Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Tak sobie pomy?la?am, ?e cho? Colina nic nie przebije, to s? w?ród nas fanki tajemniczego Alana Rickmana w roli p?k. Brandona. Zapraszam do rozmów o panie R.
juz to gdzies pisalam, ze wg mnie on nie jest jakos szczegolnie przystojny, ale ma w sobie to cos i zagral swietnie, nadaje sie chyba do kazdej roli (zarowno plk. Brandon jak i prof. Snape)
heh ....Rasputin te? niez?y z niego by? i w "To w?a?nie mi?o??" równie? mi si? podoba?, a warto wspomnie?, ?e tak?e niez?y z niego re?yser-mo?e kto? widzia? "Zimowego go?cia"? to w?a?nie on nakr?ci?, a gra tam Emma Thompson:) bardzo pi?kny film, cho? ci??ki, nie mniej jednak warto si? skupi?.
Mam dla was kilka uj?? z jego ró?nych filmów
I adres, pod którym znajdziecie wi?cej
http://alanholic.boo.pl/fantwallpapers.htm[/url]
A pami?tacie Rickmana z "Robin Hooda"?
?ebym nie wiedzia?a, to nie pozna?abym go pó?niej w R&R
P?k. Brandon by? taki spokojny, opanowany, nawet troch? cichy, a szeryf: :twisted: Ca?kiem inny facet
oj w "Robin Hoodzie" to przebi? samego Robin Hooda;)jak dla mnie to by? jego show, a nie Kostnera (cho? on te? tam by? niez?y). Pami?tam, ?e to by? pierwszy film z Rickmanem, jaki widzia?am, i potem to ju? polecia?o w?asnie to mnie w nim facsynuje, ?e potrafi gra? tak zró?nicowane role-to przecie? ?wiadczy o talencie aktorskim, nie sztuk? jest gra? ci?gle takie same postaci. A kiedy? czyta?am artyku? o nim (nie pami?tam, gdzie, ale mia? tytu? "Seksowni po 50-tce" czy jako? tak i by? w?asnie Rickman i Geoffrey Rush) i tam napisano, ?e jak Alan Rickman gra? w londy?skim teatrze Valmonta z "Niebezpiecznych zwi?zków" to ka?da kobieta wychodz?ca ze spektaklu mia?a ochot? na seks.....z Alanem.....tylko p?aka?, ?e nie by?o nam dane obejrze?
Rickman w roli Valmonta :?: :?: Chcia?abym to zobaczy?. Valmont Malkovitcha by? superdemoniczny, a Rickman te? co? takiego potrafi pokaza?. A widzia?y?cie Valmonta w wykonaniu Colina? Te? niez?e. Zupe?nie ró?ne od roli Malkovitcha. ?agodniejsze...
ja widzia?am Colina jako Valmonta i te? mi sie podoba?, podobnie jak Malkovich-oni stworzyli zupe?nie inne kreacje i bardzo dobrze:) a Rickman......te? bym to chcia?a zobaczy?.......!!! podobno on w?a?nie mia? gra? w filmie u Frearsa, ale w ostatniej chwili wybrano Malkovicha....
Ludzie, przecie? Alan jest przewspania?y! Jej, jak si? ciesz? ?e kto? o nim napisa?. W R&R w tych trzcinach i z pieskiem jak idzie i jak czyta na ko?cu i jak przychodzi z kwiatami do Marianne to ja po prostu nie mog? i co? mi si? w ?rodku przewraca ?e go nigdy nie spotkam! :cry: Kochany, przekochany Brandon.
Ludzie, przecie? Alan jest przewspania?y! Jej, jak si? ciesz? ?e kto? o nim napisa?. W R&R w tych trzcinach i z pieskiem jak idzie i jak czyta na ko?cu i jak przychodzi z kwiatami do Marianne to ja po prostu nie mog? i co? mi si? w ?rodku przewraca ?e go nigdy nie spotkam! :cry: Kochany, przekochany Brandon.
Dzi?kuj? za uznanie Te? sobie pomy?la?am, ?e troch? o nim ma?o na tej stronie.
Rickman ma w sobie to co?. Cho? musz? si? przyzna?, ?e dopiero jego rola w R&R pozwoli?a mi to dostrzec. No có?, chyba si? ze mn? zgodzicie, ?e to on jest takim Darcym R&R.
