Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Och to zaluj, bo czasami mozna boki zrywac ze smiechu z nieudolnych swatow krewnych-i-znajomych, ktory chca cie uszczesliwic na sile, a szczescie to widza wlasnie w kazdym nowo poznanym mezyczznie.
Mnie jako? do ?miechu nie bywa. Nigdy.
Och to zaluj, bo czasami mozna boki zrywac ze smiechu z nieudolnych swatow krewnych-i-znajomych, ktory chca cie uszczesliwic na sile, a szczescie to widza wlasnie w kazdym nowo poznanym mezyczznie.
Mnie jako? do ?miechu nie bywa. Nigdy.
Mnie te? nie. Ale to w du?ej mierze zale?y od tego z kim mnie swataj?. Gdyby mnie tak chcieli zeswata? z jakim? Thorntonem albo Darcym...wtedy bym sie nie buntowa?a
Czy chociazby Mark Darcy (ju? nawet bym ?cierpia?a o wygl?dzie Colina).
Otherway, ale czy kiedykolwiek kto? Ci si? taki trafi?, jak mamy, babcie i ciotki si? bior? za swatanie? Jako? dziwnym trafem ich gusta s? zawsze sprzeczne z naszymi
Eee.. to chyba nie macie angielskiego poczucia humoru, girls! Monty Phyton i te sprawy
. Ja tam sie smieje z absurdu, a takie swatanie wydaje mi sie baaardzo absurdalnym zajeciem. Nie mowie, ze chca mnie swatac z Collinsami!
Ale ale.... (wybaczcie jestem po lekturze Bridget J.) - jak mama B. chciala ja zeswatac z M. Darcym. to ta sie bardzo zapierala. A gdy zaczeli jej juz dawac spokoj, ona nagle odkryla ze Darcy ja pociaga. Cos w tym jest. Swoja droga usmialam sie niezle, czytajac o terapi na smutki, serwujac sobie kawalek z mokra koszula z Dumy i uprzedzenia Trzeba wyprobowac.
Pan Darcy dobry na wszystko. Ciekawe czy pomoglby mi w jutrzejszym 8O kolokwium??
Czy chociazby Mark Darcy (ju? nawet bym ?cierpia?a o wygl?dzie Colina).
Otherway, ale czy kiedykolwiek kto? Ci si? taki trafi?, jak mamy, babcie i ciotki si? bior? za swatanie? Jako? dziwnym trafem ich gusta s? zawsze sprzeczne z naszymi![]()
![]()
Wcale nie dziwnym Ale co tam babcie, ciocie! Gdyby? widzia?a jakich kandydatów mi mój w?asny brat podtyka!!!Koszmar!!
Gdyby? widzia?a jakich kandydatów mi mój w?asny brat podtyka!!!Koszmar!!
8O 8O 8O 8O Czemu ja nic nie wiem o tym??? Jakich ci podtyka?
Mojego kleryka - niedoszlego ksiedza nic nie pobije ale on nie byl ze mna swatany...
I cale szczescie, ze moi "kochani bracia" nikogo mi nie "podtykaja". Tego by brakowalo.
Hej zrobi?am sobie ten uroczy test wysz?o mi ?e jestem Jane a mój wymarzony partner to Bingley ktov by pomysla????
Ale ja i tak b?d? tara panna
Hej zrobi?am sobie ten uroczy test wysz?o mi ?e jestem Jane a mój wymarzony partner to Bingley ktov by pomysla????
W?a?nie tu wpad?am i przerazi?o mnie ogromne zainteresowanie tym tematem. Czekanie na ksi?cia z bajki prowadzi niestety do staropanie?stwa. Ja mam tylko dwie opcje przysz?o?ci: albo wytrwam w oczekiwaniu i zostan? star? pann?, albo nie wytrwam i wyjd? za pana Collinsa. Obie wersje przedstawiaj? si? ?a?o?nie. Czytanie powie?ci i ogl?danie komedii romantycznych prowadzi do tego, ?e kobieta jest ca?e ?ycie nieszcz??liwa
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: sko?cz? ?a?o?nie, po co ja czyta?am t? Austen hlip hlip :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Fakt to jest ból bo niestety ma?o facet wytrzyma porównanie chocby z Panem Darcym
Fakt to jest ból bo niestety ma?o facet wytrzyma porównanie chocby z Panem Darcym