Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-07-06 10:12:42

Dione
Użytkownik

Alan Rickman i Jane Austen

Tak sobie pomy?la?am, ?e cho? Colina nic nie przebije, to s? w?ród nas fanki tajemniczego Alana Rickmana w roli p?k. Brandona. wink Zapraszam do rozmów o panie R.
http://www.burmacampaign.org.uk/images/Alan%20Rickman_small.jpg

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#2 2006-07-06 10:58:58

beju
Użytkownik

Re: Alan Rickman i Jane Austen

juz to gdzies pisalam, ze wg mnie on nie jest jakos szczegolnie przystojny, ale ma w sobie to cos smile i zagral swietnie, nadaje sie chyba do kazdej roli (zarowno plk. Brandon jak i prof. Snape)

#3 2006-07-06 11:07:54

megg
Użytkownik

heh ....Rasputin te? niez?y z niego by?smile i w "To w?a?nie mi?o??" równie? mi si? podoba?, a warto wspomnie?, ?e tak?e niez?y z niego re?yser-mo?e kto? widzia? "Zimowego go?cia"? to w?a?nie on nakr?ci?, a gra tam Emma Thompson:) bardzo pi?kny film, cho? ci??ki, nie mniej jednak warto si? skupi?.

#4 2006-07-06 12:00:34

Dione
Użytkownik

Mam dla was kilka uj?? z jego ró?nych filmów

http://www.stars2go.com/r/alan-rickman/alan_rickman.jpg
http://img463.imageshack.us/img463/9206/alanrickman3eh.png

I adres, pod którym znajdziecie wi?cej

http://alanholic.boo.pl/fantwallpapers.htm[/url]

#5 2006-07-06 12:11:52

Dione
Użytkownik

A pami?tacie Rickmana z "Robin Hooda"? lol
?ebym nie wiedzia?a, to nie pozna?abym go pó?niej w R&R
P?k. Brandon by? taki spokojny, opanowany, nawet troch? cichy, a szeryf: :twisted: Ca?kiem inny facet wink

#6 2006-07-06 14:07:34

megg
Użytkownik

oj w "Robin Hoodzie" to przebi? samego Robin Hooda;)jak dla mnie to by? jego show, a nie Kostnera (cho? on te? tam by? niez?y). Pami?tam, ?e to by? pierwszy film z Rickmanem, jaki widzia?am, i potem to ju? polecia?owink w?asnie to mnie w nim facsynuje, ?e potrafi gra? tak zró?nicowane role-to przecie? ?wiadczy o talencie aktorskim, nie sztuk? jest gra? ci?gle takie same postaci. A kiedy? czyta?am artyku? o nim (nie pami?tam, gdzie, ale mia? tytu? "Seksowni po 50-tce" czy jako? tak i by? w?asnie Rickman i Geoffrey Rush) i tam napisano, ?e jak Alan Rickman gra? w londy?skim teatrze Valmonta z "Niebezpiecznych zwi?zków" to ka?da kobieta wychodz?ca ze spektaklu mia?a ochot? na seks.....z Alanem.....tylko p?aka?, ?e nie by?o nam dane obejrze?wink

#7 2006-07-06 14:23:15

Dione
Użytkownik

Rickman w roli Valmonta :?: :?: Chcia?abym to zobaczy?. Valmont Malkovitcha by? superdemoniczny, a Rickman te? co? takiego potrafi pokaza?. A widzia?y?cie Valmonta w wykonaniu Colina? Te? niez?e. Zupe?nie ró?ne od roli Malkovitcha. ?agodniejsze...

#8 2006-07-06 14:31:15

megg
Użytkownik

ja widzia?am Colina jako Valmonta i te? mi sie podoba?, podobnie jak Malkovich-oni stworzyli zupe?nie inne kreacje i bardzo dobrze:) a Rickman......te? bym to chcia?a zobaczy?.......!!! podobno on w?a?nie mia? gra? w filmie u Frearsa, ale w ostatniej chwili wybrano Malkovicha....

#9 2006-07-07 11:42:00

kas1a
Użytkownik

Ludzie, przecie? Alan jest przewspania?y! Jej, jak si? ciesz? ?e kto? o nim napisa?. W R&R w tych trzcinach i z pieskiem jak idzie i jak czyta na ko?cu i jak przychodzi z kwiatami do Marianne to ja po prostu nie mog? i co? mi si? w ?rodku przewraca ?e go nigdy nie spotkam! :cry: Kochany, przekochany Brandon.

gg:5910992

Do not delay joy

#10 2006-07-10 09:43:58

Dione
Użytkownik

Ludzie, przecie? Alan jest przewspania?y! Jej, jak si? ciesz? ?e kto? o nim napisa?. W R&R w tych trzcinach i z pieskiem jak idzie i jak czyta na ko?cu i jak przychodzi z kwiatami do Marianne to ja po prostu nie mog? i co? mi si? w ?rodku przewraca ?e go nigdy nie spotkam! :cry: Kochany, przekochany Brandon.

Dzi?kuj? za uznanie wink Te? sobie pomy?la?am, ?e troch? o nim ma?o na tej stronie.