Ogl?da?am w ten weekend t? wersj? z "Przyjacióki" i musz? powiedzie?, ?e tamten Brandon nie dortasta Rickmanowi do pi?t. W serialu Brandon ginie, jest taka postaci? poboczn?, ma?o wa?n?. A przecie?, Brandon cho? sta? z boku, to ci?gle by? blisko. Gotowy do pomocy, gdyby by?a potrzebna.
A pamietacie scen? z filmu, gdy Marianna le?y chora w domu pana Palmera, a Brandon-Rickman szaleje z rozpaczy? Mistrzostwo :!:
oczywi?cie, ?e mistrzostwo!! w ogóle Brandon ju? zawsze chyba b?dzie dla mnie mia? twarz Rickmana. Nie mozna by?o wybra? lepiej:)
I nie tylko twarz, nie tylko
ok, nie tylko twarz:) w ogóle ca?y Alan....ale on te? gra? wrednego typa w "Szklanej pu?apce" prawda? I jeszcze w "Poca?unku Judasza" gra?- po raz kolejny z Emm? Thompson (która w tym filmie nawet na rolkach je?dzi:) )
MM: Usun??em podwójny post. Nie ma za co
Je?li chodzi o "Szklan? pu?apk?" to, mimo ?e gra? ma?o sympatyczn? posta?, to jednak nie mo?na mu odmówi? wdzi?ku. W takim terrory?cie, mo?na si? zakocha? :oops:
oj mo?na :oops: heh....ale naprawd? polecam "Rasputina"-tam te? jest ma?o sympatyczny, ale co tam a inni ma?o sympatyczni staraj? si? go ukatrupic na wszelkie sposoby, a ten nic.....z przeproszeniem ze?ar? kilogramy zatrutych ciastek, wystrzelali w niego wszystkie mo?liwe kule i Bóg wie, co tam jeszcze i dopiero po pewnym czasie wyszed? im "zamach"......mi?o popatrze?, jak Alan jest taki...hm..nie do zdarcia;)
Zupe?nie nie rozumiem, czemu Rickman tak cz?sto grywa negatywne postacie :?: Ale nawet jak gra ?otra to i tak wszyscy go lubi?. To chyba musi by? prawdziwe gwiazdorstwo .......
Dione.....czy tylko my lubimy Alana? halo?? Colinek i Mateuszek ze?arli konkurencj?? heh..........
a to rzeczywi?cie jest wg mnie te? prawdziwe gwiazdorstwo, a mo?e raczej AKTORSTWO:) on wszystko umie zagra? chyba... a z czarnymi charakterami to jest tak, ?e s? ciekawe, czasem ciekawsze od bohaterów pozytywnych--pewnie dla aktora to jakie? wyzwanie, a jak jeszcze kto? umie zrobi? tak, jak Alan, ?e czarny charakter zaczyna si? lubi? (?eby nie powiedzie? wi?cej ) to ju? naprawd? co?
Nie, no chyba nie tylko my. Ja osobi?cie uwielbiam Colina, ale tyle o nim ju? by?o, ze ci??ko co? doda? poza kolejnym zachwytem w stylu: jest boski! A Alan ma w sobie to co?.
I sorki, ?e dopiero odpowiadam, ale przez najbli?sze kilka tygodni od ?rody wieczór do pi?tku rano jestem bez internetu.
nie ma sprawy, mnie te? czasem trudno tu zajrze?, wszak trzeba cho? troch? wype?nia? obowi?zki najró?niejsze;) Chodzi mi o to,?e tylko my tu g?ównie rozmawiamy. Colin jest boski, ale o Alanie te? chyba warto porozmawia?? mo?e trza jak?? nagonk? zrobi??
W?a?ciwie warto by?oby pozna? tak?e inne opinie. Mo?e trzeba zmieni? temat? A mo?e jaki? drogowskaz na zakr?cie mi?o?ników JA i p?k Brandona? :idea:
hm....trzeba pomy?le?....jak Ci co? do g?owy przyjdzie odno?nie zmiany tematu, to ?mia?o! je?li chodzi o Alana, ja si? zawsze do??cz? a ja te? pomy?l?
i tak dobrze, ?e cho? my co? piszemy:)
pozdrawiam:)
Ju? si? ?lini? na R&R, mmmmm...........Ale nie zd??? przed wyjazdem