Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
I jest na co, oj jest.
Oglądałam ostatnio serial z "Przyjaciółki" i muszę stwierdzić, że serialowy Brandon to pomyłka. Niby nie jest zły, ale...
No właśnie. Rickman tak się zrósł z tą rolą, że dla większości z nas płk. Brandon ma twarz Alana.
I nie tylko twarz, nie tylko
to napisała niejaka Dione;) nie wiem, czy kojarzysz;) ale bardzo to mądre:)
I nie tylko twarz, nie tylko
to napisała niejaka Dione;) nie wiem, czy kojarzysz;) ale bardzo to mądre:)
Oj, chyba się zarumienię :oops: Ale święta racja!
Kochana!! nie ma się co rumienić to naprawdę święta racja:) chyba sobie wypożyczę jakiś film z Alanem, żeby sobie jego twarz odświerzyć
Ten człowiek mnie rozbraja to nic że oj od mych rodzicó jest starszy. on jest cudny. W rozważnej ma na twarzy wipisaną taką cierpliwą miłość wytrwałość wierność z takim spojrzeniem.
Kochana!! nie ma się co rumienić to naprawdę święta racja:) chyba sobie wypożyczę jakiś film z Alanem, żeby sobie jego twarz odświerzyć
To mam dla Ciebie propozycjÄ™: Metatron w Dogmie
mrrrrrrrr:) ten film też widziałam:) a wiesz może co to za film (teraz sobie przypomniałam, że takowy widziałam), gdzie Alan gra faceta, który umiera i wraca z zaświata do swej ukochanej, żeby się nią opiekować, póki nie znajdzie sobie nowego mężczyzny? chyba nakręcił go Anthony Minghela (ten od "Angieskiego Pacjenta"). Nie pamiętam tytułu
Już znalazłam, ale kurcze tego filmu chyba nie widziałam :evil:
Chodzi Ci z pewnością o "Truly Madly Deeply" z 1991 roku.
oj tak!! to ten:) podobał mi się, ale też widziałam go jakiś czas temu, kiedy jeszcze byłam "młoda"..hehe...pamiętam tylko, że to taki pastisz był i na komedie romantyczne, i na filmy o "duchach". właśnie sobie o tym filmie przypomniałam wczoraj i mnie męczył ten tytuł, a może przydałoby się odświerzyć?
To może "Close my eyes", gdzie Rickman gra zdradzanego męża?
nie widziałam tego!! :evil: :evil: chlip....idę poszukać, akurat dziś mam wolne...
To poszukaj jeszcze "Dark Harbor". Jeśli nie widziałaś to polecam
hm....dobrze, poszukam obu. Zaległości mam chyba :cry:
Znalazłam w necie trailer "Dark Harbor":
http://www.imdb.com/title/tt0129023/tra … 12927-10-2
o.k już obejrzałam ten trailer i jak najbardziej połknęłam haczyk. Wygląda na dobry thriller, a ja takie bardzo lubię ale nic naprawdę o tym filmie nigdy nie słyszałam...
Chyba dlatego, że Rickman nie należy do czołówki hollywoodzkich kasowych aktorów, jak jakiś Tom Cruise i inni, którzy grać nie umieją.
A parę fajnych filmów z Rickmanem można wybrać ze spisu jego filmografii. Znalazłam taką na stronie:
http://www.imdb.com/name/nm0000614/
już byłam na tej stronie, właśnie znalazłam a gdzie Tomowi C. do Alana? czym on się popisał? zaręczynami z gówniarą? Alan też mógł narobić szumu wokół siebie tylko....po co? zarobił trochę kaski na "Szklanych pułapkach" itd. i woli chyba jednak grać, a nie być gwiazdą i za to go szanuję
No jeśli chodzi o "Szklaną pułapkę", w której grał, to ja ten film niezwykle lubię. A po tym serialu komediowym "Na wariackich papierach" to nie dam złego słowa powiedzieć o Bruce Willisie.
do Bruce'a nic absolutnie nie mam!! ja go akurat lubię od "Szóstego zmysłu". chodzi mi tylko o to, że...no nie jest to film najambitniejszy pod względem głębi psychologicznej postaci i tym podobnych pierdół...wiesz o co chodzi. I jeszcze o to, że na tym filmie z pewnością zarobił więcej niż na "R&R" i innych brytyjskich produkcjach:)
Niestety.... Kasa za filmy poza Hollywood jest raczej niższa. Zresztą nie ma co narzekać, gdyby nie był takim prawdziwym aktorem, to pewnie dziś byśmy o nim nie rozmawiały.
A kino europejskie jest jednak duże lepsze od kina USA.
nie da się ukryć, że lepsze...A oni mają tyle kasy, że naprawdę mogliby ją lepiej spożytkować! Europa ma na filmy znacznie mniej:(
Europa jest wogóle fajniejsza
Patryjotyzm musi byc....
A wracając do Alana, to czy nie sądzicie, że JA musiała znać takiego faceta, żeby opisać taką postać jak pułkownik Brandon?
pozwole sie przyłączyc do dyskusji o boskim alanie
niestety nie widziałam jeszcze RiR w jego wykonaniu co bede musiała jak najszybciej nadrobić
poza tym może któraś z was ma jakieś fafne lub smieszne zdjęcie alana(poszukuje takiego by zrobic prezent mojej koleżance na urodzinki ona poprpstu go ubustwia.... :twisted: )