#11 2006-07-10 09:49:38

Dione
Użytkownik

Rickman ma w sobie to co?. Cho? musz? si? przyzna?, ?e dopiero jego rola w R&R pozwoli?a mi to dostrzec. No có?, chyba si? ze mn? zgodzicie, ?e to on jest takim Darcym R&R.
Ogl?da?am w ten weekend t? wersj? z "Przyjacióki" i musz? powiedzie?, ?e tamten Brandon nie dortasta Rickmanowi do pi?t. W serialu Brandon ginie, jest taka postaci? poboczn?, ma?o wa?n?. A przecie?, Brandon cho? sta? z boku, to ci?gle by? blisko. Gotowy do pomocy, gdyby by?a potrzebna.

#12 2006-07-10 09:51:50

Dione
Użytkownik

A pamietacie scen? z filmu, gdy Marianna le?y chora w domu pana Palmera, a Brandon-Rickman szaleje z rozpaczy? Mistrzostwo :!:

#13 2006-07-10 11:30:18

megg
Użytkownik

oczywi?cie, ?e mistrzostwo!! w ogóle Brandon ju? zawsze chyba b?dzie dla mnie mia? twarz Rickmana. Nie mozna by?o wybra? lepiej:)

#14 2006-07-10 11:33:37

Dione
Użytkownik

I nie tylko twarz, nie tylko smile

#15 2006-07-10 12:45:49

megg
Użytkownik

ok, nie tylko twarz:) w ogóle ca?y Alan....ale on te? gra? wrednego typa w "Szklanej pu?apce" prawda? I jeszcze w "Poca?unku Judasza" gra?- po raz kolejny z Emm? Thompson (która w tym filmie nawet na rolkach je?dzi:) )

MM: Usun??em podwójny post. Nie ma za co smile

#16 2006-07-10 12:58:15

Dione
Użytkownik

Je?li chodzi o "Szklan? pu?apk?" to, mimo ?e gra? ma?o sympatyczn? posta?, to jednak nie mo?na mu odmówi? wdzi?ku. W takim terrory?cie, mo?na si? zakocha? :oops:

#17 2006-07-11 22:23:55

megg
Użytkownik

oj mo?na :oops: heh....ale naprawd? polecam "Rasputina"-tam te? jest ma?o sympatyczny, ale co tam wink a inni ma?o sympatyczni staraj? si? go ukatrupic na wszelkie sposoby, a ten nic.....z przeproszeniem ze?ar? kilogramy zatrutych ciastek, wystrzelali w niego wszystkie mo?liwe kule i Bóg wie, co tam jeszcze i dopiero po pewnym czasie wyszed? im "zamach"......mi?o popatrze?, jak Alan jest taki...hm..nie do zdarcia;)

#18 2006-07-12 10:23:58

Dione
Użytkownik

Zupe?nie nie rozumiem, czemu Rickman tak cz?sto grywa negatywne postacie :?: Ale nawet jak gra ?otra to i tak wszyscy go lubi?. To chyba musi by? prawdziwe gwiazdorstwo .......

#19 2006-07-12 20:44:29

megg
Użytkownik

Dione.....czy tylko my lubimy Alana? sad halo?? Colinek i Mateuszek ze?arli konkurencj?? heh..........
a to rzeczywi?cie jest wg mnie te? prawdziwe gwiazdorstwo, a mo?e raczej AKTORSTWO:) on wszystko umie zagra? chyba... a z czarnymi charakterami to jest tak, ?e s? ciekawe, czasem ciekawsze od bohaterów pozytywnych--pewnie dla aktora to jakie? wyzwanie, a jak jeszcze kto? umie zrobi? tak, jak Alan, ?e czarny charakter zaczyna si? lubi? (?eby nie powiedzie? wi?cej wink ) to ju? naprawd? co?smile

#20 2006-07-14 10:23:34

Dione
Użytkownik

Nie, no chyba nie tylko my. Ja osobi?cie uwielbiam Colina, ale tyle o nim ju? by?o, ze ci??ko co? doda? poza kolejnym zachwytem w stylu: jest boski! A Alan ma w sobie to co?.
I sorki, ?e dopiero odpowiadam, ale przez najbli?sze kilka tygodni od ?rody wieczór do pi?tku rano jestem bez internetu.

#21 2006-07-14 11:29:36

megg
Użytkownik

nie ma sprawy, mnie te? czasem trudno tu zajrze?, wszak trzeba cho? troch? wype?nia? obowi?zki najró?niejsze;) Chodzi mi o to,?e tylko my tu g?ównie rozmawiamy. Colin jest boski, ale o Alanie te? chyba warto porozmawia?? mo?e trza jak?? nagonk? zrobi??smile

#22 2006-07-14 11:46:15

Dione
Użytkownik

W?a?ciwie warto by?oby pozna? tak?e inne opinie. Mo?e trzeba zmieni? temat? A mo?e jaki? drogowskaz na zakr?cie mi?o?ników JA i p?k Brandona? :idea:

#23 2006-07-14 11:50:56

megg
Użytkownik

hm....trzeba pomy?le?....jak Ci co? do g?owy przyjdzie odno?nie zmiany tematu, to ?mia?o! je?li chodzi o Alana, ja si? zawsze do??cz?wink a ja te? pomy?l?smile i tak dobrze, ?e cho? my co? piszemy:)
pozdrawiam:)

#24 2006-07-14 11:56:00

Dione
Użytkownik

wink

#25 2006-07-14 11:59:15

Marija
Użytkownik

Ju? si? ?lini? na R&R, mmmmm...........Ale nie zd??? przed wyjazdem sad

Stopka forum