? 3 ch?tne fanki smile

#14 2004-11-10 16:40:48

dorotka
Użytkownik

no w?a?nie jaka? cisza zapad?a- a tu taki pi?kny (mo?e niekoniecznie wolny) d?uuugi weekend si? zbli?a...

#15 2004-11-10 21:13:35

moniczek
Użytkownik

no no... Ula - nie 3 ch?tne fanki tylko 4! Chyba, ?e mnie nie bierzecie pod uwg? :cry:
wink

#16 2004-11-10 22:08:39

Loana
Użytkownik

Dziewczyny, wybaczcie, dlugi weekend to wlasnie dla mnie koszmar zawsze, bo musze w pracy ponadrabiac czas, ktory bede miala wolny.
Ale podpisuje sie obydwoma rekami pod Waszym pomyslem. Zwlaszcza, ze kolezanka pozyczyla w bibliotece ksiazke "Niedobrana Para" i wlasnie ja kseruje.
Problem tylko chwilowo taki, ze nie moge az tak duzo kserowac na raz. Moge wiec Wam teraz wysylac kawalkami "Niedobrana Pare", a jak to skoncze to wtedy zaczne kserowac "Pemberley" i dalej Wam wysylac. Podajcie mi prosze swoje adresy, wysle Wam po kilka stron, potem mi je odeslecie, a z calosci przepisanej zlozy sie ksiazke smile.
Pozdrawiam!

#17 2004-11-11 13:34:01

ula
Użytkownik

moniczek sorki, oczywi?cie ?e Ciebie liczy?am, ale co? mi si? w rachunkach po.... wink

#18 2004-11-11 20:14:15

ula
Użytkownik

Loana, w?a?nie wys?a?am Ci adres na e-mail. Czekam zatem na przesy?k? smile

#19 2004-11-12 22:00:08

moniczek
Użytkownik

Ula - nie przejmuj sie, w ko?cu matematyka nie jest najprostsz? dziedzin? nauki... wink
A co do przesy?ania kserokopii tych kontynuacji to musimy wstrzyma? si? do poniedzia?ku. Cierpliwo?ci - Loana ma dost?p do neta tylko w pracy...
Pozdrawiam big_smile

#20 2004-11-13 08:41:40

ula
Użytkownik

aaa rozumiem. w takim razie wpadn? te? dzisiaj do biblioteki mo?e nie b?dzie mi musia?a przesy?a? kopii, tylko nie wiesz o której konkretnie ksi??ce rozmawiamy???

#21 2004-11-17 10:12:12

Loana
Użytkownik

Hejka!
Mam ju? przygotowan? przesy?k? dla Doroty, jutro powinnam i?? poczt?, wi?c wy?le. Mog? wtedy wys?a? te? Uli smile. Dziewczyny, które si? zadeklarowa?y jeszcze, ?e chc? przepisywa?, prosze o maila z adresikiem tongue loana@go2.pl .
Na razie rozsy?am ksero ksi??ki Emmy Tennant "Niedobrana Para". Je?li kto? znajdzie to w bibliotece, to oczywi?cie, ze chcia?abym, ?eby ze swojej ksi??ki przepisa?, na pewno wyjdzie to taniej smile.
Mog? poda? tutaj, jakie strony komu wys?a?am, ?eby?my si? uzupe?ni?y smile.
Dziekuj? jeszcze raz za pomoc! Jeste?cie kochane smile.
Pozdrawiam!!

#22 2004-11-17 14:23:51

ula
Użytkownik

Loana, z przesy?k? do mnie jeszcze poczekaj chwilk?. Nie mia?am kiedy zajrze? do biblioteki. Dam zna? jak najszybciej smile

#23 2004-11-20 08:10:10

ula
Użytkownik

Loana, no to by?am w bibliotece i faktycznie maj? "niedobran? par?" ale w ilo?ci egzemplarzy - 1 sztuka sad Zapisa?am si? na list? oczekuj?cych na t? pozycj? ale nie mam poj?cia kiedy j? dostan?....
To mo?e je?li masz ju? jaki? kawa?ek skserowany to ?lij do mnie, jak dostan? ksi??k?, to przepisz? inny fragment.

#24 2004-11-20 11:18:40

moniczek
Użytkownik

Hej! Tak jak pisa?am wcze?niej przy??czam si? do przepisywania. Ale poprosz? o przes?anie ksero, bo ja nie mam kiedy i?? do biblioteki (wracam do domu pó?no, no i bibl. dawno zamkni?ta).
Loana, znasz mój adres.

#25 2004-11-23 13:13:04

Loana
Użytkownik

W ko?cu uda?o si?...wczoraj wys?a?am czterem dziewczynom ca?? ksi??k? (podzie?am na 4 cz??ci mniej wi?cej po równo). Listem zwyk?ym, bo chwilowo nie sta? mnie na polecone. Dajcie zna? jak dojd?. Je?li co? zginie na poczcie, to dokseruj? i znowu wy?l?.
W domu dopadla mnie my?l, ?e dziel?c kartki mog?am Wam przes?a? stron? z niedoko?czonym s?owem. Nie przejmujcie si?, jak potem mi ode?lecie wszystko to ja sklec? to w ca?o??.
Dziekuj?, ?e zgodzi?y?cie si? przepisywa? smile.
Pozdrawiam!!

Stopka forum